היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אמר כי נתן באופן אישי את הסכמתו לחקירותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו - והוסיף שהסכים למהלכי הבדיקה והחקירה בענייני נתניהו ואישר אותם. לטענתו, אין חובה שייתן את הסכמתו לכך בכתב.
לפי החוק, פתיחת חקירה נגד ראש ממשלה מחייבת את אישור היועמ"ש. סנגוריו של נתניהו, עורכי הדין בעז בן צור ועמית חדד, ביקשו לקבל את האישור לפתיחת החקירות נגד ראש הממשלה, כולל פירוט המועד שבו ניתן האישור לכל חקירה, טיב החשד שבעניינו ניתן האישור, פעולות חקירה שאושרו לביצוע ונתונים באשר לבדיקה נוספת שערכה הפרקליטות בעניין זה. בעקבות הבקשה, בית המשפט המחוזי בירושלים, שבו מתנהל משפט נתניהו, הורה לפרקליטות להעביר לידי הסנגורים את האישורים שנתן מנדלבליט לפתיחת החקירות בתיקים 1000, 2000 ו-4000.
פרקליטות המדינה הגישה היום לבית המשפט המחוזי בירושלים הודעה שמפרטת את הסכמתו של היועמ"ש לפתיחת החקירות. ההודעה, שבה בקשת הבהרה חתומה על-ידי התובעת בתיק ליאת בן ארי-שווקי, כוללת גם מסמך מטעם היועמ"ש, שבו טען כי הוא נתן באופן אישי את הסכמתו לחקירות נתניהו. מנדלבליט אמר כי הסכים למהלכי הבדיקה והחקירה בעניינו של ראש הממשלה וליווה אותם.
כמו כן, פירט מנדלבליט את המועדים שבהם קיבל החלטות בדבר פתיחת בדיקות ואחר כך חקירות בעניין ראש הממשלה. לפי הודעת הפרקליטות, "מנדלבליט קיבל את ההחלטות בהליך עבודה סדור ומקצועי, שנעשה עם רשויות האכיפה ותועד בזמן אמת".
היועמ"ש הדגיש כי לא רק שניתנה הסכמה ראשונית על ידו לפתיחת הבדיקות או החקירות בשלושת תיקי החקירה, כל אחד בזמנו - כמתחייב בחוק - אלא שגם ניתן אישור על ידו בשלבים שונים לעוד עשרות פעולות חקירה בתיקים, למרות שלפי החוק נדרשת הסכמתו לפתיחת חקירה בלבד. האישורים מפורטים במסמך לפי מועדיהם ולפי תיעודים שנכתבו ב"זמן אמת" בתרשומות פנימיות של לשכת היועץ המשפטי לממשלה.
היועמ"ש הבהיר גם לפי חוק יסוד הממשלה, אין חובה שייתן "הסכמה בכתב" לפתיחה בחקירה של ראש ממשלה, והחוק אף אינו דורש כי ההסכמה תינתן בפורמט מסוים. הסכמה כזו, לדבריו, יכולה להיות מתועדת בתרשומת פנימית בלבד או בכל דרך אחרת. לדבריו, כשהמחוקק רוצה לקבוע דרישת "הסכמה" מסוג נוקשה יותר כמו "הסכמה בכתב", הוא עושה זאת במפורש. מנדלבליט הוסיף כי דרישת הסכמה זו קובעת מאפיין "תהליכי" ולא "מהותי", ומבקשת לשרת אינטרס ציבורי לכך שהחלטה בעניינם של נושאי משרות בכירות תתקבל על-ידי ראש מערכת אכיפת החוק בעצמו.
בליכוד, מנגד, טוענים כי "עד עכשיו הפרקליטות טענה שאישור היועמ"ש הוא לא חלק מחומר החקירה ולכן אין להעבירו לסנגורים, ועכשיו היא טוענת שבכלל לא היה צריך אישור בכתב. תשובת הפרקליטות מוכיחה שהפרקליטות שיקרה, ושמעולם לא היה אישור יועמ"ש לפתיחה בחקירה נגד ראש הממשלה, בניגוד לחוק יסוד הממשלה - ולכן החקירות נגד ראש הממשלה הן לא חוקיות".
"תשובת הפרקליטות היא הפרה בוטה של החלטת בית המשפט ומבזה אותו", הוסיפו בליכוד. "די בכל זה כדי להודיע מיד על סגירת התיקים התפורים נגד ראש ממשלה חזק מהימין, שראשיתם בחטא, המשכם בסחיטת עדים, ניגוד עניינים וטיוח חקירות".