הנציבות האירופית נאלצה להגן הערב על מדיניות חלוקת החיסונים לקורונה, אחרי שאוסטריה וחמש מדינות נוספות התלוננו שחלוקת החיסונים אינה שוויונית.
במכתב משותף לנציבות ולמועצה האירופית קראו ראשי שש מדינות לערוך דיונים על הפצת החיסונים. שש המדינות שפנו לאיחוד האירופי הן אוסטריה, צ'כיה, בולגריה, סלובניה, לטביה וקרואטיה. בתגובה מסרה הנציבות האירופית שהחיסונים חולקו בהתאם לגודל האוכלוסייה בכל מדינה, ושכמות החיסונים שהועברה מבוססת על מידע אפידמיולוגי.
הנציבות האירופית הדגישה שמי שאמורות להחליט איך לחלק את החיסונים לקורונה הן הממשלות של המדינות החברות: בהודעת הנציבות נאמר שלפי המדיניות שעליה סיכמו הממשלות, מדינה שמתמודדת עם רמת תחלואה גבוהה יותר רשאית לקבל מנות חיסון נוספות - במידה ומדינה אחרת תסכים לוותר על חלק מכמות החיסונים שהוקצתה לה ביחס לגודל האוכלוסייה. הנציבות ציינה שהאחריות על שינוי המדיניות הזאת מוטלת על הממשלות, והדגישה שהיא תומכת בהקצאת חיסונים אך ורק על סמך גודל האוכלוסייה.
למרות שרוב האחריות על רכישת החיסונים והפצתם היא של הממשלות באיחוד, הנציבות האירופית סופגת ביקורת קשה על התנהלות מבצע החיסונים - שלא עומד ביעדים. בשישי קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ אמר שחלוקת החיסונים בין מדינות האיחוד האירופי אינה שוויונית, למרות ההסכם לחלק את החיסונים על סמך גודל האוכלוסייה בכל מדינה. קורץ טען שיש סימנים שמעידים על כך שלחברות התרופות יש "הסכמים חשאיים" עם חלק ממדינות האיחוד (בנוסף להסכמים בין חברות התרופות לאיחוד האירופי).
במכתב של קורץ וחמשת המנהיגים האחרים הם קראו להגיע ל"פתרון אירופי". במכתב, שמיועד לנשיאת הנציבות אורסולה פון דר ליין, ולנשיא המועצה האירופית שרל מישל, כתבו ששת המנהיגים: "בימים האחרונים גילינו שמשלוחי החיסונים של חברות התרופות למדינות החברות באיחוד האירופי לא מתבצעים בהתאם לגודל האוכלוסייה. לכן אנחנו קוראים לך, שרל, לקיים בין המנהיגים דיון על הנושא החשוב הזה בהקדם האפשרי".
גורם באיחוד האירופי אמר שמישל קיבל את המכתב, ושבסוף החודש תתקיים פסגה - שנקבעה מראש - שתעסוק בתיאום במשבר הקורונה. לפי הגורם, בפסגה שתתקיים ב-25 או ב-26 במרץ "27 המדינות החברות באיחוד יעסקו פעם נוספת בשיתוף הפעולה בקורונה", אמר הגורם. הוא לא ציין אם הפסגה תכלול דיונים על חלוקת החיסונים ביבשת.
מלטה והולנד לפני בולגריה וגרמניה?
קורץ אמר אתמול שמשלוחי החיסונים לקורונה "לא תואמים את גודל האוכלוסייה", והוסיף: "נראה שיש תוכניות לכך שזה יחמיר בחודשים הקרובים, ושהפערים יגדלו". לפי הקנצלר קורץ, "מלטה תקבל עד סוף יולי פי 3 מנות חיסון לנפש בהשוואה לבולגריה. עד סוף יוני הולנד לא רק תקבל יותר מנות חיסון לנפש לעומת גרמניה - אלא כמעט כפול מקרואטיה".
האופוזיציה באוסטריה תקפה את קורץ וטענה שהוא בורח מאחריות על מבצע החיסונים באוסטריה - ומעדיף להאשים את האיחוד האירופי בכשלים של חלוקת החיסונים בארצו. המפלגה הסוציאל-דמוקרטית אמרה שקורץ "מחפש שעיר לעזאזל" בגלל "הכישלון שלו".