מטוס עולים מאתיופיה ועליו הילד בנימין טספהון (6) הזקוק לניתוח לב בשל מום חמור נחת הבוקר (שישי) בנתב"ג. בשל הפגם בליבו עליו לעבור ניתוח לב פתוח. בני המשפחה קיוו כי יוכלו להגיע לארץ במסגרת מבצע עלייה, אולם הם נתקלו עד כה בסירוב בעקבות סגירת נמל התעופה בן גוריון.
סיפורו של הילד פורסם שלשום ב"ידיעות אחרונות" וב-ynet. עם פרסום הידיעה נרתמו אנשי ציבור לסייע, שכן נוהלי הקורונה אוסרים על נחיתות בנתב"ג בימים אלה. אתמול, לאחר מאמצים סביב השעון של שרת העלייה והקליטה פנינה תמנו שטה ומשרדה, הסוכנות היהודית, השר צחי הנגבי וגורמים נוספים – באה לקיצה ההמתנה מורטת העצבים, והילד קיבל אישור מיוחד להגיע לארץ. הוא הצטרף למטוס ועליו 330 עולים חדשים המגיעים לארץ במסגרת מבצע "צור ישראל", וקיבלו גם הם אישור מיוחד לנחות.
על המבצע העיבה העובדה כי עד סמוך למועד הטיסה לא קיבלה אימו של הילד אישור להצטרף אליו. לבסוף הוחלט כי בנימין ילווה בביקורו בישראל על ידי אפוטרופסית. "אני אהיה לבד?", הוא תהה בעצב. כעת נעשים מאמצים לאשר לאימו להגיע ארצה בשבוע הבא וללוות אותו בתהליך.
כפי שסוכם מראש יועבר בנימין תחילה לבידוד של שבועיים, ורק לאחר מכן יעבור את ניתוח הלב הפתוח. מדובר בניתוח מציל חיים, אבל נמסר כי המתנה של שבועיים לא תסכן אותו. הילד, שחלומו לעלות לירושלים, ייאלץ לחזור אחרי תקופת שיקום של חודש לגונדר - ושם, ביחד עם משפחתו ועם אלפים רבים הכמהים להגיע לישראל, ימתין לרגע הגדול.
השרה תמנו שטה אמרה אמש: "יש מי שליבו היה אטום מול הילד הקטן שנלחם על חייו, אנחנו נאבקנו כדי שיקבל טיפול ראוי. נדאג גם לסייע בזירוז עליית בני המשפחה הממתינים שנים ארוכות להתאחד עם משפחתם בישראל".
יו"ר הסוכנות היהודית יצחק (בוז'י) הרצוג, אשר הנחה את שליחת הסוכנות היהודית באתיופיה ללוות את בנימין מרגע ההמראה ארצה ועד הגעתו לבית החולים, אמר: "אני שמח שמדינת ישראל עשתה מצווה גדולה, ולמרות המגבלות הקשות של הקורונה אפשרה לבנימין הקטן לנחות בישראל ולקבל כאן טיפול מציל חיים. אני מודה לממשלת ישראל ולשרים שעסקו בדבר. המציל נפש אחת - כאילו הציל עולם ומלואו".
סילבן אדמס, שתורם ותומך בעמותת "הצל ליבו של ילד" שאמונה על ארגון המבצע ההומניטרי, עדכן כי בנימין ינותח בבית החולים לילדים על שמו בוולפסון. "הצוות הרפואי של הצל ליבו של ילד, שהם הטובים ביותר בעולם, יעשו הכל כדי לנתחו ולהעניק לו תקווה וחיים חדשים ובריאים", אמר.
הטיסה השביעית מגונדר במסגרת מבצע "צור ישראל" ועליה העולים החדשים מאתיופיה נחתה הבוקר באיחור של שבוע. טיסה זו הייתה אמורה לנחות בישראל ב-29 בינואר, אך בוטלה בשל סגירת נתב"ג. אחרי לחצים כבירים מצד שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שטה, ועדת החריגים לכניסה לישראל אישרה את הטיסה למרות סגירת נתב"ג.
השרה הבהירה כי אין סכנה בהבאת עולים במסגרת עלייה מאורגנת מאחר שהם נמצאים תחת פיקוח צמוד של משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית וגורמים נוספים. כל העולים עברו בדיקות קורונה לפני ההמראה, ועם הגעתם יועברו לבידוד באתרים ייעודים של משרד העלייה והקליטה בסיוע הסוכנות היהודית, פיקוד העורף ומשרד הבריאות.
לדברי השרה תמנו שטה, "מאז קום המדינה ועד היום, גם בעתות מלחמה ומשבר, מעולם לא פסקה עליית יהודים מרחבי העולם". יו"ר וועדת החריגים, השר לשיתוף פעולה אזורי אופיר אקוניס, הוסיף כי "הבסיס לקיומה של מדינת ישראל הוא העלייה ארצה. אני מודע לקשיים שבהם נתונים העולים, והחשיבות בהבאתם לישראל".
במסגרת מבצע "צור ישראל", שנועד להביא ארצה 2,000 מיהודי אתיופיה הממתינים לעלות לישראל במחנות בגונדר ואדיס אבבה, נותרו עוד שתי טיסות עם כ-500 עולים נוספים. אלפי הממתינים הנוספים שלא אושרו במבצע זה, ייאלצו להמתין עד שהממשלה תקיים את הבטחתה משנת 2015 - להעלות את כל שארית יהודי אתיופיה.
באשר לעולים ממדינות אחרות, טרם התקבלה החלטה המאפשרת להם להשלים את העלייה לישראל, כל עוד נתב"ג סגור. הוחלט כי עולים שתכננו לעלות שלא במסגרת טיסה מאורגנת, יוכלו להגיש בקשה לוועדת חריגים, שתאשר לרוב עלייה רק מסיבה הומניטרית - כגון עולים שמכרו את ביתם, עזבו את עבודתם, או ארזו את כל הציוד שלהם והעלייה שלהם ארצה בוטלה ברגע האחרון. לאחר קבלת האישור מוועדת החריגים, העולים יוכלו לעלות ארצה באחת מטיסות החילוץ שמגיעות לישראל מפרנקפורט או ארה"ב.