ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיש היום (ד') לבית המשפט המחוזי בירושלים בקשה דחופה להארכת מועד הגשת התשובה של עורכי דינו לאישום בתיקי האלפים. באמצעות סנגוריו הוא טוען כי נדרשת הארכה של 30 יום בשל הצורך להכין תגובה לכתב האישום המתוקן שהוגש נגדו ביום ראשון בתיק 4000 (בזק-וואלה).
- לקריאת הבקשה של נתניהו מבית המשפט - לחצו כאן
לבקשה הצטרפו הנאשמים הנוספים בתיק 4000, בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', ונוני מוזס המואשם בתיק 2000.
בבקשה ציינו סנגורי נתניהו, עוה"ד בעז בן צור ועמית חדד, כי הם בוחנים את האפשרות שתיקון כתב האישום יאפשר מתן חסינות לנתניהו: "יוער כי בימים אלו נבחנת המשמעות המשפטית הנודעת לתיקון כתב האישום ביחס לחוק חסינות ח"כ. המבקש שומר על כל טענותיו בנושא".
לפני שנה ביקש נתניהו מהכנסת לדון במתן חסינות, והוועדה המסדרת, שמנהלת בפועל את הכנסת בתקופות מעבר, כבר הקימה ועדת כנסת לצורך דיון בנושא. אולם בצל ביקורת ציבורית הודיע ראש הממשלה שהוא מושך את הבקשה.
סנגוריו של נתניהו הוסיפו בבקשה שהוגשה היום כי ארבעה עורכי דין מצוות ההגנה נמצאים בבידוד: "לנאשמים נותרו ימי עבודה ספורים להכנת מענה לאישום, הכולל פרטים חדשים שלא הובאו לפניהם עד עתה. נזכיר כי הימים הם ימי סגר כללי במדינת ישראל. בשבוע האחרון, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, עבדו במצבת עובדים מצומצמת של 50%. בעקבות החלטת הממשלה מליל אמש, מתכונת זו תצומצם עוד יותר נוכח הידוק המגבלות והטלת סגר מלא במדינה, ויקשה על ההגנה עוד יותר להיערך למתן תשובה".
בהמשך טענו הסנגורים: "ההתייחסות לעניין החסינות היא טכנית ובאה בעקבות סוגיה משפטית שעלתה בימים האחרונים: האם העובדה שהפרקליטות הגישה כתב אישום חדש מחייבת על פי חוק דיון מחודש בכנסת? טרם התקבלה לכך תשובה ועל כן ראש הממשלה לא דן בעניין. בכתב האישום הישן ראש הממשלה ויתר על החסינות אף שעמדה לו הזכות לכך".
הדיון הקרוב במשפט נתניהו צפוי להתקיים ביום רביעי הבא, 13 בינואר. ראש הממשלה מבקש שהוא לא יעסוק במענה לכתב האישום, אלא בבקשה לבטל את ההליך נגדו מאחר שלדבריו לא הומצא אישור מספק של היועמ"ש אביחי מנדלבליט לפתיחת החקירה נגדו בסוף 2016.
כתב האישום המתוקן הוגש על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה בהתאם להנחיית השופטים, שהורו למחוק מהאישום המקורי את כל הביטויים המתייחסים ל"ראש הממשלה ומשפחתו", ולהתייחס לראש הממשלה בלבד.
כתב האישום המתוקן כולל פירוט של 315 אירועים קונקרטיים שכוללים דרישות מאתר וואלה להיטיב את הסיקור של נתניהו ובני משפחתו. לטענת הפרקליטות, מבין כ-230 דרישות, קיימות אינדיקציות למעורבותו של ראש הממשלה בכ-150 דרישות עבורו ועבור בני משפחתו.
הפניות, נטען, כוללות דרישות להטיב את הסיקור התקשורתי של נתניהו ובני משפחתו, להגדלת זמן החשיפה של ידיעות חיוביות או מחיקה, דרדור או שינוי כותרות של ידיעות שליליות על נתניהו או בני משפחתו, דרישות לסיקור שלילי של יריבים פוליטיים, דרישה למנוע שידור ראיון שנערך עם נתניהו וכיוצא בזה.
יו"ר כחול לבן, שר הביטחון בני גנץ, שמכהן גם כשר המשפטים, כתב בטוויטר בהמשך להגשת הבקשה מטעם ראש הממשלה: "נתניהו, אל דאגה. בתי המשפט יישארו פתוחים - עליי".