את בעלה ב-36 השנים האחרונות, שנבחר היום (ד') לנשיא ה-11 של מדינת ישראל, פגשה מיכל הרצוג (אז מיכל אפק) בתחילת שנות ה-80 בצבא. ליתר דיוק, ביחידת המודיעין 8200 שבה שירתו. היא פיקדה על מחלקה במפקדה במרכז הארץ, ויצחק (בוז'י) הרצוג היה קצין צעיר שהועבר לשם לאחר פינוי הבסיס שלו בחצי האי סיני. השניים שירתו באותו מסדרון ועד היום הבדיחה הפופולרית במשפחה היא ש"הדייט הראשון שלהם היה בתערוכת שלל ממלחמת לבנון הראשונה שאליה הלכו יחד".
אחרי השחרור נרשמו שניהם לפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב ולמדו יחד. ב-1985, עדיין כסטודנטים, הם נישאו, ושנה לאחר מכן סיימו את לימודיהם. ב-1988, אחרי שהוסמכו כעורכי דין, השתלב הרצוג, שהתמחה בתחום המסחרי, במשרד שאביו הקים, הרצוג-פוקס-נאמן. מיכל, שהתמחתה בפלילים, התחילה לעבוד במשרד של אורי סלונים.
היא עסקה בעבריינות צווארון לבן וייצגה את בנק לאומי ב"משפט הבנקאים" (בעקבות פרשת ויסות המניות) ואת האופנובנק רוני ליבוביץ'. לימים הייתה חלק מהצוות שייצג מול ועדת שמגר את ראש אגף האבטחה בשב"כ, דרור יצחקי, אחרי רצח רבין.
מיכל (59) הרצוג, נצר למשפחת חקלאים מייסדי עפולה, היא בתם של אל"מ שאול (פינצ'וק) אפק ז"ל, לוחם פלמ"ח וצה"ל שהשתתף בקרבות מכריעים במלחמת העצמאות, במבצע סיני ובמלחמת ששת הימים. הוא ואמה צביה הלכו לעולמם בהפרש של חודש לפני כחצי שנה. הרצוג היא אחייניתו של הטייס זוריק לב, הקצין הבכיר ביותר שנעדר מאז מלחמת יום כיפור.
מיכל ויצחק הרצוג מתגוררים בשכונת צהלה בתל אביב, בבית שבו גרו בזמנו הוריו של הרצוג – הנשיא חיים הרצוג ורעייתו אורה. היא עצמה מעולם לא חיבבה את התחום הפוליטי, ובעבר תיארה את עצמה כמי שאמונה על תיק השפיות בבית. גם ילדיהם לא נחשפו לתקשורת ואף אחד מהם לא התראיין לתקשורת.
בראיון ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet ב-2015 סיפרה מיכל הרצוג: "כשנישאנו ידעתי שאני נישאת לבית ציבורי, ודי מהר הבנתי שנישאתי לא רק לבוז'י, אלא למערך שלם, למשפחה. הייתי חברה של בוז'י לפני שאביו נבחר לנשיא. אני חושבת שיום הבחירה שלו לנשיא סימן את תחילת החיים תחת העין הציבורית. הגעתי אליהם כמה שעות אחרי שהם חזרו הביתה מהכנסת אחרי הבחירה עצמה, וכבר היו צלמים בחוץ. אז הכתה בי ההבנה שנחיה בעין הציבורית, שאין לברוח מזה. מאוחר יותר, באחת השיחות הראשונות שלי עם אורה, חמותי, היא שאלה אותי אם אתנגד שבוז'י יבחר ללכת לקריירה ציבורית. מה הבנתי מהחיים שלי בכלל באותו זמן? אז אמרתי לה שאתמוך."
רוני ליבוביץ' ("האופנובנק"): "האישה האמיצה הזו עשתה דברים שאף אחד אחר לא יכל לעשות. היא דאגה לזכויות אסירים מול שלטונות הכלא או מול בית המשפט"
הריאיון התקיים לקראת הבחירות לכנסת, כשהרצוג עמד בראש המחנה הציוני, ומיכל הוסיפה: "קשה מאוד להיות לבד בחיים הציבוריים. אתה צריך גב ביתי, להרגיש שיש לך לאן לחזור אחרי יום ארוך, אבל ריצה לראשות הממשלה היא בכל זאת סיפור אחר. הטלטלה לא הייתה בריצה לראשות הממשלה. אז היא כבר הייתה נגזרת טבעית של הזכייה שלו בפריימריז במפלגת העבודה. הטלטלה האמיתית שלנו החלה ב-99, כשבוז'י נבחר למזכיר הממשלה. זה היה המעבר הקשה יותר. עד אז היינו על יד החיים הציבוריים, והוא עבד הרבה עם פרס ועם רבין. אבל אז הבנו למעשה לראשונה מה המשמעות של משרה ציבורית".
על הדימוי של בעלה אמרה: "איך שבוז'י נראה – זה באמת הוא. אני חושבת שזה נחמד. אנשים מקנאים בו מפני שהוא ממשיך להיראות צעיר, עם החיוך הזה על השפתיים. כשאני רואה בני כיתה שלו לשעבר, הם כבר, בואי נגיד, נראים קצת פחות טוב, והוא שומר על גזרתו הדקה. לי אין שום בעיה עם זה. אני, מבחינתי, יש לי גבר בבית. אין לי שום תלונות. מה זה גברי או לא גברי, מה, אני התחתנתי עם הרקולס? אני התחתנתי עם בוז'י".
"היא בת אנוש מופלאה"
"הכרתי את מיכל בנסיבות לא נעימות", אמר ל-ynet רוני ליבוביץ', שכאמור יוצג על הרצוג אחרי שנתפס בתום שרשרת מעשי שוד של בנקים שביצע בסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90. "היא הייתה עורכת הדין שלי והכרתי אישה נפלאה. 31 שנה אנחנו שומרים על קשר רצוף וקבוע. היא לא הייתה רק עורכת הדין אלא גם צוק האיתן שלי. היא ביקרה אותי מתוקף התפקיד וגם לא מתוקף התפקיד ועודדה אותי. היא אחת הסיבות שהצלחתי לעבור את הסיפור הזה. היא אישה גדולה מהחיים.
"האישה האמיצה הזו עשתה דברים שאף אחד אחר לא יכל לעשות. היא דאגה לזכויות אסירים מול שלטונות הכלא או מול בית המשפט. הציבור בישראל יקבל אישה שמתוקף תפקידה כאשת הנשיא יש לה אפשרויות בלתי רגילות להכיל אנשים. ראיתי אותה בהרבה אירועים והרבה מצבים, ויכולת התקשור והתקשוב שלה היא בלתי רגילה. היא אישה מיוחדת במינה והציבור בישראל ירוויח מזה שהיא אשת הנשיא".
כיום משמשת הרצוג גם כנציגת העמותה הפילנתרופית "קרן וואהל" בישראל, המשקיעה בבריאות ומדעי הרפואה ובאוכלוסיות נזקקות. בעבר הייתה פעילה בעמותות "בית נועם" ו"מרחבים", וכיהנה חברת הוועד המנהל ב"מעלה". כיום היא פועלת לשילוב חרדים בשוק התעסוקה.
עו"ד אורי סלונים, יו"ר וראייטי ישראל שכאמור קיבל את מיכל כמתמחה בשנות ה-80, הוסיף: "היא נשארה לעבוד איתי עשר שנים אחרי ההתמחות. היא בת אנוש מופלאה, חכמה מאין כמוה, אנושית ויודעת להתחבר כמעט לכל אחד בצורה מכובדת. כדי להיות אישה של פוליטיקאי דרושות תכונות אופי מאוד מיוחדות. אף שהיא עבדה והייתה עסוקה כמעט כל חייה, היא לא זנחה את הצד האישי, המשפחה והילדים".