כמעט שלושה חודשים אחרי שנסגרו בעקבות הסגר השני, 240 הקניונים ברחבי הארץ חזרו לפעילות היום (רביעי). זאת לאחר החלטת קבינט הקורונה לחדש את כל המסחר, שהתקבלה למרות העלייה בתחלואה בנגיף הקורונה שעלולה להוביל בקרוב לסגר נוסף.
ב"גרנד קניון" בחיפה הייתה תנועת הקונים ביום הראשון לפתיחה דלילה למדי. בעלי החנויות הסבירו כי לקוחות רבים עדיין לא יודעים שהקניונים נפתחו. אחרים אמרו כי כל עוד המזנונים יישארו סגורים, היקף המבקרים יישאר מצומצם.
שרה איל, לקוחה בחנות WHITE & BLACK, הגיעה לקניות ממוגנת היטב, עם מסכת פה ואף, מגן פלסטיק ומשקפי מגן. היא אמרה כי היא שמחה לחזור לקניון, אך ציינה כי זו תחושה מתעתעת. "יש תחושה של קצת שפיות, אבל זה רק תחושה, כי אין שפיות. אין הנאה. עדיין יש חרדה מהמגפה".
רינה סלק, עובדת בחנות האופנה אלמביק, הייתה עסוקה בהחלפת הקולקציה מבגדי קיץ לחורף. "מאתמול לא הייתה לי מנוחה. אנחנו מאוד מתרגשים, אחרי ישיבה כל כך ממושכת בבית. ההתרגשות בשיאה והכנו סחורות שהגיעו", סיפרה. היא צופה כי המבקרים יקפידו על ההנחיות בזמן ביקורם בקניון: "הקהל החיפאי מאוד ממושמע ומתנהג בסדר".
אחד הלקוחות שלא ידעו שהקניון נפתח היה רועי אוחנה מנשר, שהגיע למתחם כדי לבקר במרפאה שנמצאת בו. "אפילו לא שמתי לב שפתחו היום, בכלל באנו לבדיקה במכבי", הוא הודה. "זה סוג של שפיות, אבל לצערי אני קצת סקפטי. יש כבר שמועות על סגר חדש".
גם קניון הדר הירושלמי נפתח היום מחדש והלקוחות הגיעו לחנויות. בכניסה לקניון הקפידו למדוד חום ומרבית הלקוחות עטו מסכות כנדרש. מחוץ לחנות "נייק" השתרך תור ארוך של לקוחות ששמרו מרחק אחד מהשני.
מאיה סיטבורג, שהמתינה בסבלנות לתורה להיכנס, אמרה שהיא מרגישה בטוחה. "אחרת לא הייתי פה", ציינה. היא סיפרה שהתגעגעה לקניונים ואמרה שקשה להזמין מוצרים רק באינטרנט: "זה מגיע אחרי הרבה זמן, לפחות חודש, ולא תמיד המידות טובות. הילדים גדלו, צריך כבר מידות אחרות".
ליז סטפן, מוכרת בחנות קוסמטיקה, התרגשה מהפתיחה המחודשת ומשובם של הלקוחות. "כבר כמה חודשים אנחנו סגורים, אז זה כיף שפתחנו היום, קצת חיים. היו חסרים המגע, האנשים. יש הרגשה של קצת חזרה לשגרה. נקווה שזה יישאר ככה".
אורי אמסלם, הבעלים של חנות חפצי הקודש "זאת הברכה" אמר על פתיחת הקניון: "זו התחושה הכי טובה שיש. אין כמו עבודה. לעבוד זה מתנה. כשאתה עובד ואתה פותח ואתה רואה את האנשים, אין שמחה יותר יפה מזאת".
אמסלם ספג הפסדים רבים כאשר החנות שלו הייתה סגורה בתקופת החגים. הוא הפגין אופטימיות וסיפר כי הצליח לקבל את הפיצויים מהמדינה. "מי שעובד נכון מול הרואה חשבון שלו מקבל את הכסף", אמר.
הוא מאמין שהממשלה עושה ככל יכולתה לסייע לבעלי העסקים. "כל הזמן האצבע היא לכיוון הממשלה. הם לא הביאו את זה, הם מנסים לטפל ואני מאמין שהם מנסים לטפל בזה בצורה מאוד מכובדת. ככה אני רואה את זה. בשורה התחתונה קיבלנו כסף מהמדינה, קיבלנו מענקים, מקדמות, כל מה שצריך. אני חושב שזה היה די הוגן ודי מכובד".
גם תושבי נתניה שמחו לחזור לקניון השרון שנמצא במרכז העיר. בכניסה לא היו עומס או תורים ארוכים בבוקר. בתוך הקניון רוב העסקים נפתחו, אבל היו פחות לקוחות מאשר בימי שיגרה.
ג'ודי שפרמן סלע, תושבת נתניה שהגיעה לקניות בקניון, אמרה כי היא תומכת בפתיחת הקניונים כל עוד המבקרים מקפידים על ההנחיות. "בפנים כולם עם מסכות, לא ראיתי אנשים בלי. אני לא מפחדת להגיע לכאן, רק צריך מסכות ועוד מעט יהיה חיסון".
שרה מדמון, לקוחה נוספת, שמחה גם כן מפתיחת הקניון: "פנאן, כל הכבוד. הכל יהיה בסדר. רק שנגמור עם הקורונה הזאת. בפנים נעים מאוד. אין עומס של לקוחות. כל אחד שני מטר מהשני. כולם עם מסכות ויש פקחים למעלה", סיפרה.
מוניק ניר אמרה כי היא "מאוד מרוצה שפתחו את הקניון". היא הוסיפה כי התגעגעה לקניון. "אני חושבת שההדבקות הן לא פה, הן במקומות אחרים. בפנים בסדר, שומרים מרחק".
מתן עפגין, הבעלים של שני עסקים בקניון הנתנייתי אמר כי ההחלטה לפתוח את הקניונים היא חשובה. "מישהו צריך להזרים קצת מזומנים הביתה. בחודשים האלה ספגנו נזק לא קטן. מזל ששמנו כסף בצד מראש".