הנשיא היוצא של ארה"ב דונלד טראמפ פיטר הלילה (בין שלישי לרביעי) בציוץ בטוויטר את ראש הסוכנות לביטחון סייבר ותשתיות, כריס קרבס. פיטוריו של קרבס, שהיה אחראי על אבטחת מערכות התקשורת והנתונים בבחירות לנשיאות, מגיעים לאחר שזה פרסם דו"ח ובו קבע שלא היו אי-סדרים בבחירות. לדברי טראמפ, שלא הציג שום ראיה לטענותיו כי היו אי-סדרים כאלה, הצהרתו של קרבס "הייתה מאוד לא מדויקת".
1 צפייה בגלריה
טראמפ וקרבס
טראמפ וקרבס
קרבס עם טראמפ. הכחיש אי-סדרים ופוטר
(צילום: רויטרס)
הנשיא האמריקני, שמסרב להכיר בהפסדו לנשיא הנבחר ג'ו ביידן, טען כי "היו הונאות עצומות בבחירות - אנשים מתים הצביעו, משקיפים לא הורשו להיכנס למרכזי הצבעה והיו תקלות שהחליפו קולות מ'טראמפ' ל'ביידן'". הוא ציין כי בשל כל אלה "קרבס יסיים מיידית את תפקידו כמנהל הסוכנות". טוויטר בתגובה סימנה את הציוץ כ"שנוי במחלוקת".
קרבס, בכיר לשעבר במייקרוסופט, ניהל את הסוכנות - CISA - מאז שהוקמה בעקבות ההתערבות הרוסית בבחירות לנשיאות ב-2016 ועד הבחירות בנובמבר, בהן ניצח ביידן. הוא הגיב על פיטוריו בטוויטר: "היה לי הכבוד לשרת. עשינו את זה נכון". הנשיא האמריקני, שלפי דיווחים פיטר גם את סגן ראש הסוכנות, ציין בציוץ נוסף כי "הדבר היחיד שהיה בטוח בבחירות שלנו הוא שהן היו כמעט בלתי חדירות להתערבות של מעצמות זרות. על כך ממשל טראמפ לוקח קרדיט גדול".
ביידן: "מביך שטראמפ לא מודה בהפסד"

מאז הבחירות דוחה קרבס את הטענות להונאה וזיופים בבחירות. בדו"ח שפרסם צוטטו עשרות מומחים לאבטחת בחירות שהבהירו כי אין ראיות מספקות להונאה בתוצאות הבחירות. בשבוע שעבר דווח כי אמר למקורביו שהוא מאמין שטראמפ יפטר אותו.
יו"ר ועדת המודיעין של הקונגרס, חבר המפלגה הדמוקרטית אדם שיף, אמר כי קרבס וצוותו פעלו במרץ בכדי "לשמור על הבחירות שלנו". הוא תקף את טראמפ: "במקום לתגמל את הצוות הנהדר הזה, הנשיא מתנקם במנהל ובפקידים שמילאו את חובתם". בעקבות המהלך סופג טראמפ ביקורת גם "מבית" - הסנאטור הרפובליקני בן סאס כתב: "כריס קרבס עשה עבודה ממש טובה, כפי שיעידו פקידי הבחירות בכל רחבי המדינה, וכמובן שלא היה צריך לפטר אותו".
מנהל סוכנות ה-CISA הוא אחד מיני רבים שפוטרו בארבע השנים האחרונות בשל אי-הסכמות עם הנשיא. רק בשבוע שעבר, יומיים בלבד אחרי ההכרזה על ביידן כמנצח, פיטר טראמפ גם את שר ההגנה מארק אספר. לפי הדיווחים בארה"ב, טראמפ זעם על אספר בעקבות חילוקי דעות שהתגלעו בין השניים, כמו התנגדותו של אספר לשליחת חיילים לרחובות כדי לדכא את המהומות שפרצו בקיץ, בשולי המחאה נגד גזענות. לאחר פיטוריו הודיע ממשלו על שלושה מינויים נוספים בצמרת משרד ההגנה, כל השלושה נחשבים לנאמנים אדוקים של טראמפ.