מדורות ענק בניגוד להנחיות, והבערת אש באזורים אסורים: כל זה קרה הערב (ה') בל"ג בעומר, על אף הצו שעליו חתם נציב הכבאות וההצלה, רב-טפסר דדי שמחי. בחלק מהמדורות התנשאו הלהבות לגובה, ולפי הצו אין להדליק מדורות שגובה האש בהן עולה על מטר וחצי. המוקד המרכזי היה כמובן במירון, לשם הגיעו המונים להילולה המסורתית.
בביתר עילית פעלו הערב לפחות שמונה צוותי כיבוי בעשרות אירועים של הדלקת מדורות בביתר עילית - חרף הנחיית גורמי הכיבוי. מראות דומים ניתן היה למצוא בשכונת עזרת תורה בירושלים - שם הודלקה מדורת ל"ג בעומר בלב השכונה, סמוך לבניינים וצמחייה - והאש הגיעה לגובה של שתי קומות. כמו כן, באזור קריית ארבע טיפל צוות מד"א בילד בן תשע שהוכש על-ידי נחש כששהה סמוך למדורה. מצבו קל.
בנוסף, עד 22:00 התרחשו במחוז דן של כבאות והצלה 135 אירועים, מתוכם 98 שקשורים למדורות מסוכנות. סגן-טפסר תמיר ארז, מפקד תחנה אזורית יהודה, אמר כי הצוותים "נערכו מבעוד מעוד לל"ג בעומר בביתר עילית. התקיימו סיורים מוקדמים עם העירייה לשם קביעת מתחמי הדלקת המדורות בכפוף לצו נציב כבאות והצלה".
הוא הוסיף כי "למרות זאת, פעלנו הערב בעשרות מקרים שריפה שנגרמו מאי-מילוי הוראות הצו. באחד האירועים דיווחו לוחמי אש כי יודו לעברם אבנים בעת שפעלו לכיבוי שריפה".
הצו נכנס לתוקפו ביום שלישי השבוע ויימשך עד 2 במאי. הוא יחול על כל אזורי הארץ, למעט האזור שמדרום לכביש 25 בדרום ובאזורים שהוכשרו למטרת הדלקת מדורות והבערת אש בשטח פתוח על-ידי הרשויות המקומיות וקיבלו אישור של הרשות הארצית לכבאות והצלה.
הכבאים סיפרו כי בבני ברק ל"ג בעומר השנה חזר לשגרה, לאחר שבשנה שעברה מספר המדורות היה נמוך בהרבה עקב הקורונה. "זו עיר מאוד מאתגרת", אמר סגן מפקד המשמרת יוני בוצקובסקי. "אנחנו מתכוננים כמה שבועות מראש, בכדי שלא יהיו מדורות שיסכנו אנשים. כל עוד המדורה לא מסכנת אנחנו בעד אווירת החג וכשהיא כן מסכנת אנחנו מבקשים להזיז. האוכלוסייה משתפת פעולה כשעושים היערכות מוקדמת איתה ועם הרבנים".
מקרה של מדורה שכן מסכנת אירע כאשר בוצקובסקי ואנשיו הגיעו למדורה שהייתה צמודה למכולה. הם פעלו לכיבוי האש ועץ צמוד שהחל לבעור. יוסי שמש, כבאי בתחנה, אמר כי המשמרת הערב יותר לחוצה ועמוסה: "יש יותר אירועים ויש לחץ, אבל עומדים בו. אנחנו מבינים את חשיבות החג אבל יחד עם זאת יש סכנות".