עימותים בין תושבים ולוחמי מג"ב פרצו היום (שלישי) בסילוואן שבמזרח ירושלים בעקבות הריסת קצבייה לטובת הקמת גן לאומי שיחבר בין עיר דוד לאתרי מורשת יהודיים בשכונה. המשטרה השתמשה באמצעים לפיזור הפגנות, בהם רימוני הלם ורימוני גז מדמיע. שלושה בני אדם נעצרו ולפי הסהר האדום 13 נפצעו במהומות שפרצו כשהתושבים ניסו למנוע את ההריסה.
החנות שנהרסה היום נבתנה לפני כעשר שנים, שנה לאחר שהעירייה יזמה את פרויקט הגן הלאומי "גן המלך" בתקופתו של ניר ברקת. במשך שנים נחשב המקום לשטח שאסור בבנייה, אך בשנים האחרונות הוקמו 12 בתים ומבנים ששימשו למגורים של מאות תושבים ערבים, לטענתם בשל היעדר תוכנית מתאר לשכונה. מלבד הקצבייה שנהרסה היום, קרוב ל-20 מבנים קיבלו כבר צווי הריסה מהעירייה.
המיזם של עיריית ירושלים, שאמור ליצור טיילת רצופה מהר ציון ועד שער האשפות, הוביל להוצאת צווי הריסה לכ-100 בתים. ב-17 מתוכם הסתיים ההליך המשפטי כך שניתן אור ירוק להריסתם. "אין תוכניות בנייה ולאנשים אין איפה לגור", אמר ל-ynet דאוד סילוואן, המוכתר של השכונה. "אף אחד לא חושב עליהם, ואנחנו מבקשים זכויות בסיסיות. יש כאן גידול טבעי אבל לא נותנים לנו לבנות כך שאנשים חפים מפשע משלמים את המחיר". סילוואן הוסיף כי "המציאות שלנו זה הסיוט שלכם, אף אחד לא יעזוב כאן את האדמה. בית יהונתן (מבנה בבעלות עמותת עטרת כהנים) עומד כבר שנים על גבי שנים - אבל לערבים הורסים".
למרות שהקצבייה פועלת במבנה שהוקם לפני כעשור, בעיריית ירושלים טענו כי "הבוקר התבצעה פעולת אכיפה במבנה ארעי קטן בהיקף של כ-30 מ"ר שנבנה מחומר קל ומסוכן ללא היתר. המבנה שכן בגג של בניין קיים והיווה סכנה בטיחותית משמעותית". עוד ציינו כי "המבנה שימש כעסק לממכר בשר, אשר פעל ללא רישיון עסק והיווה גם סכנה בריאותית לציבור. צו ההריסה ניתן על ידי בית המשפט ואושר על ידי כל הערכאות לרבות בית המשפט המחוזי".
אביב טטרסקי, מעמותת עיר עמים, אמר בעקבות המהומות כי "איתרע גורלם של קהילת אל-בוסתן להימצא בין מתחמי ההתנחלויות של אלע"ד ועטרת כהנים. עיריית ירושלים הייתה יכולה לפתור את הבעיה בשכונה אם הייתה מסייעת לתושבים לקדם את תכנית המתאר שהכינו. במקום זאת, עיריית ירושלים שוב בוחרת לסייע לפרויקט ההתנחלות בסילוואן במחיר קורת הגג של 1,000 תושבי השכונה".