הוא עמד בראש הרשימה שלו, רץ עם רפי פרץ, התמודד לצד אריה אלדד, וכעת - אחרי כמה וכמה ניסיונות כושלים - שיתוף הפעולה עם בצלאל סמוטריץ' מוביל אותו אל הכנסת. לפי תוצאות האמת, מפלגת הציונות הדתית עברה את אחוז החסימה בפער גדול ואיתמר בן גביר - מנהיג עוצמה יהודית ומספר 3 ברשימה - יהיה חבר הכנסת השלישי מטעם הימין הרדיקלי. למעשה, לפי התוצאות הנוכחיות שמעניקות למפלגה שישה מנדטים ייכנס לכנסת גם יו"ר מפלגת נעם הפועלת נגד הלהט"ב, אבי מעוז.
ההשוואה לתקופתו של חבר הכנסת הראשון מהימין הרדיקלי, הרב מאיר כהנא, מראה כמה השתנה כאן מאז 1984. באותן שנים כמעט כל חברי הכנסת החרימו את נאומיו של מנהיג תנועת כך, שקרא לטרנספר בכוח, והמליאה נותרה כמעט ריקה כשהוא דיבר. הפעם ראש הממשלה בנימין נתניהו לא פוסל את בן גביר משותפות בקואליציה עתידית שלו.
בעת שכיהן בכנסת, בין 1984 ל-1988, הציע כהנא בין היתר כי רק יהודים יוכלו להיות אזרחי מדינת ישראל וכן "חוק למניעת התבוללות" שכלל איסור על האזרחים היהודים להינשא או לקיים יחסי מין ללא יהודים, והקמת חופי ים נפרדים ליהודים ולא יהודים. ב-1984 בג"ץ התיר למפלגת כך להתמודד בכנסת, אבל ארבע שנים לאחר מכן - לאחר שינוי בחוק ועל רקע אותן הצעות - היא נפסלה בוועדת הבחירות המרכזית, והעליון אישר זאת. ב-1990 כהנא נרצח בניו יורק על ידי פעיל אל-קאעידה.
יורשו כמנהיג כך, ברוך מרזל, ניסה כמה פעמים להתמודד לכנסת, ונכשל. הבן בנימין זאב כהנא, שהקים את תנועת "כהנא חי", נרצח עם אשתו בפיגוע ירי. שתי התנועות הוצאו מחוץ לחוק והוגדרו כארגוני טרור לאחר הטבח במערת המכפלה שביצע ברוך גולדשטיין, שנכלל ברשימת כך לכנסת ב-1988, לפני הפסילה.
מאז לימין הרדיקלי היה נציג אחד בכנסת. מיכאל בן ארי, תלמידו של כהנא ופעיל בכך בעבר, נבחר ב-2009 כחלק מרשימת האיחוד הלאומי. עוזרו הפרלמנטרי היה איתמר בן גביר.
"כמו שהגענו לסמל, יכולים להגיע לרבין"
בן גביר הצטרף כנער לתנועת כך ולמד בישיבה שייסד את כהנא. במהלך השנים הוגשו נגדו עשרות כתבי אישום, והוא הורשע כמה פעמים, בין היתר בהסתה לגזענות ותמיכה בארגון טרור. ב-1995, זמן קצר לפני רצח רבין, הציג לתקשורת את סמל מכוניתו של ראש הממשלה, ואמר: "כמו שהגענו לסמל הזה, אנחנו יכולים להגיע לרבין".
לאחר ששימש בכנסת ה-18 כיועצו של בן ארי, בכנסת ה-19 הוצב בן גביר במקום החמישי ברשימת עוצמה לישראל בראשות אריה אלדד ובן ארי. הרשימה לא עברה את אחוז החסימה. בבחירות לכנסת ה-21 (בחירות 2019 א') הוא היה מספר 7 באיחוד מפלגות הימין, אבל הרשימה קיבלה חמישה מנדטים. חצי שנה אחר כך עמד בראש עוצמה יהודית שקיבלה 83 אלף קולות, ונשארה בחוץ. בשנה שעברה כבר קיבל רק 19 אלף קולות – אבל הפעם החבירה בבלוק טכני לסמוטריץ' עשתה את ההבדל.
באתר עוצמה יהודית מוצגות עקרונות המפלגה. אף שהמילה טרנספר לא מוזכרת שם, הכוונה באחד הסעיפים ברורה: "עוצמה יהודית תפעל להוצאת אויבי ישראל מארצנו ותוקם רשות לאומית לעידוד הגירה".
בסעיפים אחרים נכתב: נפעל להטעמת המשפט העברי במערכת המשפטית של מדינת ישראל; נשיב את הריבונות והבעלות היהודית אל הר הבית; נאבק בתופעת ההפלות; המלחמה באויבי ישראל תהיה טוטאלית; נפתח את הכלכלה לפי השיטה של 'קפיטליזם יהודי' – מיליארדים ייכנסו מצמצום תקציב הביטחון בעקבות הוצאת האויבים מתוכנו".
החגיגות הלילה: "תודה לגופשטיין, מרזל ובן ארי"
למרות המצע הזה, נתניהו לא פסל את בן גביר מהשתתפות בקואליציה עתידית שלו – ואף להפך. "הוא יהיה מן הסתם בקואליציה, כפי שהיה בזמנו בן ארי", אמר נתניהו. אלא שמיכאל בן ארי לא היה כלל בקואליציה. ולא רק זאת: בשבועיים האחרונים נתניהו אף קרא פעם אחר פעם להצביע לציונות הדתית, שבן גביר נכלל ברשימתה.
ראש הממשלה אמנם אמר כי בן גביר לא יהיה שר, אבל בריאיון לאולפן ynet החודש יו"ר עוצמה יהודית הביע אמונה שהוא דווקא כן יגיע לממשלה. "אם אהיה ה-61 נתניהו ידבר אחרת", ענה כשנשאל לגבי האפשרות לקבלת תפקיד ביצוע. בנוגע לשאלה אם ימליץ על נתניהו לראשות הממשלה אמר: "אמליץ עליו בתנאי שיבטיח לי שהוא ימין-ימין".
אחרי פרסום המדגמים התקבל בן גביר בקריאות "הו הא מי זה בא, שר המשפטים הבא". הוא הודה בין היתר לבן ארי "ולחבריי בנצי גופשטיין וברוך מרזל", וגם ליו"ר נעם אבי מעוז "שידאג לזהות של המדינה".
"יש לי חלום, שחיילי צה"ל יחיו במדינה שנותנת להם גיבוי", אמר בן גביר בנאומו. "יש לי חלום שתושבי הדרום יחיו בלי פרוטקשן ובלי הטרדות, שתוקם כאן ממשלת ימין שתפעל למען הזהות היהודית של המדינה. יש לי חלום שיועץ המשפטי לממשלה לא יהיה יותר חזק מראש הממשלה. יש לי חלום ששפי פז תוכל לחיות כאן בביטחון ולא לפחד. אני מקווה שבקרוב תקום כאן ממשלת ימין שתגשים את החלומות הללו".
"משפחה היא אבא ואמא": עקרונות מפלגת נעם
מעוז, יו"ר נעם, שובץ במקום השישי ברשימה - ועל פי התוצאות כרגע הוא בפנים. מעוז כיהן בעבר כמנכ"ל משרדי הפנים והשיכון, הוביל את מטה "שלח את עמי" לשחרור אסירי ציון מברית המועצות והיה ממקימי הקיבוץ מגדל עוז. לפני שנתיים הקים את נעם, בהנהגתו הרוחנית של הרב צבי ישראל טאו, נשיא ישיבת הר המור.
"אנחנו פועלים נגד מה שלדעתנו מאיים על עם ישראל ועל החברה הישראלית, ואחד התחומים שאנחנו מזהים בהם איום הוא נושא המשפחה", אמר מעוז החודש. "לכן אלחם באג'נדה הזאת של משפחות שונות. יש ניסיון להנדס לנו את התודעה. עד לפני עשור היית שואלת כל ילד: מה זה משפחה? הוא היה אומר לך: אבא, אמא, ילדים"."מבלי ששמנו לב, קמנו בוקר אחד וגילינו שבמדינת ישראל אסור לומר שמשפחה = אבא ואמא", נכתב באתר נעם, וגם שלטים שנתלו בשנים האחרונות על ידי המפלגה נשאו מסר דומה. בן גביר עצמו אמר כי נעם התנגדה לשיתוף פעולה איתם כי סירבה לשילוב נשים וחילונים ברשימה. בסופו של דבר, הפעם המפלגות רצו יחד כבלוק טכני.
בנוסף להתנגדות ללהט"ב, פועלת נעם גם נגד מה שהיא מכנה "ההתבוללות הרפורמית". באתר המפלגה נכתב בסעיף "העקרונות" כי "אם לא יהיה מי שידפוק על השולחן ויתריע מול רפורמות הגיור המציאות תשתנה חלילה, ומהר מאוד נמצא את עצמנו מתלבטים אם ללכת לשמחה של השכנים, שבנם מתחתן עם גויה - שעברה גיור רפורמי".