פרופ' איתמר גרוטו: "אי אפשר למנוע מכניסה של וריאנטים, רק לנסות לעכב"
(צילום: אבי חי, ירון ברנר)

225 ישראלים אובחנו מאז חצות כחיוביים לקורונה. כך עולה מנתוני משרד הבריאות שהתפרסמו הערב (יום ב'). בסך הכול בוצעו כ-41,500 בדיקות ושיעור החיוביים עומד על 0.5%.
מנתוני משרד הבריאות עולה עוד כי בבתי החולים מאושפזים 43 חולי קורונה, 21 מהם במצב קשה. 15 חולים מחוברים למכונות הנשמה. חולה אחד נפטר היום ומספר הנפטרים עומד על 6,430. מתחילת החודש נפטרו שמונה חולי קורונה.
בתשעת הימים האחרונים אובחנו בישראל 1,355 חיוביים לקורונה, ממוצע של יותר מ-150 ביום. ב-19 הימים הראשונים של החודש אובחנו 354 חיוביים – ממוצע של כ-18 ביום.
3 צפייה בגלריה
מתחם בידוק קורונה בבנימינה
מתחם בידוק קורונה בבנימינה
מתחם בידוק קורונה בבנימינה
(צילום: גיל נחושתן)
במקביל, נמשכת העלייה במספר המתחסנים. היום התחסנו במנת החיסון הראשונה 6,872 ישראלים – רבים מהם בני 12 עד 15. 1,614 ישראלים קיבלו את מנת החיסון השנייה. בתשעת הימים האחרונים התחסנו 66,828 ישראלים – ממוצע של 7,425 ביום במנת החיסון הראשונה.
מהנתונים עולה כי ב-8 ביוני היו מאושפזים 56 חולי קורונה בבתי החולים, לעומת 43 הבוקר. לפני כשלושה שבועות היו 31 חולים במצב קשה, לעומת 21 היום. בקרב המונשמים גם כן ניכרת יציבות. ב-8 ביוני היו 18 חולי קורונה מחוברים למכונות הנשמה, 12 מהם מעל גיל 60. כיום המספר ירד ל-15.
גם בקרב החולים המחוברים למכשיר האקמו חלה ירידה משניים בתחילת החודש לאחד כעת. רוב המאומתים החדשים הם ילדים, אבל מהנתונים של משרד הבריאות עולה כי ילד בודד שלקה בקורונה מאושפז. בנוסף, אין אף אישה בהיריון שמאושפזת עם קורונה.
3 צפייה בגלריה
חיסוני קורונה בתל אביב
חיסוני קורונה בתל אביב
חיסוני קורונה בתל אביב
(צילום: רויטרס)
בתוך כך, ראש הממשלה נפתלי בנט, שרת הפנים איילת שקד, שר הבריאות ניצן הורוביץ ויו"ר מרכז השלטון המקומי וראש העיר מודיעין חיים ביבס סיכמו הערב על שורת צעדים לבלימת העלייה בתחלואה בקורונה ועידוד החיסונים בקרב בני הנוער. בשיחה השתתפו גם בכירי מערכת הבריאות וקופות החולים.
סוכם כי השלטון המקומי ייקח על עצמו את האחריות ליישום הצעדים הבאים: פתיחת חמ"לים ברשויות לרבות רשויות ירוקות כמערך גיבוי למקרה של התפרצות, חידוש מערך החקירות האפידמיולוגית, יצירת קשר עם קופות החולים במטרה לוודא שהן פונות למבוטחים שלהן ומזמינות אותן להתחסן, פתיחת מתחמי חיסונים ברשויות ולהעמיד לרשות קופות החולים את המערך התומך, קיום מפגשי הסברה להורים עם מומחים כדי למסור את מלוא המידע ולמזער התנגדויות והקמת מערך הסעות מאורגן למתחמי החיסונים.
3 צפייה בגלריה
ישיבת ממשלה
ישיבת ממשלה
ראש הממשלה בנט. שיתוף פעולה עם הרשויות המקומיות
(צילום: אלכס קולומויסקי)
ראש הממשלה בנט אמר לראשי הרשויות: "אנחנו רוצים שהשלטון המקומי יסייע להוביל את מערך קטיעת שרשרות ההדבקה ולהעביר אליכם מה שאתם צריכים". השר הורוביץ אמר: "הסיפור שעל הפרק הוא חיסונים לבני הנוער. אנחנו מבקשים מכם להתגייס ביחד איתנו כדי לנצל את הקשר שלכם עם התושבים".
יו"ר מרכז השלטון המקומי ביבס: "הרשויות המקומיות חייבות לקבל את היכולת להגן על מערכת החינוך שבה נמצאים מיליוני ילדים לא מחוסנים החל מגיל 3. ברצוננו שהמדינה תשתף מידע עם הרשויות המקומיות באשר לשבים מחו"ל על מנת שנוכל להגן על מערכת החינוך בכל הארץ. עדכון הרשויות המקומיות על השבים מחו"ל יאפשר לנו לבצע מעקב ואכיפה של הנחיות הבידוד והבדיקות. אני מודה לראש הממשלה על האמון שנותן ברשויות".

אין הגבלות חדשות

קבינט הקורונה התכנס אמש לראשונה בעידן הממשלה החדשה - והחליט שלא להטיל הגבלות חדשות לעת עתה, למרות העלייה בתחלואה בישראל. זאת גם הייתה הכוונה מראש - והמטרה הייתה שלא להכניס את הציבור לבהלה, ולגרום לו להתרגל לכך שבניגוד למה שהיה בימי הממשלה הקודמת, לא בכל ישיבה יתקבלו גזירות חדשות.
ראש הממשלה בנט הודיע כי הקבינט סימן יעד - הגנה מרבית על אזרחי ישראל מפני התפשטות זן הדלתא תוך פגיעה מינימלית בחיי השגרה. נכון לעכשיו מוטלת רק חובת עטיית מסכה בחללים סגורים.