ראש ממשלת ארמניה ניקול פשיניאן האשים הבוקר (יום ה') את צבא ארצו בניסיון לבצע הפיכה, דקות אחרי שהצבא פרסם הודעה שבה קרא לו להתפטר מתפקידו. זמן קצר אחר כך הודיע פשיניאן כי פיטר את הרמטכ"ל. בנאום לאומה שנשא בשידור חי דרך עמוד הפייסבוק שלו קרא ראש הממשלה לתומכיו להתאסף במרכז הבירה ירבאן כדי להתנגד למה שהוא מכנה "ניסיון ההפיכה הצבאית", והורה לחיילי הצבא להישמע רק לפקודותיו שלו.
שעה קלה אחרי הודעת הצבא ודבריו של פשיניאן דווח כי מפגינים מהאופוזיציה נוהרים לרחובות ירבאן וקוראים בין השאר "ניקול, אתה בוגד!" ו"ניקול, תתפטר!". הם חסמו דרכים ושיתקו את התנועה סביב הבירה. מנגד צעד פשיניאן בראש צעדה של תומכיו, ואחריה דווח כי הוא נאם בפני 20 אלף מהם.
האירועים הבוקר בארמניה באים אחרי חודשים של טלטלה פוליטית, שראשיתם במלחמה הקטלנית שניהלה בסתיו האחרון ארמניה עם אזרבייג'ן על השליטה בחבל הבדלני נגורנו קרבאך ובאזורים סמוכים לו. ב-44 ימי הלחימה נהרגו יותר מ-5,000 חיילים משני הצדדים, לפחות 2,425 מהם בצד הארמני. המלחמה הסתיימה בהסכם הפסקת אש שנתפס כתבוסה לארמניה בהנהגתו של פשיניאן, משום שהיא נאלצה לוותר על השליטה בשטחים רבים שבהם היא רואה חלק בלתי נפרד מארצה. פשיניאן מצדו תיאר את הסכם הפסקת האש כהסכם כואב אך הכרחי, וטען כי זו הייתה הדרך היחידה למנוע השתלטות אזרית מלאה על נגורנו קרבאך.
לאורך החודשים האחרונים הפגינו ארמנים בדרישה שפשיניאן יתפטר, ובשבועות האחרונים ההפגנות האלה התרחבו והתעצמו. הודעת הצבא הבוקר, שעליה חתמו הקצינים הבכירים ביותר, באה אחרי שקודם לכן השבוע הדיח פשיניאן את סגן הרמטכ"ל משום שזה לעג לו כשהתלונן על ביצועי הצבא במלחמה. לפי שעה לא ברור אם צבא ארמניה מתכוון להשתמש בכוח נגד פשיניאן, או שבכוונתו להסתפק בקריאה להתפטרות שפרסם הבוקר.
ראש הממשלה: לא אפרוש
חבל נגורנו קרבאך שוכן בתוך שטח אזרבייג'ן אבל נמצא בחלקו הגדול בשליטת כוחות ארמניים בדלניים הזוכים לתמיכת ארמניה מאז שהמלחמה הגדולה הקודמת בו הסתיימה ב-1994. אחרי המלחמה ההיא נותרו נגורנו קרבאך ושטחים גדולים המקיפים אותו בידיים ארמניות. בשנים שעברו מאז פרצו מעת לעת קרבות בין כוחות ארמניים לאזריים, אבל ההתלקחות הצבאית שם ב-27 בספטמבר אשתקד הידרדרה לסבב לחימה חריג.
אחרי שתי הפסקות אש שקרסו הצליחה רוסיה להביא להפסקת אש הנשמרת בעיקרה מאז 10 בנובמבר, אם כי מעת לעת דווח על קרבות ספורדיים. במסגרת ההסכם נאלצה ארמניה להעביר לידי אזרבייג'ן כמה אזורים שבהם שלטה עד אז מחוץ לנגורנו קרבאך, ואזרבייג'ן שמרה לעצמה גם את השליטה בכמה אזורים של החבל הזה עצמו שאותם כבשה במהלך החודש וחצי של הלחימה.
ההסכם שהביא לסיום הלחימה נחגג בבאקו כניצחון, ואילו ברחוב הארמני הוא עורר זעם. הפגנות סוערות פרצו בבירה ירבאן, ואלפים מחו שם בשבועות שלאחר מכן בדרישה שראש הממשלה פשיניאן יתפטר מתפקידו. בשבועות האחרונים, כאמור התגברו ההפגנות הללו, אבל פשיניאן הבהיר כי לא יסכים לפרוש.
בהודעתו הבוקר הזהיר הצבא את פשיניאן לבל ישתמש בכוח נגד המפגינים מהאופוזיציה. נשיא נגורנו קרבאך, אראיק הרוטיוניאן, הציע מצדו לשמש כמתווך בין פשיניאן לצבא. "מספיק דם נשפך", אמר הבוקר. "זה הזמן להתגבר על המשברים ולנוע קדימה. אני בירבאן ואני מוכן לשמש כמתווך כדי לפתור את המשבר הפוליטי".
רוסיה, בעלת ברית חשובה של ארמניה, הביעה לפני הצהריים דאגה מההתפתחויות וקראה לרגיעה. הקרמלין מסר כי ארמניה צריכה להמשיך להתנהל לפי החוקה שלה, וכי המתרחש בתוכה הוא עניין פנימי בלבד.