על רקע המתיחות הגוברת, בבירה משלימים את ההכנות לקראת מצעד הדגלים המסורתי שצפוי מחר, יום ירושלים, ויעבור בחלקו בעיר העתיקה ובמזרח העיר. גורמי ביטחון המליצו היום (א') לשקול מחדש את קיום המצעד, את המתווה, את נתיביו ואת כמות המשתתפים. בצהריים התכנסה הממשלה לדיון מיוחד בעיריית ירושלים.
בפתח ישיבת הממשלה, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לעימותים בבירה בסוף השבוע. "בימים האחרונים היינו עדים להתפרעויות אלימות בירושלים בהשפעת גורמים מתסיסים", אמר נתניהו. "לא נאפשר לאף גורם קיצוני לערער את השקט בירושלים, נשליט בה חוק וסדר בתקיפות ואחריות". נתניהו הוסיף כי "נמשיך לשמור על חופש הפולחן לכל הדתות, אך לא נאפשר הפרות סדר אלימות. באותה נשימה אני אומר לארגוני הטרור: ישראל תגיב בעוצמה על כל מעשה תוקפנות מרצועת עזה. ירושלים היא בירתו של העם היהודי כבר אלפי שנים".
נתניהו הוסיף כי "כבר 54 שנים שהעיר מאוחדת תחת שלטון מדינת ישראל הדמוקרטית". לדבריו, "רק תחת ריבונות ישראל הובטח חופש דת מלא לכל הדתות וכך נמשיך לעשות. בד בבד, אנחנו מפתחים את ירושלים בכל התחומים. אנחנו גם הודפים בתוקף את הלחצים שלא לבנות בירושלים, ולצערי הלחצים הללו מתגברים בעת האחרונה. אני אומר גם לידידינו הטובים ביותר – ירושלים היא בירת ישראל, שמורה לנו הזכות לבנות בירושלים, וכפי שכל עם בונה בבירתו ואת בירתו, גם לנו שמורה הזכות לבנות בירושלים ואת ירושלים, כך עשינו וכך נמשיך לעשות".
בתוך כך, בכירים בממשל האמריקני שוחחו בטלפון עם פקידים בכירים בישראל, והודו על ניסיונות ההרגעה. עם זאת, האמריקנים ביקשו שישראל תכיל יותר את המהומות - ותקפיד על הוראות הפתיחה באש. כמו כן, הממשל האמריקני ביקש מישראל לאפשר לפלסטינים להתפלל ולדאוג שלא יקרו אירועים חריגים בהר הבית שיבעירו את השטח, וביקשו הבהרות על הסכסוך בשייח ג'ראח.
לקראת המצעד מחר, המארגנים אמרו כי לא קיבלו הנחיות מיוחדות ומבחינתם הכול מתנהל כמתוכנן. "השנה הכול כרגיל, מלבד עניין אחד והוא כמות האנשים בכותל, זה כלקח ממירון. כרגע הדיונים על הכמויות נעים בין 8,000 ל-15 אלף איש שיוכלו להיות בכותל. מלבד זה אין שום דבר מיוחד, ההכנות בעיצומן", אמר בועז יעקובי, אחד המארגנים.
הצעדה צפויה להתחיל מחר בשעה 16:00 ברחוב קינג ג'ורג'. משם יצעדו המשתתפים בשני מסלולים, האחד עובר בכיכר צה"ל, דרך הצנחנים, שער שכם ומשם לכותל. המסלול השני עובר בשער יפו, שער ציון ומשם ממשיך לכותל. בחגיגות אמורים להשתתף אלפי צעירים ומשפחות מכל רחבי הארץ. בגלל ההגבלה הצפויה בכותל, לא צפוי עומס ומספר רב של מבקרים.
יעקבי התייחס למתיחות בירושלים. "מהות האירוע היא איחוד ירושלים תחת מדינת ישראל ודגל ישראל, זו עמדה מאוד ברורה. אנחנו לא צועדים כדי להתנגח במישהו, אלא כדי לבטא את הריבונות שלנו בירושלים בחלק המשוחרר ובמרכז העיר", אמר יעקבי.
לדבריו, "אם אומרים שאי אפשר לצעוד עם דגל ישראל במזרח ירושלים אז היא מחולקת דה-פקטו. יום ירושלים נקבע על פי חוק, אי אפשר להזיז אותו על לוח השנה. בחמש השנים האחרונות אנחנו נופלים על הרמדאן. עברנו את זה והכול היה בסדר".
המתנגדים טוענים כי קיום המצעד בעת הזו יגביר את המתיחות ויוביל לאירועים אלימים נוספים. "צריך לבטל את המצעד נוכח האירועים האחרונים, או לכל הפחות לאסור מעבר שלו בחלקה המזרחי של העיר וברובע המוסלמי. זה ממש אצבע בעין של האוכלוסייה הפלסטינית בעיר", אמרה ימי בן דוד מארגון "עומדים ביחד".
מדי שנה מפגינים אנשי הארגון נגד מצעד הדגלים. השנה, בשל המתיחות, החליטו שלא לעשות זאת. בכוונתם להגיש לעירייה עצומה הקוראת לה להפסיק לתמוך במצעד. "סוחרי העיר העתיקה שנאלצים לסגור את החנויות שלהם בגלל מצעד שבו יש קריאות גזעניות והצועדים עוברים ודופקים על הדלתות, חיים בפחד באותן שעות", אמרה בן דוד. "לא יכול להיות שחגיגה של חלק מתושבי העיר תבוא עם קריאות גזעניות נגד חלק אחר של התושבים".
לפי הסהר האדום, כ-300 פלסטינים נפצעו בסוף השבוע בעימותים באזור מסגד אל-אקצא, שער שכם ושייח ג'ראח. משטרת מחוז ירושלים מסרה כי 34 שוטרים נפצעו בהפרות הסדר בשישי ובשבת. העימותים בהר הבית הובילו לשורת גינויים מצד מדינות ערב.
מהמשטרה נמסר כי שוטרים פעלו לפיזורם של המתפרעים תוך שימוש באמצעים לפיזור הפגנות, "במטרה להשיב את הסדר במקום, להדוף את המתפרעים ולצמצם את הפגיעה בעשרות אלפי המתפללים שנכחו ברחבת הר הבית ובסמוך לה". המשטרה עצרה תשעה חשודים בהפרת סדר, התפרעות, יידוי אבנים וחפצים, זריקת רימון עשן ותקיפת שוטרים.
בצהריים קרא גם האפיפיור פרנסיסקוס להפסיק את האלימות בירושלים, ודחק בצדדים לחפש פתרונות בכדי לכבד את זהותה הרב תרבותית של עיר הקודש. "אלימות מולידה אלימות, הפסיקו את העימותים", אמר פרנסיסקוס למאמינים שהתאספו בכיכר פטרוס הקדוש ברומא.