סדרת סרטוני יוטיוב של מאפיונר טורקי מביכה בימים אלה את מפלגתו של נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן, והיא מאיימת לפגוע עוד יותר במעמדה המעורער-ממילא על רקע המשבר הכלכלי שבו שרויה המדינה. זה שלושה שבועות שהמאפיונר, סדאט פקר, מפרסם סרטונים בני שעה שבהם הוא מציג עצמו כחושף-שחיתויות ומספק פרטים על מעשי רצח, אונס, שחיתות וסחר בסמים שבהם היו מעורבים לכאורה אישים בכירים בממשלת טורקיה.
מידת אמינותן של הטענות אינה ברורה, אבל היא מציתה את דמיונם של הטורקים – ועלולה לפגוע בהישגיה האלקטורליים של מפלגת השלטון, AKP ("מפלגת הצדק והפיתוח"), שנחלשה לאחרונה בסקרים. הסדרה נושאת את השם "פקר נגד AKP", ובשלושת השבועות האחרונים פרסם המאפיונר שבעה פרקים מתוכה, והם זכו ליותר מ-30 מיליון צפיות. הוא הבטיח לפרסם 12 בסך הכול.
פקר בן ה-49 ריצה בעבר כמה תקופות מאסר בגין שורה של עבירות, והוא השתחרר מהכלא ב-2014. בשנה שעברה ברח מטורקיה אחרי שנפתחה נגדו חקירה שם, וכעת הוא שוהה בדובאי. את סדרת הסרטונים החל לפרסם בתחילת מאי, אחרי שהמשטרה יצאה למבצע נגדו ונגד ארגון הפשע שלו.
בסרטונים טוען פקר כי בכירים בשלטון הטורקי מקיימים שיתוף פעולה נרחב עם ארגוני פשיעה, וכמה מההאשמות המרכזיות הוא מפנה נגד שר הפנים רב-העוצמה של טורקיה סוליימן סוילו. בין השאר הוא טוען כי סוילו, מקורבו של ארדואן, הוא שחשף בפניו כי מתנהלת נגדו חקירה, וכך אפשר לו לברוח אשתקד מטורקיה לפני שייעצר.
בסרטונים מטיח פקר האשמות גם בבנו של ראש ממשלת טורקיה לשעבר בינאלי יילדרים, וטוען שהבן הבריח השנה קוקאין מוונצואלה דרך קפריסין הטורקית ונמל סורי. ראש הממשלה לשעבר יילדרים טען כי מדובר בשקר ובהוצאת דיבה, וכי בנו נסע לוונצואלה כדי לחלק ערכות בדיקה לנגיף הקורונה – ולא לשום מטרה אחרת.
נגד שר הפנים לשעבר מהמט אגר, שנידון לחמש שנות מאסר בגין שיתוף פעולה עם בכירים בעולם הפשע בשנות ה-90, טען פקר כי הוא היה מעורב באופן ישיר ברצח עיתונאי שבוצע ב-1993 באמצעות מכונית ממולכדת באנקרה, רצח שלא פוענח עד היום. פקר טען גם כי בנו של השר, אף הוא פוליטיקאי, אנס ורצח עיתונאית ב-2019.
נגד קצין בכיר בצבא טורקיה טען פקר כי הוא האדם שהורה לרצוח עיתונאי מקפריסין הטורקית ב-1996. העיתונאי נרצח ביריות בפתח ביתו, והיורים לא נתפסו מעולם. לפי הערכות, בפרקים הבאים בסדרה שלו ידבר פקר על הברחות נשק דרך הגבול בין טורקיה לסוריה, ועל השמועות שבכירים טורקים קנו נפט מדאעש, ובכך אפשרו להעשיר את קופתו של ארגון הטרור האכזרי.
אף שאין אימות לטענותיו של פקר, ולמרות אישיותו המפוקפקת, באופוזיציה הטורקית כבר קוראים לשר הפנים סוילו להתפטר ודורשים לחקור את הדברים שהשמיע איש העולם התחתון. בסרטוניו פקר לא עסק אמנם ישירות בארדואן, אך הוא נגע בשורה של אנשים שנמנו או נמנים עם המעגל הקרוב לנשיא הטורקי, ולכן הדברים עשויים לפגוע גם בו. כשמפלגתו של ארדואן עלתה לשלטון בתחילת שנות ה-2000 היא הבטיחה להביא סוף לקשרים ההדוקים והמטרידים בין פוליטיקאים וכוחות הביטחון לבין הפשע המאורגן שאפיינו את טורקיה בשנות ה-90.
למול הקריאות מהאופוזיציה לבדוק היטב את דבריו של פקר, בכירי ממשל טורקים, בהם שר הפנים סוילו, דורשים להעמיד אותו לדין בגין הוצאת דיבה. סוילו טען כי סרטוניו של פקר הם חלק מ"מבצע בינלאומי" נגד טורקיה, אבל כמה מעמיתיו של השר במפלגת השלטון לא מיהרו להיחלץ להגנתו במפורש, ויש הרואים בכך סימן להתערערות מעמדו.