מנהיגים רבים מרחבי העולם בירכו את מדינת ישראל ביום העצמאות ה-73 באגרות שנשלחו אל נשיא המדינה ראובן ריבלין בימים האחרונים. בין המברכים מלך ספרד, מלך הולנד, מלך תאילנד, האפיפיור ונשיאי ארצות הברית, רוסיה, גרמניה, הודו, דרום קוריאה ואיטליה. גם תושבים ממדינות ערב שיגרו ברכות.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן איחל "יום חגיגות נהדר", וציין כי שתי המדינות הן "שותפות ותיקות בעלות ערכים דמוקרטיים משותפים". נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הוסיף: "היחסים הידידותיים בין רוסיה לישראל ממשיכים להתפתח בכל התחומים – לטובת עמינו, למען חיזוק השלום, הביטחון והיציבות במזרח התיכון".
נשיא הודו, ראם נאת' קובינד, כתב: "ברכות לכבוד הנשיא, לממשלה ולעם ישראל כולו לרגל יום העצמאות שלכם", ונשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין איחל "בריאות טובה והמשך הצלחה ושגשוג נצחי למדינת ישראל".
נשיא גרמניה פרנק וולטר שטיינמאייר ביקש "לנצל הזדמנות זו כדי לברך את מדינת ישראל על תוכנית החיסונים המדהימה שלה. אני מקווה שבזכותה, אתה ועם ישראל כולו תוכלו לחזור במהרה לשגרה המוכרת שלכם".
נשיא צרפת עמנואל מקרון כתב: "ישראל יכולה להיות בטוחה שצרפת תמיד תעמוד לצידה, ויחד ימשיכו מדינותינו להתקדם ולהתפתח על בסיס הידידות הנפלאה לה תרמת באופן אישי כה רבות". נשיא איטליה סרג'יו מטארלה כתב גם הוא: "בחודשים הראשונים של 2021 ישראל הפגינה יכולת יוצאת דופן בהתמודדות עם מגפת הקורונה, ובכך חיזקה את תקוותנו המשותפת שניתן להתמודד עמה ולהחזיר את השלווה לקהילותינו".
נשיא שוויץ גי פרמלן העביר ברכות חמות לרגל יום העצמאות ומלך ספרד פליפה השישי הביע את משאלתו "לשלום ולשגשוג העם היקר במדינת ישראל". מלך הולנד וילם אלכסנדר איחל לעם ישראל: "כוח, אומץ ובריאות בעודנו פועלים יחד בהתמודדות עם נגיף הקורונה" ומלך טונגה טופו השישי שלח "ברכות ואיחולים כנים לבריאות ושגשוג תושבי מדינת ישראל".
מלך תאילנד ראמה העשירי העביר ברכות כנות ואיחולים והמושל הכללי של קנדה רישאר וגנר אמר כי "קנדה מעריכה את ההיסטוריה הארוכה בין המדינות של ידידות ושיתוף פעולה". נשיא אוסטריה אלכסנדר ואן דר בלן כתב על קשרי האמון הקושרים בין מדינת ישראל לאוסטריה ונשיא פולין אנדז'יי דודה ציין את הקשרים ארוכי השנים בין המדינות, "המחייבים את העם הפולני והיהודי".
נשיא ניגריה מוחמדו בוהארי שלח את ברכותיו וציין במכתבו, "זה 73 שנים שישראל מצטיינת כמעט בכל תחומי העשייה האנושית", ונשיא סרי לנקה גוטהבאיה ראג'אפסקה דיבר על "ידידות מתמשכת, הבנה הדדית ושיתוף פעולה פורה השורים בין מדינותינו". בנוסף, קיבל נשיא המדינה מכתבים מעוד ראשי מדינות, שגרירים, ראשי קהילות יהודיות וארגונים יהודיים מרחבי העולם.
במהלך החג שלחו גם אלפים מתושבי מדינות ערב למשרד החוץ בירושלים ברכות יום עצמאות שמח למדינת ישראל. "יום עצמאות שמח לאחינו בישראל. אינשאללה נבנה יחד מזרח תיכון חדש מלא באהבה ושלום", איחלו.
כמדי שנה, אירח ריבלין את קבלת הפנים המסורתית לנציגי הסגל הדיפלומטי והקונסולרי המוצבים בארץ. "בשנים האחרונות היה לי הכבוד לפגוש מנהיגי עולם רבים. חשתי את הוקרתם וידידותם כלפי מדינת ישראל, הדמוקרטיה התוססת שלה, המגוון התרבותי שלנו והחדשנות פורצת הדרך", אמר הנשיא לשגרירים והודה להם על הגעתם לחגוג את חגה של ישראל.
"עמינו חולקים את ערכי הדמוקרטיה והחירות ואת ההתנגדות העזה לגזענות ואנטישמיות. אני יודע שיש לנו חברים רבים, חברים אמיתיים, ואתם, הנציגים הדיפלומטיים, נמצאים בלב היחסים ההדדיים האיתנים שלנו", הוסיף הנשיא והדגיש את המחויבות של מנהיגי המדינות לזיכרון השואה ולמסר החד נגד אנטישמיות שיצא בקול רם וברור בחודש ינואר אשתקד בכינוס לציון 75 שנה לשחרור אושוויץ בבית הנשיא וביד ושם בירושלים. הנשיא הוסיף ששיתוף הפעולה בין המדינות הפך לחשוב עוד יותר עם פרוץ מגפת הקורונה, ואמר כי רק בסיוע הדדי נוכל להתגבר על המגיפה וכי ישראל מוכנה לשתף מהידע ומהניסיון שלה כדי לסייע בכך.
ריבלין ציין את נוכחותו המרגשת של שגריר איחוד האמירויות לראשונה בקבלת הפנים הרשמית, בירך אותו והוסיף: "ביום העצמאות הזה, אנו חוגגים גם את הרוח החדשה של השלום המתפשטת במזרח התיכון. הקשרים בין העמים ההולכים ומתהדקים, מעידים שהדרך קדימה לשלום נעוצה בפיתוח שותפויות בין אנשים ושיתוף פעולה המטיב עם כל הצדדים, ולא על ידי תקיפת ישראל במוסדות בינלאומיים. תקוותי ותפילתי היא שמעגל השלום המתרחב יקרב אליו גם את שכנינו הפלסטינים".
אתמול בבוקר אירח ריבלין בפעם האחרונה בכהונתו את אירוע "כל ישראל מירושלים" וטקס 120 החיילים המצטיינים. גם הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי השתתף באירוע. הטקס החל במטס כבוד בהצדעה לחיילים המצטיינים שמייצגים את זרועות הצבא. אחריו סקרו הנשיא והרמטכ"ל את 120 החיילים והחיילות המצטיינים. מפקדיהם של אותם חיילים המליצו עליהם לקבלת אות ההצטיינות מהנשיא בשל שירות משמעותי ותרומה יוצאת דופן לצה"ל ולמדינת ישראל. בשל הנחיות המאבק בקורונה המשך האירוע הוקלט מראש.
אמש שודר טקס הענקת פרסי ישראל, שחותם בכל שנה את אירועי יום העצמאות. הטקס הוקלט מראש בבנייני האומה בירושלים בתחילת השבוע. שמונה חתנים וכלות קיבלו את הפרס היוקרתי, בעוד ההחלטה על הענקתו לפרופ' עודד גולדרייך נדחתה ברקע קריאתו להחרים את אוניברסיטת אריאל.
פורסם לראשונה: 23:13, 15.04.21