שאול אלוביץ' ואיריס אלוביץ' הגישו את תגובתם לכתב האישום נגדו בתיק 4,000, וטענו כי האישומים נגדם הם "סיפורי מעשיות". לדברי אלוביץ', "וואלה לעג למשפחת נתניהו".
אלוביץ' טען, באמצעות עורך דינו ז'ק חן, כי בינו לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו לא התקיימו יחסי שוחד. הוא טען כי "אתר 'וואלה' פרסם אלפי ידיעות, כתבות וטורים שביקרו בחריפות את רה"מ ולעגו לבני משפחתו, הפך באישום לאתר 'שנכבש' על ידי רה"מ ובני משפחתו".
"בדעתו של מר אלוביץ' לא עלה שבכך שהוא נענה לפניות בנוגע לסיקור רה"מ ובני משפחתו באתר 'וואלה' שבבעלותו, או בכך שמיוזמתו הוא נתן את דעתו לסיקור האמור - הוא נתן שוחד. התערבותו האמורה לא זו בלבד שתאמה את תפיסותיו ועמדותיו, אלא שהיא הייתה בעיקרה ניסיון לאזן, ולו במקצת, להשקפתו, את הקו הפוליטי של האתר ואת הקו השלילי הקיצוני, הקטנוני והמקומם שננקט בו נגד רה"מ נתניהו ובני משפחתו".
עוד נטען כי "פעולותיו של מר אלוביץ' לא נעשו על ידו בעד פעולה הקשורה בתפקידו של ראש הממשלה נתניהו. לא כתוצאה מקשר, הסכמה, או הבנה כזו ביניהם, ואף לא במסגרת ציפייה כזו. אלוביץ' גם לא קיבל מראש הממשלה 'טובות'. הוא לא קיבל 'הטבות רגולטוריות' שרה"מ השפיע עליו שלא כדין, כפי שנטען נגדו עד מועד הגשת האישום. הוא גם לא נהנה, שלא כדין, כנטען באישום, מ"פעולות שלטוניות" טריוויאליות ומחויבות על פי דין, שמר נתניהו עשה במסגרת תפקידו על בסיס עבודת גורמים מקצועיים, המלצתם ובנוסח שהועבר אליו לחתימה".
לטענת אלוביץ', "כתב האישום מהווה תקדים עולמי שמותח את גבולות עבירת השוחד למחוזות מופרכים". סנגורו הגדיר את כתב האישום כ"סיפורי מעשיות", והאשים את הפרקליטות בהשמטת עובדות מהותיות. הוא טען גם לניסוח מגמתי של העובדות הסלקטיביות, ולציון עובדות שגויות. לדבריו, פעולות אלמנטריות וצודקות של גורמים מקצועיים בחברת בזק, שתכליתן עמידה על זכויות החברה, הפכו באישום לסוג של "טובת הנאה". במענה נכתב כי "כפי שיתברר בבית המשפט, סיפורי מעשיות לחוד ומציאות שמוכחת בראיות לחוד".
אלוביץ' גם טוען לחוסר היגיון בכך שרעיית ראש הממשלה לא נכללת בכתב האישום, "למרות שהשתתפה בארוחת הערב המכוננת בדצמבר 2012, ושמירב הפניות לסיקור באתר הופנו מטעמה ועל-ידה".
איריס אלוביץ' הדגישה בפתח תשובתה כי היא אינה אשת עסקים, אינה היועצת העסקית של בעלה וגם לא הייתה מעורבת בסוגיות רגולטוריות. אלוביץ' טוענת, באמצעות עורכת דינה מיכל רון-עוזר, כי ההיכרות בינה לבין ראש הממשלה נתניהו היא היכרות רופפת, וכל כולה במפגשים חברתיים בודדים בין בני הזוג. איריס אלוביץ' טענה כי מעולם לא ניהלה שיחה עם נתניהו מעבר לשיח המקובל במפגשים אלה, וגם כשהתרחשו היא שוחחה בעיקר עם שרה נתניהו.
315 אירועים בכתב האישום
הגשת המענה לכתב האישום הייתה אמורה להתקיים כבר בשבוע שעבר, אך נדחתה לבקשת הנאשמים בשל צמצום העבודה בעקבות הסגר השלישי. הדיון בטענות הנאשמים, שאמור להתקיים בנוכחותם, נדחה ל-8 בפברואר בעקבות הסגר.
תיק 4000, נזכיר, עוסק ביחסים שבין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין שאול אלוביץ', בעל השליטה בקבוצת בזק. לפי כתב האישום, אלוביץ' רצה לבצע עסקאות שדרשו אישורים רגולטוריים, וביקש לקדם אותם באמצעות סיקור חיובי של נתניהו באתר וואלה, שהיה בבעלות קבוצת בזק. מבחינת הפרקליטות, הסיקור החיובי הוא שוחד, והתמורה שנתניהו נתן היא קידום עסקאות עבור בזק.
בשבוע שעבר הגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה כתב אישום מתוקן לפרשת 4000, לאחר שהשופטים קיבלו את בקשת נתניהו ואלוביץ' למחוק מכתב האישום ביטויים שהתייחסו לבקשות של נתניהו ורעייתו, או לנתניהו ומשפחתו מהזוג אלוביץ. הסנגורים של שלושת הנאשמים דרשו מהפרקליטות לתקן את כתב האישום כך שהאישומים יפרטו מי בדיוק דרש וקיבל את ההטבות - המתת - ומי נענה לדרישה ועבור מה - התמורה - כדי להוכיח את סעיפי השוחד.
כתב האישום המתוקן כולל רשימה ארוכה של 315 אירועים קונקרטיים, שכוללים דרישות מאתר וואלה להיטיב את הסיקור של נתניהו ובני משפחתו. לטענת הפרקליטות, מבין כ-230 דרישות, קיימות אינדיקציות למעורבותו של ראש הממשלה בכ-150 דרישות עבורו ועבור בני משפחתו.
במסגרת פרשת 4000 מואשם נתניהו בעבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים. בני הזוג אלוביץ' מואשמים בעבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי משפט, הדחה בחקירה. שאול אלוביץ' מואשם גם בעבירות של פעולה ברכוש אסור וגרימת פרט מטעה בדיווח מיידי כדי להטעות משקיע סביר.