שר החוץ יאיר לפיד נפגש הערב (יום א') לראשונה עם מזכיר המדיני האמריקני אנתוני בלינקן ברומא ומתח ביקורת על ניהול היחסים עם ארצות הברית בימי ממשלת נתניהו. לדברי לפיד, "בשנים האחרונות נעשו טעויות, ומעמדה הדו-מפלגתי של ישראל נפגע. אנחנו נתקן את זה ביחד". לפיד הבהיר כי "אין מערכת יחסים חשובה יותר לישראל מאשר עם ארה"ב. אין ידידה נאמנה לארה"ב יותר מישראל".
"מזכיר המדינה ואני מייצגים ממשלים חדשים - הוא של כמה חודשים, אני של כמה שבועות – אבל מסורת ארוכה של חברות הדוקה ושיתוף פעולה", אמר לפיד. "בימים האחרונים שוחחתי עם שורה של מנהיגים דמוקרטים ורפובליקנים. הזכרתי להם שישראל שותפה לערכים האמריקניים הבסיסיים ביותר: חופש, דמוקרטיה, החתירה המתמדת לשלום. במאבק על הערכים האלה, מזכיר המדינה בלינקן הוא חבר גדול, ושותף גדול".
הוא הזכיר את עברם המשותף שלו ושל בלינקן: "כמוני, הוא גדל בביתו של ניצול שואה, שאמר תמיד שחובתו של העולם הוא לשמור על ביטחונה ושלומה של מדינת ישראל. אדוני מזכיר המדינה, אני יודע שאנחנו יכולים לסמוך עליך. יש לנו גם ויכוחים, אבל אלה אינם ויכוחים על המהות, אלא על הדרך להגיע אליה. אנחנו רוצים אותם דברים, ואנחנו לעיתים חלוקים בשאלה איך להשיג אותם. לישראל יש השגות לא מעטות על הסכם הגרעין המתהווה בימים אלה בווינה, אבל אנחנו חושבים שהמקום לדון בהשגות האלה הוא בשיח מקצועי ישיר, לא במסיבות עיתונאים".
לפיד הודה לארצות הברית על תמיכתה במאמצי הנורמליזציה של ישראל באזור, והזכיר כי "בעוד כמה ימים אערוך ביקור רשמי ראשון של שר ישראלי באיחוד האמירויות הערביות. הביקור הזה יהיה היסטורי ואני מקווה שהוא יהיה הראשון מבין רבים. אני מצפה לעבוד איתך להרחבת מעגל השלום באזורנו. זו הדרך הטובה ביותר להביא יציבות ושגשוג למזרח התיכון". לפיד גם אמר שישוחח עם בלינקן על "חיזוק יכולתנו להגן על עצמנו, פעולה כדי למזער את הסכסוך בינינו לבין הפלסטינים והפיכת החיים לטובים יותר עבור ישראלים ופלסטינים כאחד".
בלינקן עצמו אמר כי ארה"ב תומכת בהסכמי נורמליזציה נוספים של ישראל עם מדינות ערב, ומקווה שמדינות נוספות יצטרפו אליהם. עם זאת, הוא ציין כי הסכמים אלה "אינם יכולים להיות חלופה לעיסוק בסכסוך הישראלי-פלסטיני". מזכיר המדינה אמר גם שישוחח עם לפיד על נושאים הומניטריים שקשורים ברצועת עזה, ואמר כי "יש צורך דחוף בסיוע הומניטרי ובשיקום".
לדברי בלינקן, "הבסיס לעבודה שלנו הוא שותפות מתמדת, יחסים וחברות בין ארה"ב לישראל. היא מבוססת על ערכים משותפים. כחברים קרובים, יהיו לנו לעתים חילוקי דעות. יש לנו את אותן המטרות אך לעתים אנו חלוקים בטקטיקה. ואנחנו נהיה ברורים האחד עם השני במקרה שזה אכן קורה. הבסיס הוא מחויבות עמוקה וקבועה של ארה"ב לביטחון ישראל. מחויבות שאותה מביא איתו הנשיא ביידן לבית הלבן והוא משוכנע בצדקתה".
בהמשך הערב נפגש לפיד עם שר החוץ של בחריין, עבד אל-לטיף א-זיאני. "דיברנו ארוכות על תהליך הנורמליזציה במזרח התיכון ועל הצורך להרחיב אותו לשיתופי פעולה נוספים עם מדינות נוספות", מסר שר החוץ בתום הפגישה. "השלום עם בחריין צריך להוות דוגמה לתהליך הנכון שצריך לקרות באזורנו. דיברנו בנוסף על האתגרים העומדים בפני המזרח התיכון ובראשם איראן. הקשר בין מדינת ישראל לבחריין הוא חשוב ומשמעותי לשתי המדינות ואנחנו נמשיך לחזק ולהעמיק אותו לטובת שני העמים".