שינוי מגמה? לראשונה זה שבועיים שיעור בדיקות הקורונה החיוביות גבוה מ-3%. מנתוני משרד הבריאות שפורסמו אמש (א') עולה כי מאז חצות ועד רגע העדכון אובחנו בארץ 241 נדבקים חדשים ושיעור הבדיקות החיוביות עמד על 3.1%. בסך הכול בוצעו קרוב ל-8,000 בדיקות.
מנתוני מרכז המידע והידע של אגף המודיעין עלה כי הנתונים מהשבוע האחרון מעידים באופן ברור על עצירה בירידת התחלואה וכן על עלייה במקדם ההדבקה ברמה הארצית - שעומד על 0.95. מקדם ההדבקה גבוה מ-1 בטבריה, אום אל פחם, באר שבע ונצרת. בפתח תקווה ובחיפה הוא עומד על 1, בתל אביב על 0.9 ובירושלים על 0.8. בדו"ח נכתב עוד כי אם תימשך המגמה הנוכחית, לאור ההקלות שבוצעו ואלו שעומדות על הפרק, צפויה עלייה מחודשת בתחלואה כבר במהלך הימים הקרובים.
מנתוני משרד הבריאות עלה עוד כי בבתי החולים ברחבי הארץ מאושפזים 589 חולי קורונה, 330 מהם במצב קשה. 143 חולים מחוברים למכונות הנשמה. מאז פרוץ המגפה נפטרו 2,674 חולי קורונה בישראל, ובשמונת הימים שחלפו מתחילת החודש, נפטרו 112 בני אדם.
מספר חולי הקורונה הפעילים בישראל עומד על 8,004. בירושלים 1,132 חולים פעילים, בתל אביב יפו 365, בנצרת 227, בבני ברק 220, בחיפה 195, בבאר שבע 191, בפתח תקווה 174, בנתניה 170, במג'דל שמס 131, באשדוד 124, באום אל פחם 121, בראשון לציון 111, בחולון 109, בכפר קאסם 102, בבת ים 94, בבוקעאתא 93, בבית ג'ן 92, בסכנין 87, בטייבה 86 וגם בשפרעם 86 חולים פעילים.
ויש גם ערים שבהן פחות מ-15 חולים פעילים (משרד הבריאות אינו מפרסם את המספר המדויק של החולים אם מדובר בפחות מ-15 חולים). מדובר בנס ציונה, מגדל העמק, קריית מלאכי, טירת כרמל, אור יהודה, אילת, קריית אונו, קריית שמונה, יקנעם עילית, קריית מוצקין, אריאל, צפת, נשר, טמרה, בית שאן, יהוד, שדרות וגבעת שמואל.
ד"ר אלרעי-פרייס: "יש עוד כברת דרך להקלות הבאות"
מוקדם יותר אתמול הזהירה ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, מהעלייה במקדם ההדבקה. אלרעי-פרייס התנגדה לחידוש המסחר ופתיחת מערכת החינוך, ואמרה כי העלייה בתחלואת הקורונה אינה מפתיעה אותה לאור ההקלות האחרונות. "ידענו שהדבר הזה יקרה. אני קוראת לעם ישראל באמת להיזהר. לא יכול להיות שוטר ופקח בכל מקום, אז שימו לב - המגבלות הן ארבעה אנשים בכל חנות. לא להתקהל. הפתיחה נעשית כשמדדי התחלואה בעלייה, ואנחנו צריכים לראות איך אנחנו שומרים את המצב הזה בלי איבוד שליטה".
ד"ר אלרעי פרייס הבהירה כי העלייה בתחלואה ניכרת בכל רחבי הארץ, ולא רק ביישובים המזוהים עם מגזר כזה או אחר. "כל עוד אנחנו רואים מדדי תחלואה שלא מאפשרים פתיחה נוספת, אנחנו נבקש לעצור ולהמתין ולראות שהפעולות שאנחנו נוקטים - בין אם זה סגר באזורים מוגבלים וקטיעת שרשראות הדבקה - יובילו למגמת ירידה", אמרה.
על הירידה בתחלואה במגזר החרדי, חרף ההפרות שמתועדות, אמרה: "בסקרים שאנחנו עושים בחברה החרדית אנחנו מודאגים מכך שב-50% מהמקרים הם אומרים שאם הם לא מרגישים טוב, הם ימשיכו כרגיל או יחכו כמה ימים בבית. אני מקווה שאנשים שמרגישים לא טוב בכל זאת ילכו להיבדק".
כאמור, מקדם ההדבקה הוא אחד הנתונים המרכזיים שעליהם מסתכלים במשרד הבריאות, ובעקבות עלייתו הממשלה מגבשת המלצות לפעולה - וממשיכה לבחון את האפקטיביות של הטלת עוצר לילי. מדו"ח שהגיש המטה לביטחון לאומי לשרי הממשלה עולה כי מרגע שמקדם ההדבקה יהיה גבוה מ-1, לא יהיה מנוס מעצירת ההקלות.
פורסם לראשונה: 20:52, 08.11.20