כשמגפת הקורונה החלה להתפשט בשטוקהולם העסקים נפגעו, ומספר הנוסעים במוניות ירד משמעותית. יוטה, נהגת בת 45, מצאה ייעוד חדש למונית שלה: העברת בדיקות קורונה לחולים.
מדי יום מתייצבת יוטה ניקופולו בתחנה בפרברי שטוקהולם, ואוספת ערכה עם בדיקות קורונה. את הבדיקות היא משאירה מחוץ לדלת של שבדים שפיתחו תסמינים של הנגיף. אחרי 15 דקות היא חוזרת לאסוף את הבדיקות ומוסרת אותן למעבדה. בכל יום יש לה עד שישה משלוחים.
מדובר בחלק מפרויקט שהרשויות בשטוקהולם השיקו בחודש יוני, כדי להגדיל את כמות הבדיקות במדינה שמתקשה להתמודד עם הנגיף. נהגים משתי חברות מוניות מעבירים מדי שבוע 25,000 בדיקות קורונה לתושבים באזור שטוקהולם. בסך הכול מתבצעות בשבוע בין 45,000 ל-52,000 בדיקות קורונה בבירת שבדיה.
בית החולים של אוניברסיטת קרולינסקה, שמעורב בביצוע בדיקות הקורונה בשטוקהולם, אמר שפעילות נהגי המוניות "ממזערת את הסיכון להפיץ את הנגיף במהלך הבדיקה" - מכיוון שהיא מאפשרת למי שסובלים מתסמיני קורונה לבדוק את עצמם בבית.
ניקופולו מספרת שבחברת המוניות שלה 1,150 נהגים התנדבו למסור את הבדיקות לחולים, ולאחר מכן לקחת אותן למעבדה. "בהתחלה הייתי קצת סקפטית לגבי זה, אבל עברנו הכשרה. אנחנו ממלאים אחר ההנחיות ושומרים על מרחק", היא אומרת.
יוטה לא עוטה מסכה, מכיוון ששבדיה לא דורשת זאת, אך עוטה כפפות ומשתמשת בחומרי חיטוי לידיים לפני כל בדיקה שהיא מוסרת ואחריה. היא גם מנקה היטב את המונית שלה.
ניקופולו עובדת כנהגת 11 שנים. למרות שהגישה של שבדיה למגפת הקורונה פחות נוקשה ממדינות אחרות (היא לא הטילה סגר בשום שלב), ניקופולו כן הבחינה בשינוי דרמטי בחודשי האביב. "אף אחד לא רצה ללכת למשרד, אף אחד לא רצה ללכת לשדה התעופה", היא אומרת, ומוסיפה שלה ולחבריה במוניות "לא היה מה לעשות".
בשבדיה יש 10.3 מיליון תושבים. מספר הנדבקים בקורונה בשבדיה הוא כמעט 300,000, ו-7,200 איש מתו מהנגיף - הרבה יותר מבמדינות השכנות. יוטה אומרת שהיא שמחה לעזור למדינה שלה להילחם בנגיף. "אני עושה משהו במגפה הזאת", היא אומרת בסיפוק.