ועדת הכספים של עיריית תל אביב אישרה אחר הצהריים (ה') העברת תקציב מיוחד של יותר מ-23 מיליון שקלים לבניית מעון לדרי רחוב בשטח בית הקברות המוסלמי "אל-אסעאף" ביפו. זאת לאחר שאיש עסקים יהודי-צרפתי חזר בו מתרומתו לפרויקט בעקבות מחאת ערביי יפו.
איש העסקים היהודי-צרפתי פטריק דרהי, מבעלי "הוט", חזר בו מהחלטתו לתרום מיליוני שקלים לבניית מעון לדרי רחוב ברחוב אליזבת ברגנר ביפו, בעקבות מחאת תושבי העיר על כך שהפרויקט עתיד להיבנות על שטח בית קברות מוסלמי שפעל במקום לפני 90 שנה. בעירייה הבהירו שהכסף שנתרם ישמש למימון פרויקטים עירוניים אחרים.
עלות בניית המעון לדרי רחוב נאמדת בכ-30 מיליון שקלים והייתה אמורה להיות ממומנת ברובה המוחלט מתרומתו של דרהי, בעוד שהעירייה התחייבה להעביר 6.3 מיליון שקלים בלבד. כעת, לאחר שהתרומה לפרויקט בוטלה, החליטה העירייה להעביר 23 מיליון שקלים נוספים כדי להמשיך בתוכנית על פי התכנון.
חבר מועצת העיר אמיר בדראן (מסיעת "אנחנו העיר"), שפרש לאחרונה מהקואליציה בעקבות העבודות במקום, מתח ביקורת על העירייה: "הסיפור הפך לעניין עקרוני על השאלה מי אחראי על השטח. עיריית תל אביב והעומד בראשה צריכים להתעשת ולרדת מהעץ כי יש חלופות ופתרונות אחרים. לא רוצים לפגוע באגו של העירייה, אבל צריכים להתחשב ברגשות של אנשים ולעשות צדק היסטורי".
מעיריית תל אביב-יפו נמסר כי "פרויקט הגגון הינו פרויקט חברתי חשוב מאין כמוהו שמטרתו מתן מענה שיקומי למאות דרי רחוב. העירייה התכוונה לממן מלכתחילה את הפרויקט במימון עירוני מלא, וכמו בכל פרויקט ערכי וחשוב חיפשה שותפים למימון. לשמחתנו נמצא תורם, שלבסוף החליט לא לתרום לפרויקט זה אלא למטרות חשובות אחרות. לאור החלטתו, העירייה תמשיך בתוכניתה הראשונית ותממן את הפרויקט במלואו".
הבוקר הפגינו תושבי יפו מול ביתו של ראש העיר רון חולדאי עם דגמים של ארונות קבורה ושלטים שעליהם נכתב בין היתר: "עיריית תל אביב מחללת קברי מוסלמים" ו"בית הקברות הוא ווקף מוסלמי". חלק מהם נשאו סולם כדי שחולדאי "ירד מהעץ".
בימים האחרונים חלה רגיעה במחאת התושבים לאחר שבית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא לפני כשבועיים צו מניעה זמני להמשך העבודות. אולם דיון נוסף בצו עתיד להתקיים בתחילת השבוע הבא בבית המשפט, והחלטה אחרת עלולה להבעיר שוב את יפו.