המשטרה פרסמה אתמול (יום שישי) מחסומים בכל הארץ כדי למנוע תנועה בכבישים, והודיעה על תגבור כוחות האכיפה במהלך סוף השבוע. את התוצאות לכך היה ניתן לראות בתל אביב, שבה נרשמה תנועה דלילה של אנשים ברחובות ובשטחים הציבוריים - לעומת סוף השבוע שעבר, אז נצפו אלפי אנשים מבלים בחוץ. עם זאת, את ההצלחה המשטרתית ניתן לייחס, אולי, גם למזג האוויר הקריר.
תושבים שמתגוררים סמוך לכיכר דיזינגוף העידו כי המשטרה ביצעה אכיפה רבה במקום, שבמהלכה שוטרים שהסתובבו בכיכר תשאלו אותם לגבי מקום מגוריהם כדי לוודא שהם עומדים במגבלת אלף המטרים מהבית. צעירים שהגיעו לכיכר מאזורים אחרים בעיר התבקשו להתפנות מהמקום. "השוטר היה מאוד נחמד", אמר אחד מהם. "הוא הסביר שהוא בודק שלא יהיו הרבה אנשים יחד, כי זה מסוכן, ואחרי שאמרתי לו שאני גר קרוב הוא ביקש שאסיים לשתות את הקפה ואחזור הביתה, כי עדיף לא להיות בחוץ בימים האלה".
דניאלה, שמתגוררת בשכונת פלורנטין והגיעה לכיכר לפגוש חברה באוויר הפתוח, אמרה ל-ynet כי התבקשה לחזור לביתה. "השוטר שבדק אותי לא הביא לי קנס או משהו, אבל אמר לי שאני צריכה ללכת הביתה ושאני בניגוד לנהלים", אמרה. "הכיכר די שוממה היום. אני לא מבינה למה לא להפעיל שיקול דעת ולאפשר לי להישאר בכיכר. בסוף הלכנו ביחד לרוטשילד, שזה בטווח שלי ושל החברה, כך שלא באמת עשינו משהו דרמטי".
בנוסף, מאות אנשים נצפו יושבים בשטחים ציבוריים קרובים לבית כדוגמת כיכר הבימה, שדרות בן ציון, רוטשילד ובפארקים ברחבי העיר. במקביל, אלפי בני אדם יצאו מאז שעות הבוקר לפעולות ספורט יחידני בטיילת בהתאם להנחיות. בניסיון למנוע את התמונות משבוע שעבר, שבמהלכן נראו אנשים רבים צועדים, רצים ומתאמנים בצפיפות על הטיילת, פרסו שוטרי מרחב ירקון סרטי משטרה על מתקני הספורט וסגרו אותם - במקביל לתגבור האכיפה במקום. עם זאת, כמה מתאמנים עברו את מחסומי המשטרה והתאמנו על המכשירים.
"כל עוד מותר לעשות ספורט יחידני, אני מצפה שהמשטרה תאפשר לי את זה", אמר יריב, שמתאמן במכשירי חוף גורדון. "אם רוצים למנוע התקהלות שימנעו התקהלות, אבל שלא ימנעו ממני להתאמן כדי להקל על השוטרים את העבודה".
ממשטרת ישראל נמסר כי "במסגרת המאמץ הלאומי לבלימת התפשטות נגיף הקורונה, המשטרה מבצעת מגוון פעילויות אכיפה, פיקוח ומניעה של הגבלות התנועה, ההתקהלות והמסחר בת״א ובכל רחבי הארץ. בכדי למנוע את הצורך באכיפה במוקדי התקהלות, המשטרה נוקטת מגוון פעולות למען שלום הציבור ובריאותו ובין פעולות אלו, סגירת מוקדי התקהלות אסורה והדבקה המונית שבהם זוהו לאחרונה התקהלויות אסורות רבות. למען הסר ספק נדגיש כי ההיתר לעשות פעילות ספורט יחידנית, אינו מהווה היתר להתקהלויות המוניות אסורות שעלולות לפגוע בבריאות הציבור ובמאמץ של כולנו לבלימת התפשטות הנגיף".
מוקדם יותר אמרו במשטרה כי "רוב הציבור נשמע להנחיות, והיכן שהתגלו הפרות של התקנות המשטרה פעלה לביצוע פעילות אכיפה בהתאם".
ראש מחלקת המבצעים של המשטרה, ניצב-משנה ישי שלם, אמר ביום חמישי כי "אנחנו מבינים את הקושי של הציבור בעת הזו, אבל ברור לכולנו שחייבים לשמור על ההגבלות. בסוף השבוע אנחנו מתכוונים לתת דו"חות ולהקשות על מי שנוסע בצירים, כי אנחנו מבינים שאין סיבה לצאת". הוא הדגיש כי המשטרה שבעת רצון מהשבוע החולף.
אתמול, עד לעדכון האחרון של משרד הבריאות ב-13:40, נפטרו 11 חולי קורונה נוספים בישראל. בימים שני, שלישי ורביעי נפטרו בישראל 154 חולי קורונה - ובסך הכל מפרוץ המגפה נפטרו 3,910 חולים בישראל.
נכון לנתוני אתמול, בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 1,818 חולי קורונה – 1,135 במצב קשה. מדובר בירידה קלה לעומת השיא שנרשם אתמול – 1,163 חולים שמצבם קשה. עוד עולה מנתוני משרד הבריאות כי 286 חולים מחוברים למכונות הנשמה. עם זאת, היו גם בשורות מעודדות: לאחר שבוע של סגר, מקדם ההדבקה R ממשיך לרדת והיום הוא עומד על 1.13. מקדם ההדבקה בחברה הכללית הוא 1.12, בערבית 1.04 ובחרדית 1.21. כמו כן, יותר מ-2 מיליון ישראלים כבר קיבלו את המנה הראשון של החיסון לקורונה.
השתתפה בהכנת הידיעה: הדר גיל-עד
השתתפו בהכנת הכתבה: הדר גיל-עד