משרד החוץ בסיאול הודיע היום (ג') שממשלת דרום קוריאה תשלח בהקדם האפשרי משלחת לאיראן, כדי לנהל מו"מ על שחרור המכלית ואנשי הצוות שנעצרו במפרץ הפרסי. כ-20 אנשי צוות מדרום קוריאה, אינדונזיה, וייטנאם ומיאנמר מוחזקים באיראן.
כוחות חמושים ממשמרות המהפכה של איראן הסתערו אתמול על המכלית Hankuk Chemi, שנשאה את דגל דרום קוריאה. הם אילצו אותה לשנות את מסלולה ולשוט לאיראן. הצוות נעצר כשהמכלית הגיעה לעיר הנמל בנדר עבאס.
על המכלית היו יותר מ-7,000 טונות של אתנול. איראן טענה שהשתלטה על המכלית מכיוון שהיא עברה על התקנות באזור וזיהמה את המים, אך לפי ההערכות ההשתלטות נועדה לגרום לסיאול להפשיר כספים איראניים שהוקפאו במסגרת הסנקציות האמריקניות. ההשתלטות על המכלית הייתה ימים ספורים לפני ביקורו הצפוי בטהרן של סגן שר החוץ הדרום קוריאני, צ'וי ג'ונג-קון. הוא אמור להגיע לאיראן ביום ראשון.
משרד החוץ בסיאול דרש אתמול מאיראן לשחרר באופן מיידי את המכלית, שנתפסה לדבריו במים הטריטוריאליים של עומאן אחרי שעזבה את עיר הנמל הסעודית ג'ובאיל. עוד נמסר כי כוחות דרום קוריאניים שמוצבים סמוך למצר הורמוז נשלחו לאזור בעקבות התקרית.
כשדובר ממשלת איראן נשאל היום על מעצר המכלית הוא דחה את הטעות שאיראן חטפה את אנשי הצוות ומחזיקה אותם כבני ערובה. הוא ציין שמי שמחזיקה בני ערובה היא דווקא סיאול, שהקפיאה כספים איראניים בשווי 7 מיליארד דולר בעקבות הסנקציות האמריקניות. "אנחנו התרגלנו להאשמות כאלה. אם יש מישהו שמחזיק בני ערובה זו ממשלת קוריאה, שמחזיקה ללא סיבה 7 מיליארד דולר ששייכים לנו", אמר הדובר עלי רביעי.
לפי הדיווחים הכספים שהוקפאו בבנקים הקוריאניים הם רווחים מעסקאות נפט של איראן, שהיו לפני שהממשל האמריקני החריף את הסנקציות על ייצוא הנפט של הרפובליקה האיסלאמית. טהרן מקווה שג'ו ביידן, שיושבע לנשיא ב-20 בינואר, יסיר את הסנקציות נגדה. הסנקציות הוטלו בעקבות פרישת ארה"ב מהסכם הגרעין בין איראן למעצמות.