הסנאט של ארגנטינה אישר הבוקר (יום ד') בצעד היסטורי את ביטול האיסור על הפלות במדינה, והתיר לבצע הפלות עד לשבוע ה-14 של ההיריון. זו החלטה מהדהדת שצפויה לתת את אותותיה גם במדינות אחרות, קטנות יותר, באמריקה הלטינית – אזור שבו השפעת הכנסייה הקתולית עודנה גדולה מאוד.
ההצבעה בסנאט בבואנוס איירס נערכה אחרי דיון ארוך שהחל כבר אתמול ונמשך כ-12 שעות. 38 סנאטורים הצביעו בעד החוק, 29 נגד ואחד נמנע. זהו ניצחון גדול לארגוני הנשים במדינה, ומשמעות סמלית גדולה יש לעובדה שהוא מושג דווקא בארגנטינה – ארץ מוצאו של האפיפיור המכהן, פרנסיסקוס.
הצעת החוק שאושרה הבוקר מתירה לנשים לעבור הפלה מבחירה ב-14 השבועות הראשונים להיריון, ובבית הנבחרים של ארגנטינה – הבית התחתון של הקונגרס – היא אושרה עוד קודם לכן. גם נשיא ארגנטינה, איש השמאל אלברטו פרננדס, תומך בה, ולכן אישורה הבוקר בסנאט היה המכשול האחרון שעמד בפניה.
בכך הופכת ארגנטינה למדינה הגדולה ביותר באמריקה הלטינית שמאשרת הפלות. ברוב האזור ההליך עדיין בלתי חוקי, ורק מדינות אחדות שם מתירות אותו: אורוגוואי, קובה, גיאנה הצרפתית, האנטילים ואזורים מסוימים במקסיקו.
עד עתה קבע החוק בארגנטינה עונש לנשים העוברות הפלות ולמי שמסייע להן לעבור את ההליך. מהענישה הוחרגו רק מקרים שבהם ההיריון היה תוצאה של אונס או סיכן מאוד את בריאותה של האם, ופעילים ופעילות למען הפלות טענו כי אפילו החריגות הללו לא כובדו בחלק ממחוזות ארגנטינה.
התנועה הפמיניסטית בארגנטינה פועלת כבר יותר מ-30 שנה למען התרתן של הפלות, ופעילות אמרו הלילה כי אישור החוק יהיה קו פרשת המים בעניין זה באמריקה הלטינית. תומכי החוק הדגישו כי אישור החוק יסייע גם לחסל את תעשיית ההפלות הסודיות, שלפי נתונים רשמיים גרמה מאז 1983 ליותר מ-3,000 מקרי מוות בארגנטינה.
מחוץ לסנאט של ארגנטינה הפגינו ביממה האחרונה תומכי הצעת החוק ומתנגדיה. "ארגנטינה היא מדינה שתומכת בחיים", אמרה אישה אחת, שבאה ממחוז קורדובה והתפללה יחד עם חבריה המפגינים נגד החוק.
לפי החוק שאושר הבוקר, לצד אישורן של הפלות ב-14 השבועות הראשונים להיריון יוּתר לנשים לעבור הפלה גם בשלב מאוחר יותר של ההיריון אם ההיריון הוא תוצאה של אונס או אם נשקפת סכנה לחייה ולשלמות גופה של האם. הצעת החוק מלוּוה גם בסעיף הקובע סיוע לנשים שרוצות להמשיך בהיריון שלהן אך מתמודדות עם קשיים כלכליים וחברתיים משמעותיים.