נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, נאמה היום (ד') בפרלמנט האירופי והתייחסה לשגיאות שנעשו במבצע החיסונים ביבשת - שכרגע רחוק מאוד מהיעדים. פון דר ליין הודתה שהאיחוד האירופי הגיב באיחור, והיה אופטימי מדי ובעל ביטחון מופרז.
פון דר ליין הגנה על החלטת האיחוד לנהל מבצע חיסונים משותף. עם זאת היא הודתה שנעשו טעויות באסטרטגיית הרכישה ההמונית של החיסונים לקורונה ל-447 מיליון האזרחים ב-27 המדינות החברות. "אנחנו עדיין לא במקום שבו אנחנו רוצים להיות. איחרנו באישור (החיסונים). היינו אופטימיים מדי בנוגע לייצור ההמוני, וכנראה שהיינו בטוחים מדי בעצמנו שמה שהזמנו אכן יישלח בזמן. אנחנו צריכים לשאול את עצמנו למה זה קרה".
אישור החיסונים באיחוד האירופי התעכב, ומבצע החיסונים שלו נפתח כשלושה שבועות אחרי שבריטניה - שכזכור פרשה מהאיחוד - החלה לחסן את אזרחיה והייתה הראשונה במערב לעשות זאת. פון דר ליין הבטיחה שהאיחוד יפיק לקחים, יקים רשת חדשה של ניסויים קליניים ויבצע את ההתאמות הדרושות כדי שתהליך אישור החיסונים יהיה מהיר יותר. "זה נכון שצריך להפיק לקחים מההליך שעברנו. ואנחנו כבר מפיקים אותם", אמרה הנציבה פון דר ליין בנאומה בפרלמנט האירופי. סוכנות התרופות של האיחוד אישרה עד כה שלושה חיסונים - של פייזר, מודרנה ואסטרה-זניקה. בנוסף נבחנים חיסונים אחרים.
למרות הביקורת הממושכת על התנהלות האיחוד האירופי, מבצע החיסונים נמצא בפיגור גדול בהשוואה לישראל, בריטניה וארה"ב. לפי הגרדיאן, מבין תושבי האיחוד קיבלו עד כה רק 4% מנה אחת לפחות של החיסון לקורונה, לעומת 39% בישראל, 19% בבריטניה ו-13% בארה"ב. עם זאת רבים באיחוד האירופי עדיין תומכים בהחלטה לנהל מבצע חיסונים משותף, במקום שכל מדינה תפתח במבצע חיסונים עצמאי. "זה היה הדבר הנכון לעשות", אמרה הנציבה פון דר ליין. בנאום בבריסל הנציבה הוסיפה שהיא לא יכולה לדמיין תרחיש שבו מדינות מבוססות ממהרות לרכוש חיסונים – ומדינות אחרות נשארות בידיים ריקות.
פון דר ליין הודתה כי "נעשו טעויות" בקרב על החסונים בין בריטניה לאיחוד האירופי. בשיא "מלחמת החיסונים" בחודש שעבר איימה בריסל להגביל ייצוא של חיסוני קורונה מאירלנד – שחברה באיחוד – לצפון אירלנד, שהיא חלק מבריטניה. אחרי שהבריטים זעמו, וטענו שהגבלת ייצוא הסחורות מנוגדת להסכם הברקזיט, האיחוד האירופי החליט לחזור בו.
פון דר ליין מקווה שעד סוף הקיץ ש-70% מהאוכלוסייה הבוגרת באיחוד תהיה מחוסנת, ומאשימה בין השאר את חברות התרופות הגדולות באחריות לאיטיות של מבצע החיסונים: הזמנות רבות התעכבו בגלל תקלות במפעלי הייצור. "אנחנו מבינים לחלוטין שמתעוררים קשיים בייצור המוני של חיסונים, אבל אירופה השקיעה מראש מיליארדי אירו", אמרה.
מתחילת המגפה מתו כחצי מיליון נדבקים במדינות האיחוד האירופי. לפי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס מניין קורבנות המגפה במדינות האיחוד עומד על 500,809 בני אדם.