יונת מרוץ הצליחה לשרוד מסע יוצא דופן של 13,000 קילומטרים ולחצות – כנראה בעזרת "טרמפ קטן" – את האוקיינוס השקט מארצות הברית עד לאוסטרליה, שם מצאה לה בית חדש; אלא שעכשיו הרשויות האוסטרליות רואות בה פוטנציאל למִפגע בריאותי, והן מתכננות להרוג אותה.
קווין סלי-בירד, אזרח אוסטרלי, סיפר היום (ה') כי גילה את היונה התשושה בחצר האחורית שלו במלבורן ב-26 בדצמבר, וכי כשבירר על אודותיה נודע לו שהיא נעלמה ממרוץ יונים שנערך במדינת אורגון שבמערב ארה"ב ב-29 באוקטובר. מומחים חושדים שהיונה, שאותה מכנה סלי-בירד "ג'ו", על שמו של הנשיא הנבחר של ארה"ב ג'ו ביידן, תפסה טרמפ על ספינת מטען שחצתה את האוקיינוס.
ההישג המרשים של ג'ו זכה לתשומת לב מהתקשורת האוסטרלית, אבל גם מצד רשות התברואה והפיקוח האוסטרלית. לדברי סלי-בירד, היום יצרה איתו הרשות קשר וביקשה ממנו לתפוס עבורה את היונה. "הם אמרו שאם היא מאמריקה, אז הם פוחדים שהיא נושאת מחלות", סיפר. "אמרתי להם שאם לומר את האמת, אני לא יכול לתפוס אותה. אני יכול להתקרב אליה למרחק של חמישה סנטימטרים, אבל אז היא זזה". לדבריו, כעת שוקלת רשות התברואה לשכור לוכד ציפורים מקצועי כדי לשים עליה את ידיה.
משרד החקלאות האוסטרלי מסר כי ליונה אין אישור להישאר באוסטרליה משום שהיא עלולה לפגוע בבטיחות המזון של המדינה, בכלל זה בתעשיית העופות שלה, וכן באוכלוסיית הציפורים החיה בה.
אין זו הפעם הראשונה שתוכניות-הרג של שירותי התברואה האוסטרליים עולות לכותרות בעולם. בשנת 2015 הן איימו להמית שני כלבים, פיסטול ובו, אחרי שהוברחו למדינה על-ידי הכוכב ההוליוודי ג'וני דפ ורעייתו לשעבר אמבר הרד. אוסטרליה הציבה אולטימטום של 50 שעות, והכלבים הועלו לטיסת צ'רטר והוטסו אל מחוץ לתחומיה.
סלי-בירד מספר כי יונים אינן מחזה נדיר בחצר האחורית שלו. "יש לי מזרקה בחצר, ובבוקר של 26 בדצמבר ראיתי אותה שותה ומתרחצת שם. היא הייתה די כחושה, אז פוררתי עבורה ביסקוויט והשארתי לה לכרסם אותו. ביום שלמחרת היא הופיעה שם שוב, אז יצאתי להביט בה כי היא הייתה די חלשה ולא נראה שהיא פוחדת ממני. ראיתי שיש לה תג כחול על הרגל, כך שהיה ברור שהיא שייכת למישהו, והצלחתי לתפוס אותה". כשבדק את פרטי התג אצל ארגון אמריקני למרוצי יונים שמושבו באוקלהומה, הארגון אישר כי הבעלים של היונה הוא תושב מונטגומרי שבאלבמה. סלי-בירד ניסה ליצור קשר עם הבעלים, אך עד כה ללא הצלחה.
כעת מעבירה היונה כמה שעות מדי יום בחצרו של סלי-בירד. הוא מספר כי לו עצמו אין עניין מיוחד ביונים, למרות שם משפחתו ("ציפור"). לדבריו, כעת הוא כבר אינו מסוגל לתפוס את היונה, משום שכוחותיה שבו אליה. מעת לעת היא נחה לה בפרגולה לצד יונה מקומית, והוא, על כל פנים, ממשיך לספק לה מזון: "אני חושב שהיא פשוט החליטה שמכיוון שאני נותן לה קצת אוכל ויש לה מקור מים, זה הבית שלה".
מזכיר התאחדות היונים הלאומית של אוסטרליה, בראד טרנר, אמר ששמע בעבר על מקרים של יוני מרוץ שהגיעו מסין עד לחוף המערבי של אוסטרליה על סיפונן של אוניות משא, אבל אלה היו צריכות לצלוח מרחק קצר בהרבה. הוא מדגיש כי יש יסוד לחשש שיונים המגיעות מארה"ב יביאו איתן מחלות אקזוטיות, ומסכים שאין ברירה אלא להמית את ג'ו, גם אם לאדם מן השורה הדבר נשמע אכזרי.
ככל הידוע, המרחק המתועד הגדול ביותר שעברה יונה הוא זה שצלחה יונה שעפה מהעיר אראס שבצרפת לסייגון שבווייטנאם ב-1931. היא עברה מרחק של 11,600 קילומטרים ב-24 יום.