חבר מושבעים בקנטקי החליט להעמיד לדין את אחד משלושת השוטרים הלבנים שהתפרצו לביתה של בריאונה טיילור, הצעירה השחורה שנורתה למוות בחודש מרץ. השוטר שיועמד לדין לא יישפט על מותה של טיילור, אלא על שלושה סעיפים של סיכון חיי אדם שלא לצורך.
לפי החוק בקנטקי סעיפים מסוג זה מוגשים במקרה של "אדישות קיצונית לערך חיי אדם". העונש המירבי על כל אחד מהסעיפים הוא חמש שנות מאסר. עו"ד בן קראמפ, שמייצג את משפחת טיילור, אמר שהאישומים לא מתייחסים כלל "לרצח של בריאונה טיילור". הוא אמר שהחלטת המושבעים "מזעזעת ופוגענית".
מי שיעמוד לדין הוא הבלש המשטרתי ברט הנקיסון, שהודח מהמשטרה בחודש יוני. המפקד הזמני של המשטרה בעיר לואיוויל, רוברט שרודר, אמר שהנקיסון הפגין אדישות קיצונית לחיי אדם "כשירה במכוון ובעיוורון 10 קליעים בביתה של טיילור". שני השוטרים האחרים הועברו לתפקיד אחר.
התובע הכללי של קנטקי, דניאל קמרון, אמר הערב שבחקירת האירוע התברר שהירי של שני השוטרים האחרים באירוע היה מוצדק - מכיוון שבן זוגה של טיילור, קנת ווקר, פתח לעברם באש.
ב-13 במרץ, מעט אחרי חצות, פרצו שלושת השוטרים לביתה של טיילור בת ה-26. השוטרים נכנסו לבית כשבריאונה ישנה במיטתה, ובַמקום התפתחו חילופי אש. במהלך האירוע ספגה טיילור לפחות חמישה קליעים ונהרגה. השוטרים טענו כי פתחו באש בתגובה לירי שהחל לעברם ושגרם לפציעתו של אחד מהם. כאמור, מי שירה לעבר השוטרים היה בן זוגה של טיילור, ששהה גם הוא בבית באותה העת. כששמע את השוטרים נכנסים לבית נטל את הנשק שלו – שאותו החזיק ברישיון – ובשלב כלשהו פתח באש.
השוטרים פרצו לבית באמצעות צו חיפוש משופט שלא דורש מהם להקיש בדלת ולהזדהות. אחרי הירי טענו השוטרים שהם הקישו בדלת. השכנים אומרים שלא שמעו את השוטרים מזדהים. בסופו של דבר פרצה המשטרה את הדלת ואז התחולל אירוע הירי. בעקבות האירוע הורתה לואיוויל להפסיק להשתמש בצווים שלא דורשים הזדהות.
המשטרה הגיעה לביתה של טיילור במסגרת חקירה הקשורה לסחר בסמים: מסמכים רשמיים מלמדים כי החוקרים העריכו שסוחר סמים בשם ג'מרקוס גלובר – שבו התמקדה חקירתם – מסתיר בביתה של טיילור סמים או כסף מעסקאות הסמים שלו.
משפחתה של טיילור אמרה שבעבר בריאונה יצאה עם גלובר, אך מאז ניתקה את הקשר. לטיילור, שעבדה כחובשת רפואת חירום, ולבן זוגה ווקר לא היה עבר פלילי והם לא הורשעו מעולם בעבירות סמים. גם המשטרה אישרה כי טיילור עצמה לא הייתה חשודה בדבר. כשתם האירוע, השוטרים לא מצאו בבית סמים.
הטרגדיה של טיילור הייתה כחודשיים לפני הרצח של העצור השחור ג'ורג' פלויד - רצח שהבעיר את ארה"ב. בזמן ההפגנות על רצח פלויד פעילים למען זכויות השחורים הובילו את הקריאה Say Her Name ("תגידו את שמה") בניסיון להסב תשומת לב רבה יותר אל פרשת מותה של טיילור. בשבוע שעבר פורסם שהעיר לואיוויל תשלם פיצויים של 12 מיליון דולר למשפחתה של בריאונה.
לקראת הכרעת המושבעים התאספו מפגינים בכיכר ג'פרסון בעיר, מקום שבו נערכו הפגנות רבות במחאה על האלימות המשטרתית. הקהל הגיב בכעס להחלטת המושבעים. כדי למנוע מהומות ראש העיר לואיוויל, גרג פישר, הורה על עוצר לילי של שלושה ימים – עוצר שלא מחייב את מי שיוצאים לעבודה וזקוקים לטיפול רפואי. "אני קורא לכולם לבחור להפגין בצורה חוקית ולא אלימה", אמר פישר, איש המפלגה הדמוקרטית.