לפחות 41 בני אדם נפגעו בבנגקוק, חלקם מירי, בעימותים בין מפגינים פרו-דמוקרטים לשוטרים ולמפגינים שתומכים בבית המלוכה. מדובר בעימותים הקשים ביותר מתחילת גל המחאה נגד השלטון בחודש יולי, שבו קוראים המפגינים לצמצם את סמכויות המלך.
אנשי תנועת המחאה, רובם צעירים, דורשים לבצע רפורמות משמעותיות בחוקה שלטענתם מבססת את כוחם של המלך מאהה וצ'יראלונגקון והצבא התאילנדי. המחאה שלהם מסתמנת כאתגר הגדול ביותר לממסד בתאילנד בשנים האחרונות.
אלפי מפגינים התאספו מחוץ לפרלמנט בזמן שהמחוקקים דנו בהצעות לשינויים בחוקה. המשטרה הקיפה את בניין הפרלמנט במחסומי בטון ובגדרות תיל. כשהמפגינים פרצו אותם המשטרה השתמשה נגדם בזרנוקי מים ובגז מדמיע.
דובר הממשלה אמר שהמשטרה הייתה חייבת להשתמש בגז מדמיע ובזרנוקי מים כדי לשמור על ביטחונם של חברי הפרלמנט. כשהשוטרים הפעילו את זרנוקי המים חלק מהמפגינים שעטו לעברם עם מטריות וברווזים מתנפחים.
הפרלמנט בבנגקוק נמצא על גדות נהר, ובעקבות המהומות כמה מחוקקים מבוהלים נמלטו מהמקום בסירות. "אנחנו לא ניכנע", אמר אחד מראשי המחאה. "לא יהיו פשרות".
"ניסינו להימנע מעימותים", אמר פיה טביצ'אי, הסגן של מפקד משטרת בנגקוק. הוא ציין שהמשטרה ניסתה להרחיק את המפגינים מהפרלמנט ולהפריד בין אלפי מתנגדי השלטון למאות תאילנדים תומכי המלך, שהגיעו בחולצות צהובות להפגנת הנגד.
התאילנדים שתומכים במלך הפגינו מחוץ לפרלמנט במטרה ללחוץ על המחוקקים שלא לבצע שינויים בחוקה. הם חוששים ששינויים בחוקה עלולים להוביל לביטול המונרכיה בתאילנד.
בית חולים בבנגקוק דיווח שלפחות 41 בני אדם נפגעו בעימותים. לפחות 12 מהם אושפזו בגלל שרוססו בגז מדמיע ועוד חמישה סובלים מפציעות ירי. המשטרה מכחישה שהיא השתמשה באש חיה או ירתה כדורי גומי, ומסרה שהיא חוקרת מי השתמש בנשק.
אחת הדרישות המרכזיות של המפגינים הפרו-דמוקרטים היא להדיח את ראש הממשלה פריות צ'אן אוצ'ה. פריות עלה לשלטון כמנהיג החונטה הצבאית בהפיכה בשנת 2014, ונשאר בתפקיד ראש הממשלה אחרי הבחירות שנערכו בתאילנד בשנה שעברה. הוא דחה את טענות האופוזיציה שהבחירות לא היו הוגנות.