1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה גרפית של הימורים וסחיטה אונליין
אילוסטרציה גרפית של הימורים וסחיטה אונליין
אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
בית הדין למשמעת של עובדי המדינה בחיפה גזר היום (חמישי) פיטורים לאלתר, נזיפה חמורה ופסילה לצמיתות לשירות במשרד הבריאות ולשירות המדינה על ד"ר אהוד מירון (55), שהועסק כרופא בלשכת בריאות צפון במשרד הבריאות, לאחר שהחזיק במחשביו האישיים בביתו כ-129 קבצים הכוללים חומרי תועבה ובהם דמויותיהם של קטינים כבני 10 שנים ומעלה. בית משפט המחוזי בחיפה עיכב את פיטוריו עד לתום שמיעת הערעור, ועד אז מירון מושעה.
כמפורט בהכרעת הדין, ד"ר מירון החזיק בצילומים של קטינים בעירום מלא או חלקי, תמונות המתמקדות באיברי המין של הקטינים וכן יחסי מין בין קטינים. בחלק מהתמונות נראים קטינים מקיימים יחסי מין עם בגירים. הנאשם החזיק בכתשעה סרטונים המכילים חומרי תועבה ובהם דמויות של קטינים. כמו כן, כללו התכנים הפדופיליים שאותם החזיק הנאשם במחשביו האישיים סרטונים ובהם נראית ילדה כבת 10-8 שנים במצבים מיניים.
ביולי 2019 הרשיע בית משפט השלום בחיפה את הנאשם במיוחס לו בכתב האישום. במאי 2020 ביטל בית משפט השלום בחיפה את הרשעתו וגזר את דינו. הושתו עליו צו מבחן בהיקף של 18 חודשים וכן צו שירות לתועלת הציבור בהיקף של 300 שעות. ב-10 בדצמבר 2020 קיבל בית המשפט המחוזי בחיפה את ערעורה של המדינה על פסק הדין, ביטל את צו איסור הפרסום בתיק והרשיע את הנאשם בעבירה של החזקת פרסום תועבה ובו דמותו של קטין. יתר מרכיבי גזר הדין נותרו ללא שינוי.
התביעה טענה בדיון כי "מעשיו של הנאשם הינם :חמורים, מכוערים ובלתי נסבלים. במעשיו של הנאשם יש פגיעה בערכים מוגנים: רגשותיהם של הורים, רגשותיהם של קטינים ורגשותיהם של פעוטות. בסרטונים אליהם נחשף הנאשם ובהם החזיק, קיימת השפעה שלילית על התפתחותם של קטינים, השפעה אשר נותנת תפיסה מעוותת כלפי כלל הציבור.
"במעשיו נטל הנאשם חלק בתעשייה זו של פגיעה מינית בקטינים ובפעוטות. עם כל הכבוד לתרומתו הרבה של הנאשם לחברה, עדיין על בית הדין, להטיל ענישה מרתיעה ומחמירה. מדובר בחציית קו אדום. השארת הנאשם בשירות המדינה ובמשרד הבריאות תעביר מסר שלילי ואף מנוגד לתכלית הדין המשמעתי, המדברת על שמירה על תדמיתו של השירות הציבורי והרתעת עובדים מלעשות מעשים דומים". משרד הבריאות הסכים עם עמדת התביעה.
עורך דינו של מירון אמר כי הנאשם הודה בעבירות המשמעת המיוחסות לו, לקח אחריות על מעשיו ולא מבקש להשחית לריק את זמנו של בית הדין. "הנאשם מתחרט על מעשיו ולא פגע באיש. ועדת המשמעת של משרד הבריאות לא מצאה כי הנאשם מסוכן לקטינים. יש לקחת בחשבון את נושא שיקומו של הנאשם. יש למנוע פגיעה קשה בפרנסתו של הנאשם אשר בני משפחתו תלויים בו, לרבות בנו שהוא בעל צרכים מיוחדים. השתת פיטורין או פסילה תהווה פגיעה בלתי מידתית בעליל בנאשם, בבני משפחתו ובמיוחד בילדו".
ד"ר מירון הביע בבית הדין חרטה עמוקה והתנצל בפני כל מי שנפגע מכך. "מעולם לא התכוונתי לפגוע באיש", הוא אמר - וציין כי הוא עובר הליך טיפולי לשם איחוי הפיצול האישיותי שבין הצד הטוב שבו לבין הצד השני שיכול להחזיק בתכנים כפי שהחזיק. הוא ביקש להמשיך את העסקתו במשרד הבריאות על מנת שיוכל להמשיך ולפרנס את בני משפחתו.
עורכת הדין של מירון, רוני ויסבלט ממשרד אשר חלד ושות', מסרה כי "הוא לא פגע מעולם באיש. הוא הקדיש רבות מחייו למען הציבור בהתנדבות וללא קבלת תמורה. אף בית הדין למשמעת של עובדי המדינה הכיר בתרומתו הרבה לציבור.
"בגזר דינו של בית הדין נפלו טעויות, על כן יוגש ערעור לבית המשפט המחוזי. בימים האחרונים, החליט בית המשפט המחוזי לעכב את החלטת פיטוריו עד לתום שמיעת הערעור. לפיכך ד"ר מירון לא פוטר מעבודתו. ד"ר מירון מצטער ומתנצל בפני כל מי שנפגע מכך שהחזיק בחומרים ומתחרט על כך מעומק ליבו".