ראש ממשלת לוקסמבורג קסביה בטל הודיע אמש (יום א') כי נדבק בנגיף הקורונה וכי פיתח תסמינים קלים. בטל בן ה-48 נכנס מיד לבידוד בן עשרה ימים. העובדה שראש הממשלה של הנסיכות האירופית הקטנטנה, החברה באיחוד האירופי, נדבק בקורונה, מעוררת עניין משום שביום חמישי האחרון נפגש עם כל מנהיגיהן האחרים של 27 מדינות האיחוד, בהם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, נשיא צרפת עמנואל מקרון וראש ממשלת איטליה מריו דראגי.
בהודעתה של ממשלת לוקסמבורג אמש נמסר כי בטל סובל מחום ומכאבי ראש, אבל במהלך תקופת הבידוד ימשיך לבצע את עבודתו – מרחוק.
בעולם, כמו בישראל, ממשיכים בינתיים להתמודד עם התפשטות משמעותית של הווריאנט ההודי ("זן דלתא") של הנגיף, שהולך ונעשה הזן הדומיננטי ביותר של הקורונה. הווריאנט ההודי נחשב למידבק יותר מהזן המקורי, והוא גורם לתחלואה משמעותית יחסית גם בקרב ילדים, ולא פעם נדבקים בו מי שחוסנו נגד קורונה.
באוסטרליה תקיים היום ועדת החירום לענייני קורונה, בראשותו של ראש הממשלה סקוט מוריסון, ישיבה מיוחדת בעקבות התפרצויות של זן הדלתא בכמה מקומות ברחבי המדינה. בימים האחרונים כבר גרמה התפרצות כזו להטלת סגר של שבועיים על מיליונים בעיר סידני, העיר המאוכלסת ביותר באוסטרליה, ולהחזרת ההגבלות במקומות אחרים במדינה. יותר מ-20 מיליון אוסטרלים – כ-80% מכלל תושבי המדינה – נמצאים כעת תחת הגבלות קורונה כלשהן, והרשויות מתמודדות עם התפרצויות כמעט בכל מדינת מחוז או טריטוריה אוסטרלית.
בעיר הצפונית דרווין הוארך עד ליום שישי הקרוב סגר שאמור היה להסתיים מחר, ובמדינות המחוז קווינסלנד ודרום אוסטרליה הוחזרה חובת המסכות ונאסרו התקהלויות בבתים. הגבלות מתקיימות גם במלבורן, בירתה של מדינת המחוז ויקטוריה, וכן בבירת אוסטרליה קנברה.
במדינת המחוז ניו סאות' וויילס, המדינה המאוכלסת ביותר באוסטרליה, דיווחו היום על 18 נדבקים חדשים ביממה האחרונה לעומת 30 ביממה שלפני כן, ובכך עלה מספר הנדבקים הכללי בהתפרצות האחרונה שם ל-130. עדיין מדובר כמובן במספר נמוכים מאוד יחסית למדינות אחרות בעולם: אוסטרליה נחשבת לסיפור הצלחה יחסי בכל הקשור למאבק בקורונה, ואף שאוכלוסייתה מונה כ-25 מיליון בני אדם, נרשמו בה עד כה רק כ-35 אלף נדבקים ו-910 מתים.
על כל פנים, הדאגה האוסטרלית רבה: ביל בווטל, יועץ לענייני בריאות שהוביל את ראשית המאבק של אוסטרליה במגפת האיידס בשנות ה-80, אמר היום שהממשלה צריכה לשקול להאיץ את מבצע החיסונים על-ידי קיצור תקופת ההמתנה בין מנת החיסון הראשונה של "אסטרה-זניקה" למנה השנייה מ-12 שבועות לשמונה. "אנחנו מתמודדים עם משבר הקורונה החמור ביותר שלנו מאז פברואר-מרץ של השנה שעברה", טען.
האמירויות: כבר יותר מ-2,000 נדבקים ביום
הווריאנטים ממשיכים לתת את אותותיהם גם במדינות אחרות. איחוד האמירויות אישרה היום כי הם גורמים כעת לעלייה משמעותית במספר מקרי המוות הקשורים לנגיף בתחומיה. האמירויות, מדינה שבה תשעה מיליון תושבים, ניהלה את אחד ממבצעי החיסונים המהירים בעולם, אבל בחודש האחרון מספר הנדבקים החדשים בה עלה ליותר מ-2,000 ביום. אמנם מדובר במספרים נמוכים יותר מאלה שידעה בשיא ההתפרצות בשטחה, בפברואר, אבל עדיין מדובר במספרים מטרידים. יצוין כי בניגוד למדינות המערב, האמירויות השתמשה במבצע שלה בעיקר בחיסונים מסין, שיעילותם מוטלת בספק בהשוואה לאלה של "פייזר", "מודרנה" ודומותיהן.
ביום שבת נרשמו באמירויות עשרה מתים מקורונה בתוך יממה – המספר הגבוה ביותר מאז חודש מרץ. לדבריה אחראים לעלייה הווריאנטים "בטא" (הדרום אפריקני, שאחראי ל-39.2% מהנדבקים החדשים), "דלתא" (ההודי, 33.9%) ו"אלפא" (הבריטי, 11.3%).
ארגון הבריאות העולמי הזהיר החודש כי זן הדלתא הופך לווריאנט הדומיננטי ביותר של הנגיף בעולם, ואיחוד האמירויות אסרה על כל מי שביקר בדרום אפריקה ובהודו להיכנס לשטחה, למעט מקרים חריגים, ב-14 הימים שאחרי ביקורו בהן.
הודו עצמה, שהתמודדה בחודשים האחרונים עם משבר קורונה עצום שבשיאו נוצר מחסור אדיר באספקת חמצן לחולים ומדי יום היא דיווחה על יותר מ-4,000 מתים ו-300 אלף נדבקים חדשים, עדכנה הבוקר כי עוד 46,148 נדבקים חדשים התגלו ב-24 השעות האחרונות, וכי בפרק הזמן הזה מתו מהנגיף עוד 979 בני אדם.
בשבועות האחרונים חלה התמתנות משמעותית בהתפרצות בהודו, אבל הנגיף ממשיך לזרוע בה מוות בהיקפים איומים, ומבצע החיסונים שלה מתקדם בעצלתיים. לפי נתוניה הרשמיים של הודו, מדינה בת כ-1.4 מיליארד תושבים, מאז תחילת המגפה זוהו בה 30.27 מיליון נדבקים בקורונה ו-396,730 מתו מהנגיף, אבל ההערכה היא כי בפועל המספרים גבוהים בהרבה מהמספרים הרשמיים שמספקות הרשויות ההודיות, בין השאר בשל היעדר גישה מספקת לבדיקות קורונה.