נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נאם הבוקר (יום חמישי) באירוע לרגל ביקורו של נשיא גרמניה פרנק וולטר שטיינמאייר בישראל, וסיפר על יחסו בעבר ובהווה כלפי גרמניה: "אני, שבצעירותי כסטודנט הפגנתי נגד כינון היחסים בין ישראל לגרמניה, זכיתי לצעוד איתך במסע לאורך התחנות הקשות הכואבות ביותר בעבר המשותף לשני העמים".
ריבלין הודה לנשיא הגרמני על "השותפות במאבק הבלתי מתפשר נגד האנטישמיות וכן בעמידה המבוצרת לצד ישראל במאבקנו הצודק נגד כוחות הטרור שמבקשים למחוק אותנו מהמפה".
"המסע שלנו עבר דרך מחנה ההשמדה אושוויץ שבפולין - הסמל האפל ביותר של תוכנית להשמדת העם היהודי; נאמתי בעברית בבונדסטאג שבברלין ומסענו מתחיל ונגמר בירושלים - המרכז הבלתי מעורער של העם היהודי וסמל התקומה. לפני שנה וחצי, בינואר 2020, כאן, בחדר הזה, עמדנו יחד עם עוד עשרות מנהיגים מהעולם כולו ונשבענו לזכור את העבר, להנחיל את זכרון הזוועות לדור הבא ולהוסיף ולהיאבק באנטישמיות ובשנאה".
לאחר מכן נשא דברים נשיא גרמניה והתייחס לסכסוך הישראלי-פלסטיני, כמו גם להסכם הגרעין המתגבש מול איראן: "ראינו בחודשים האחרונים שהסכסוך הישראלי-פלסטיני לא נרגע. אני חושב שהאמרה הישנה שלפיה עתיד טוב יכול להתקיים רק על-ידי משא ומתן מדיני הוא הפתרון. כרגע אני לא רואה אלטרנטיבות טובות יותר. בשלב הראשון מדובר על צעדים בוני אמון משני הצדדים ואנחנו מעודדים את הדיאלוג הזה, אבל יש לנקוט גם צעדים בוני אמון קטנים יותר".
לדברי שטיינמאייר, "נדון היום בפגישות שיהיו על המצב הביטחוני באזור ועל ההסכם מול איראן. אנחנו מסכימים כי יש למנוע את ההתחמשות הגרעינית שלה".
אחר כך השתתפו השניים בטקס הנחת זר באוהל יזכור ביד ושם וביקרו בתערוכת הצילומים הייחודית "הבזקי זיכרון" במשכן האוספים החדש במוזיאון. שני הנשיאים פקדו גם את קברו של חוזה המדינה בנימין זאב הרצל ואת קברה של נחמה ריבלין, רעיית הנשיא המנוחה שהייתה חברה קרובה של בני הזוג שטיינמאייר.