היעד התיירותי המרכזי של הישראלים בתקופה האחרונה מתחיל להיסגר: יוון תשבית מסעדות, ברים, בתי קפה, בתי קולנוע וחדרי כושר בצפון המדינה ובאזור אתונה הבירה, לאחר זינוק מדאיג במספר חולי הקורונה. ראש הממשלה היווני, קיריאקוס מיצוטקיס, הודיע היום (שבת) גם כי מעתה יוטל עוצר לילי מחצות עד חמש בבוקר בכל רחבי המדינה.
אתונה והעיר סלוניקי שבצפון יוון הן מהיעדים הבודדים שיש אליהם טיסות ישירות מישראל בימים אלו. למרות העלייה בתחלואה, ביום חמישי החליט משרד הבריאות כי יוון היא עדיין מדינה ירוקה והישראלים החוזרים ממנה אינם נדרשים לבידוד.
מיצוטקיס הוסיף כי הצעדים הללו ייכנסו לתוקף ביום שלישי הקרוב, ויימשכו לאורך כל חודש נובמבר. הוא הודיע גם כי עטיית מסכות תהפוך לחובה בכל יוון. העוצר הלילי היה תקף עד כה רק באזורים ספציפיים שבהם שיעורי התחלואה גבוהים במיוחד, אך כעת כאמור יהיה תקף בכל יוון.
בניגוד לסגר מתחילת המגפה, הפעם לא הוגבלו הנסיעות בתוך המדינה, והחנויות הקמעונאיות, בתי הספר, המספרות והמלונות יישארו פתוחים. לדברי ראש הממשלה היווני, "ההנחיות החדשות האלה מתמקדות בשני המקורות שתורמים באופן מובהק להפצת הנגיף - בידור ותנועת אנשים".
המגבלות הושתו ברוב האזורים בצפון יוון ובאזור חבל אטיקה, שם נמצאת גם הבירה אתונה. המסעדות יוכלו להציע טייק אווי ומשלוחים למזמינים, אך הלקוחות לא יוכלו לשבת ולאכול בהן.
מיצוטקיס הבטיח לתמוך בעלות משוערת של כ-1.5 מיליארד יורו במגזרים שיושפעו מההגבלות. יוון הוציאה עד כה יותר מ-14 מיליארד יורו כדי להתמודד עם ההשפעות הכלכליות של הסגר הראשון.
כמו מדינות אחרות באירופה, גם יוון סובלת בתקופה האחרונה מעלייה מדאיגה בכמות החולים בקורונה. השבוע חצה מספר החולים את רף האלף, והגיע לשיא של 1,690 נדבקים ביממה ביום שישי. עם זאת, מספר החולים ביוון עדיין נמוך ביחס למספר החולים במדינות אחרות באירופה. שיעור התמותה מקורונה ביוון נמוך יחסית לרוב מדינות העולם, ועומד על כ-620 חולים בלבד.
הסגר האזורי הוטל למעשה על האזורים המאוכלסים ביותר ביוון: בחבל אטיקה יש אוכלוסייה של 3.9 מיליון תושבים, ובאזורי הצפון חיים כ-1.5 מיליון תושבים.
שלשום עדכן משרד הבריאות את רשימת המדינות האדומות והירוקות - אך הותיר את יוון מדינה ירוקה, למרות ששיעור התחלואה בה זינק פי 5 בתוך חודש. כמחצית מהנדבקים ביוון, אגב, אובחנו בחודש אוקטובר בלבד - ומגמת העלייה היומית בחולים עקבית וניכרת.
לפי משרד הבריאות, ב-8 בנובמבר ייצאו איטליה, גרמניה, לטביה, ליטא וסרביה מרשימת המדינות הירוקות לאור רמות התחלואה בהן, ויוגדרו אדומות. הבאים ממדינות אלו, כמו משאר המדינות האדומות, יחויבו ב-14 יום בידוד. מנגד, וייטנאם תצטרף ב-1 בנובמבר לרשימת המדינות הירוקות שכוללת גם את איסלנד, אסטוניה, איי סיישל, דנמרק, הונג קונג, ניו זילנד, פינלנד, קנדה, קפריסין, רואנדה, אוסטרליה, אורוגוואי, איחוד האמירויות, טייוואן, נורווגיה, סינגפור, קובה ותאילנד.