הרשויות ברחבי אירופה ממשיכות להדק את ההגבלות על רקע גל הקורונה השני המכה כעת ביבשת, ובצהריים (יום ד') הייתה זו ממשלת קטלוניה שבספרד להכריז כי היא אוסרת למשך 15 יום, החל ממחר, את פתיחתם של מסעדות וברים לאירוח, ותתיר להם למכור את מוצריהם בטייק-אוויי בלבד. במסגרת הצעדים החדשים שעליהם הכריזה ממשלת קטלוניה, יוגבלו גם תנאי הפתיחה של חנויות ושל פארקים.
באירופה נרשמים בימים האחרונים כ-100 אלף נדבקים ביום, וספרד – לצד צרפת ובריטניה – היא ממוקדי ההדבקה הראשיים. רק בשבוע שעבר הוטלו הגבלות חדשות באזור מדריד. מאז תחילת המגפה נרשמו בספרד כמעט 900 אלף נדבקים, ויותר מ-33 אלף בני אדם מתו מהנגיף.
ברוסיה, בינתיים, הודיע בצהריים הנשיא ולדימיר פוטין כי מִנהל התרופות המקומי העניק אישור רגולטורי לחיסון שני מתוצרת רוסיה נגד נגיף הקורונה, הפעם של מכון וקטור בסיביר, וכי החיסון הזה יהיה מיועד לשימוש פנימי. רוסיה, נזכיר, הודיעה כבר באוגוסט כי השלימה פיתוח של חיסון ראשון לנגיף והייתה למדינה הראשונה בעולם המספקת הצהרה כזו. עם זאת, במערב מפקפקים ביעילותו ובטיחותו של החיסון ההוא, ומזהירים כי הוא לא עבר את כל שלבי הניסוי הנדרשים.
ההודעה של פוטין על החיסון הנוסף היום באה ביום שבו נרשם מספר הנדבקים הגבוה ביותר ברוסיה מאז פרוץ המגפה: 14,231 בתוך 24 שעות. עוד 239 בני אדם מתו בזמן הזה, ובכך הגיע מספר המתים ברוסיה ל-23,205. מאז תחילת המגפה נרשמו ברוסיה 1,340,309 נדבקים.
האזור שנפגע קשה מכול ברוסיה הוא אזור הבירה מוסקבה, שם דווחו היום יותר מ-4,500 נדבקים בתוך יממה. ראש העיר הודיע כי מיום שני הקרוב ולמשך שבועיים תלמידים בכיתות ו' עד י"א ילמדו מרחוק.
בגלל הקורונה: מיליוני ילדים בסכנת רעב
בבריטניה הודיעה היום הממשלה כי היא מתנגדת להטלה של סגר על אנגליה כולה, אפילו סגר קצר, למרות קריאות מהאופוזיציה בראשות יו"ר הלייבור קיר סטרמר להטיל סגר שכזה למשך שבועיים כדי לקטוע את שרשרות ההדבקה. מחקר חדש קבע שצעד כזה יציל את חייהם של עד 80 אלף איש עד סוף השנה.
בריטניה חווה בשבועות האחרונים עלייה מהירה במספר הנדבקים, והשבוע הנהיגה הממשלה תוכנית רמזור שבמסגרתה הוגדר אזור ליברפול כאזור אדום, והברים, חדרי הכושר ובתי עסק אחרים בו נדרשו להיסגר, אולי למשך חודשים.
צפון אירלנד – שהיא טריטוריה בריטית – הודיעה היום על ההגבלות החריפות ביותר בתחומה מאז שיא המגפה בקיץ, ובמסגרתן היא תסגור מסעדות ותשעה את הלימודים בבתי הספר.
בגרמניה הגיע מספר הנדבקים היומי ליותר מ-5,000 בפעם הראשונה מאז אפריל, והממשל הפדרלי בראשות הקנצלרית אנגלה מרקל מנהל כעת מגעים עם ראשי הממשלה של 16 מדינות המחוז המרכיבות את גרמניה כדי לגבש תוכנית פעולה נגד הגל השני. מספר הנדבקים היומי שעליו דיווחה שווייץ, 2,823, גבוה פי שניים מזה שעליו דיווחה לפני חמישה ימים.
מחוץ לאירופה, איראן ממשיכה להיות מוקד התפרצות חמור ביותר. ברפובליקה האיסלאמית מתמודדים כעת עם גל תחלואה שלישי, והיום נשבר שיא המתים היומי זה היום השלישי ברציפות – 279. התגלו עוד 4,830 נדבקים חדשים. היום הודיעה הממשלה בטהרן על איסור יציאה מחמש ערים גדולות במדינה ועל איסור כניסה אליהן. עם הערים הללו נמנות טהרן והעיר הקדושה משהד. המשטרה תעצור כלי רכב שינסו להיכנס לחמש הערים אם לוחית הרישוי שלהם תסגיר את העובדה שהם אינם מהעיר.
ראש ארגון הבריאות העולמי, תאודרוס אדהנום גברייסוס, הזהיר בצהריים מהנזק העקיף שנגיף הקורונה צפוי לגרום לאוכלוסיות חלשות. הוא אמר כי ארגון הבריאות העולמי צופה עלייה של 14% במקרי התת-תזונה בקרב ילדים השנה, כך שהשנה יהיו עוד 6.7 מיליון ילדים רעבים – ובכל חודש עלולים למות 10,000 מהם.