שר החוץ של איחוד האמירויות, עבדאללה בן זאיד, אמר הערב (יום ג') בנאום מוקלט מול עצרת האו"ם כי חתימת הסכם השלום עם ישראל הובילה להקפאת החלטת הסיפוח של הגדה המערבית, כלשונו. "באמצעות החתימה על ההסכם, פתחנו אפשרויות רבות להגעה לשלום כולל באזור", אמר שר החוץ האמירתי. "אנחנו מקווים שהוא יספק לישראל ולפלסטינים את ההזדמנות לעסוק שוב במו"מ להגעה לשלום".
"הקריאה להקמת מדינה פלסטינית עצמאית בגבולות 67' עם מזרח ירושלים בירתה נותרה בעינה", הוסיף שר החוץ של האמירויות, שחתם לפני כשבועיים על ההסכם עם ראש הממשלה נתניהו. "מדינתי עשתה מאמצים עיקשים תוך שימוש בכל הערוצים הדיפלומטיים כדי לציין את התנגדותה לסיפוח השטחים הפלסטיניים, והזהירה גם מפני ההשלכות על ביטחון האזור". עוד אמר: "עמדתנו כלפי התמיכה בעם הפלסטיני וההגעה לפתרון שתי המדינות נותרה בעינה".
במסגרת נאומו, הציג בן-זאיד את מועמדותה של איחוד האמירויות לאיוש מושב במועצת הביטחון של האו"ם, שבה מיוצגות 15 מדינות - בהן חמש חברות קבועות: ארה"ב, בריטניה, צרפת, סין ורוסיה. "הקמפיין למען מושב בלתי-קבוע במועצת הביטחון יתמקד במאמצים לקידום הכללה, עידוד חדשנות, בניית חוסן והבטחת שלום", דווח בסוכנות הידיעות של האמירויות WAM, שציינה כי המדינה המפרצית כיהנה כחברה במועצה בין השנים 1986 ל-1987. ההצבעה על כך צפויה להתקיים ביוני 2021.
בנאומו בטקס החתימה על הסכמי השלום בבית הלבן, הודה עבדאללה בן-זאיד לראש הממשלה נתניהו על "עצירת הסיפוח של השטחים הפלסטיניים", כלשונו. "אני עומד היום ומושיט ידי לשלום, ומקבל יד לשלום. רדיפת השלום היא לא רק דרך ועקרונות, עליך לראות מעשים. מה שאנחנו עושים כאן היום הוא שינוי במזרח התיכון, שינוי שיפיח תקווה בעולם", הוא אמר.
"כבוד ראש ממשלת ישראל נתניהו, תודה לך על בחירתך בשלום ועל עצירת הסיפוח של השטחים הפלסטיניים. זוהי החלטה שמחזקת את המאמץ שלנו להשיג עתיד טוב יותר לדורות הבאים. היוזמה הזאת שמתחילה כאן אינה סיסמה לשם הישגים מדיניים בלבד, אלא נועדה ליצירת עולם טוב יותר".
בשבוע שעבר אמרו גורמים המעורבים בשיחות על מכירת מטוסי F-35 מארה"ב לאיחוד האמירויות כי המדינות מתכוונות להגיע לסיכום ראשוני על כך עד דצמבר. הם הוסיפו שמטרת הצדדים להגיע להסכם עד יום העצמאות של האמירויות, שחל ב-2 בדצמבר.
שני גורמים שונים אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי בוושינגטון בוחנים דרכים שבאמצעותן המכ"מים הישראלים יוכלו לזהות את מטוסי ה-F-35 של לוקהיד מרטין. ברויטרס ציינו כי לא ברור אם הדבר ייעשה על ידי שינויים במטוס או על ידי אספקת מכ"ם משופר לישראל. המכירה הצפויה של מטוסי F-35 לאמירויות נחשפה ב"ידיעות אחרונות".