עיר ביפן החליטה להחליף את המכסים הפשוטים של פתחי הביוב בגרסאות מוארות, הכוללות דמויות אנימה. בטוקורוזאווה, הסמוכה לטוקיו, מקווים שהתוספות הלא שגרתיות ימשכו מבקרים, כולל חובבי כיסויי הביוב המעוטרים המקשטים כמה מרחובות יפן. "אלה כיסויי הביוב המוארים הראשונים ביפן", אמר ג'וניצ'י קואייקה, בכיר בעיריית טוקורוזאווה.
כיסויי הביוב הדקורטיביים אינם זרים ליפנים. ברחובות המדינה ניתן למצוא גרסאות של כיסויים מקושטים בחריתה וגם ציורי קמעות עירוניים. ערים מסוימות מתהדרות בהם במשך ארבעה עשורים לפחות, במטרה לשפר את תדמית מערכת הביוב.
ביפן אף התפתחה תת-תרבות של חובבי כיסויי הביוב, כאשר החובבים מחליפים מידע ברשתות החברתיות על הגרסאות האהובות עליהם תחת ההאשטג - #manhotalk. "החובבים נהנים לגלות סוגים שונים של כיסויי ביוב", אמר קואייקה. "אנו מקווים שהמכסים המוארים החדשים ישפרו עוד יותר את הדימוי המלוכלך והמסריח של פתחי הביוב ויביאו להחייאת הכלכלה המקומית על ידי משיכת מבקרים".
בסך הכול הותקנו 28 מכסי ביוב חדשים ברחבי העיר ב-1 באוגוסט, ועליהם דמויות אנימה כמו "רובוט גונדם" ודמויות מסדרת האנימציה "נאון ג'נסיס אוונגליון" ומסדרת הטלוויזיה "המלנכוליה של הארוהי סוזומיה".
המכסים נדלקים משעה 18:00 ועד 02:00 בלילה באמצעות אנרגיה סולרית, ומאירים את המדרכות המובילות מתחנת הרכבת הראשית של העיר למתחם תרבותי חדש, הכולל מוזיאון אנימה. הם חלק מפרויקט של העירייה שבו היא מאפשרת לחברות פרטיות - במקרה זה קבוצת המדיה הגדולה קדוקאווה - להשתמש בכיסויים של פתחי הביוב לפרסום בתמורה לתשלום.
תושבי העיר אומרים שתאורת הרחוב הנוספת עשויה לשמש כאמצעי שירתיע פושעים. אך המאבטחים נאלצים להרחיב את הסיורים שלהם כדי לעבור ליד המכסים למקרה שמישהו ינסה לגנוב או לפגוע בהם.
הכיסויים החדשים קיבלו קבלת פנים חיובית עד כה, מצד חובבים ומצד התושבים המקומיים כאחד. "הם מוארים יותר ממה שציפיתי", אמר קאורו מוריטה, חובב פתחי ביוב מעוטרים בן 55. "בדרך כלל כשאתה מחפש מכסים של פתחי ביוב, הם לא ממש קלים לזיהוי. אבל אני יכול לראות איפה אלה נמצאים מרחוק, כך שזה מועיל לאדם כמוני שמחפש אותם".
טאטסוהיקו סאטו, בן 29 המתגורר בעיר, מודה שהוא קצת הופתע לראות את הכיסויים הללו בהתחלה. "אבל זו הייתה הפתעה טובה. אפשר ליהנות מהאנימציות שאני צופה בהן גם בדרך זו. זה גם כיף לילדים".
ביפן ישנם כ-15 מיליון פתחי ביוב, אך רק חלק קטן מהם כולל עיצובים צבעוניים, שמגדילים את עלות הכיסוי בכ-600 דולר ולעיתים אף בסכום כפול מזה. עלות הכיסויים המוארים לא נחשפה, אך הם יישארו במקומם כל עוד החברה תמשיך לשלם עבורם.