הישראלים שמגיעים מבריטניה מחויבים להיכנס לבידוד במלונית, רשימת המדינות שאוסרת הגעה מלונדון הולכת ומתארכת - אבל בכל מקרה המוטציה החדשה והמידבקת כבר מזמן אינה רק נחלת האי הבריטי: משרד הבריאות באיטליה הודיע הערב (יום א') כי זיהה במדינה חולה שנדבק במוטציית הקורונה החדשה, שעד כה התגלתה בעיקר בדרום מזרח אנגליה.
החולה חזר לפני כמה ימים לאיטלה מבריטניה ונחת בנמל התעופה פיומיצ'ינו ברומא. ממשרד הבריאות האיטלקי נמסר כי הוא נכנס לבידוד.
אין זה המקרה הראשון של המוטציה שהתגלה מחוץ לבריטניה. גם בדרום אפריקה זוהו מקרים של המוטציה, ובכל מקרה ההערכה היא שחולים שנדבקו בה הגיעו מזמן למדינות רבות אחרות.
בינתיים, עוד ועוד מדינות מפסיקות טיסות לבריטניה וממנה בעקבות אותה מוטציה. הערב הצטרפו לרשימה המתארכת גם צרפת, גרמניה, הולנד, בלגיה, אירלנד, בולגריה - וגם איטליה עצמה. בצרפת איסור הכניסה מבריטניה יכלול את הבאים מהאוויר, מהים ודרך תעלת למאנש, ובינתיים הגבלה זו תהיה תקפה ליומיים. בשבדיה איסור הכניסה מבריטניה צפוי להיכנס לתוקפו מחר.
הולנד הייתה אתמול למדינה הראשונה המכריזה על עצירת כל הטיסות מבריטניה אליה בצל גילויו של זן הקורונה החדש, והאיסור הזה יימשך לפחות עד סוף החודש. בבלגיה נקבעה בינתיים השעיית הטיסות ל-24 שעות החל מחצות בלילה הקרוב, וכשיתקבל מידע נוסף על התפשטות המוטציה החדשה באנגליה – ההחלטה תתעדכן. בלגיה תשעה בינתיים גם את קווי הרכבת המחברים בינה לבין בריטניה.
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הכריז אמש על הגבלות נוקשות חדשות על לונדון ודרום אנגליה. ההגבלות באו בעקבות ההתפשטות המהירה שם של המוטציה החדשה של הנגיף - זן קורונה שלפי ג'ונסון מדבק ב-70% יותר מהזנים שהיו מוכרים עד כה.
היווצרות מוטציות של נגיפים במהלך התפשטותם היא אירוע המתרחש כדבר שבשגרה, ומדענים גילו עד כה כבר מוטציות רבות של נגיף הקורונה. עם זאת, לרבים מהשינויים שמביאים להיווצרות המוטציות הללו אין שום השפעה יכולתו של הנגיף להתפשט או על חומרת התסמינים. ג'ונסון אמר אמש כי אין ראיות לכך שהזן החדש שהתגלה בארצו גורם מחלה קשה יותר או עמיד בפני החיסונים שפותחו נגד הזנים המוכרים של הקורונה.
שר הבריאות של בריטניה מאט הנקוק הודה הבוקר כי הזן החדש של הקורונה "יצא משליטה", ושלפיכך לא נותרה לממשלה ברירה אלא להטיל את הסגר החמור אתמול. "היינו חייבים להחזיר את השליטה לידינו, והדרך היחידה לעשות את זה היא לצמצם את המגעים בין אנשים", אמר ל"סקיי ניוז".
פטריק וולאנס, מדען המייעץ לממשלת בריטניה, אמר שהזן החדש הפך כעת לזן הנפוץ ביותר של הקורונה באזורי ההתפשטות שלו, ושהוא הוביל לעלייה חדה במספר האשפוזים של חולי קורונה בדצמבר. ככל הנראה הוא הופיע לראשונה באמצע ספטמבר בלונדון או בקנט שבדרום-מזרח אנגליה. בעדכון שהעבירה בריטניה לארגון הבריאות העולמי היא מסרה לו שכ-60% ממקרי ההידבקות בלונדון כעת הם של נדבקים בזן החדש.