מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן דרש היום (ה') מרוסיה להסיג את כל כוחותיה מגבול אוקראינה – ולשים סוף לפעולות ה"אגרסיביות" שלה במדינה השכנה. בלינקן אמר את הדברים בביקור בקייב, שנועד להראות את התמיכה האמריקנית באוקראינה.
בלינקן נפגש עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, והשניים ביקרו באנדרטה שבה מופיעות תמונותיהם של חלק מ-13,000 הרוגי המלחמה בין אוקראינה לבדלנים הפרו-רוסים במזרח המדינה. אותה מלחמה החלה ב-2014, אחרי שמוסקבה סיפחה את חצי האי קרים מאוקראינה. ארה"ב היא בעלת הברית החזקה ביותר של אוקראינה מאז הסיפוח.
במסיבת עיתונאים משותפת אמר בלינקן לזלנסקי על המתיחות בגבול: "אנחנו עוקבים אחרי המצב מקרוב, מקרוב מאוד. אני יכול לומר לך, אדוני הנשיא, שאנחנו עומדים לצדכם. שמעתי את אותו דבר כשהייתי בנאט"ו לפני כמה שבועות". במסר למוסקבה אמר בלינקן: "אנחנו מצפים שרוסיה תפסיק את המעשים הפזיזים והתוקפניים שלה".
בחודש שעבר ריכזה רוסיה כ-100,000 חיילים בחצי האי קרים ובגבול עם אוקראינה – הריכוז הצבאי הגדול ביותר שלה מאז 2014. במערב חששו שרוסיה מתכננת פלישה, ושנשיא רוסיה ולדימיר פוטין מעמיד במבחן את נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. אחרי ימים של מתיחות מסרה רוסיה שהיא השלימה את "ביקורת הבזק" באזור והודיעה על הסגת הכוחות.
בלינקן וזלנסקי אמרו היום שהנסיגה הרוסית מאזור הגבול הייתה מצומצמת. "אנחנו מודעים לכך שרוסיה הסיגה חלק מהכוחות שלה מגבול אוקראינה – אבל במקביל כמות משמעותית של חיילים נשארה שם", אמר בלינקן. נשיא אוקראינה ציין שרוסיה המשיכה במפגן הכוח שלה בים השחור, ושבין 3,000 ל-3,500 חיילים בלבד עזבו את חצי האי קרים.
זלנסקי בירך על התמיכה האמריקנית, אך הדגיש שאוקראינה זקוקה "נואשות" לתמיכה נוספת. היקף הסיוע הביטחוני של ארה"ב לאוקראינה אמור להגיע השנה ל-408 מיליון דולר. "אנחנו חושבים שהירידה (בכמות החיילים הרוסים ליד הגבול) איטית, ולכן, כנראה, עדיין עלול להיות איום. אף אחד לא מעוניין בהפתעות כאלה", אמר נשיא אוקראינה.
בלינקן אמר שארה"ב עשויה להגדיל את הסיוע הביטחוני שלה לאוקראינה, אך לא סיפק פרטים על כך או על רצונה של אוקראינה להצטרף לברית נאט"ו. כתוצאה מהמתיחות בגבול רוסיה, אוקראינה קראה לארה"ב ולאירופה להעלות הילוך במאמצי הצירוף שלה לברית נאט"ו - ולתמוך בבקשה שתגיש קייב בפסגה של נאט"ו שתתקיים בחודש הבא. בנוסף ביקש זלנסקי מחברות הברית הביטחונית להגדיל את הנוכחות הצבאית שלהן באזור.