במערכת הביטחון לא מצליחים למצוא את הקשר בין התקריות האחרונות - מהפיגוע בצומת תפוח, דרך העימותים בשייח ג'ראח שגגרו איומים מראש הזרוע הצבאית של חמאס מוחמד דף, השריפות בעוטף עזה ועד הפיגוע הבוקר במעבר סאלם, ומודאגים מרצף האירועים המתמשכים.
התקרית הבוקר (שישי) התרחשה על רקע הנסיעות הרבות של פלסטינים לירושלים, עכו ויפו לרגל ימי הרמדאן. אלפים רבים מגיעים במיניבוסים המשמשים להעברת שוהים בלתי-חוקיים לעבודה בשטח ישראל, ובפיקוד מרכז נערכו לכך ועקבו אחר אותם מיניבוסים.
כוחות הביטחון יזהו את שני המיניבוסים שיצאו מהכפרים הפלסטיניים לפרצה שליד היישוב זמר. המיניבוסים נתפסו והועברו למוצב סאלם, שם התבקשו הנוסעים לעבור תחקור ובידוק ראשוני בחדרי המוצב. בסוף התור עמדו שלושת המחבלים ששלפו לפתע את רובי הקרלו המאולתרים ופתחו בקרב יריות עם לוחמי מג"ב שאבטחו אותם. חילופי האש בוצעו מטווח קרוב של כעשרה מטרים בלבד.
מתחקור האירוע עלה כי המחבלים תכננו פיגוע בירושלים. בביתו של אחד מהם נותר מכתב פרידה וצוואה שהותיר, מה שחיזק את כוונתו לבצע פיגוע הקרבה. השלושה, יצוין, היו ללא רקע ביטחוני וללא שיוך ארגוני. אחר הצהריים נכנסו לוחמי צה"ל ומג"ב בכפר שוויכה, שממנו יצאו שניים מהמחבלים, ובצבא החליטו לתגבר את אוגדת איו"ש בכוחות נוספים.
לפיגוע הבוקר לא הייתה התרעה מודיעינית, אך עם תגבור הכוחות ביהודה ושומרון יבוצעו מבצעים נוספים נגד הגעת שוהים בלתי חוקיים. עם זאת, בצה"ל מודעים לכך שישנם עוד אלפי פלסטינים שמסתננים לישראל למטרות שאינן פח"עיות. בינתיים, בצבא ממשיכים ללחוץ יחד עם גופי הביטחון על הממשלה על כך שיש צורך דחוף לפעול לדיכוי הלהבות בירושלים בעיקר לאור ימי האזכור הקרובים של יום ירושלים, לילת אל-קאדר ויום הנכבה.