סין החלה לבנות יותר מ-100 מתקני אחסון לטילים בליסטיים בין-יבשתיים במדבר ליד העיר יומן שבצפון מערב המדינה. כך אמרו מומחים ל"וושינגטון פוסט". הבנייה הנרחבת הזו עשויה לאותת על כוונתה של סין להרחיב דרמטית את יכולותיה הגרעיניות.
בצילומי לוויין שנבחנו על-ידי חוקרים ממרכז ג'יימס מרטין בקליפורניה לחקר המניעה של הפצת נשק גרעיני נראות עבודות בנייה בעשרות אתרים במחוז גאנסו הסיני. בתמונות נראו 119 אתרי בנייה שכאלו, כמעט זהים זה לזה. באותם אתרים יש מאפיינים דומים לאלו שבמתקני השיגור שכבר קיימים ומשמשים את ארסנל הגרעין הסיני.
לפי הדיווח, בניית המתקנים עשויה לרמז על שינוי היסטורי מצדה של סין, מדינה שלפי ההערכות מחזיקה ב-250 עד 350 ראשי נפץ גרעיניים פעילים - מספר צנוע במונחים בינלאומיים, וודאי קטן בהרבה מזה של ארצות הברית ורוסיה.
מספר הטילים המיועדים לאחסון באותם אתרים חדשים אינו ידוע, אבל יש לציין כי בפועל הוא עשוי להיות נמוך בהרבה. בעבר כבר הקימה סין מתקני אחסון כאלה והותירה אותם ריקים. בתקופת המלחמה הקרה פיתחה ארצות הברית תוכנית להעביר את הטילים הבליסטיים הבין-יבשתיים שלה בין מתקני אחסון רבים, כדי לוודא שהסובייטים לא ידעו לעולם היכן נמצאים הטילים בכל זמן נתון. לא ברור אם זו גם האסטרטגיה הסינית.
החוקר ג'פרי לואיס, מומחה לארסנל הגרעיני הסיני שהיה חבר בצוות שניתח את האתרים החשודים, אומר כי הבנייה המסיבית מרמזת על ניסיון משמעותי של סין לשדרג את ההרתעה הגרעינית שלה. לואיס אמר כי אתרי האחסון מיועדים כנראה לטילים מסוג DF-41, שהם טילים המסוגלים לשאת כמה ראשי נפץ ועשויים להגיע לטווח של עד 15 אלף ק"מ - כלומר עד לארצות הברית.
תמונות הלוויין מצטרפות לאזהרות האחרונות מצד בכירים בפנטגון שסין מאיצה את פיתוח יכולות הגרעין שלה. אדמירל צ'רלס ריצ'רד, מפקד הכוחות הגרעיניים האמריקניים, אמר בשימוע באפריל כי "הרחבה עוצרת נשימה" מתרחשת בסין – כולל הרחבת הארסנל של הטילים הבליסטיים והפיתוח של משגרים ניידים חדשים שניתן להסתיר בקלות מלוויינים. לצי הסיני הצטרפו לאחרונה גם צוללות גרעינית חדשות.