https://www.ynet.co.il/news/article/HkCuV4QrD "בתקופה הזו בשנה אמורים להיות בחופים אלפי בני אדם. הם התרוקנו - אז סגרנו אותם". הסגר הכללי שנכנס לתוקף אתמול (ו') ב-14:00 נמשך - וברחבי הארץ נראה כי הציבור נשמע להוראות, למעט כמה אירועים יוצאי דופן כגון הפגנה ומסיבה בחוף פרישמן שבתל אביב וגם בודדים, שאמרו כי לא הבינו את ההנחיות עד תום. שי מזרחי, פקח מטעם רשות הכינרת, סרק היום את חוף לבנון שבמזרח הימה. בימים כתיקונם מדובר באחד החופים ההומים בארץ, אך הוא - כצפוי - נסגר: "אנו פועלים כדי לאכוף את הצו ולא ראינו הפרות עד כה. אנשים ממושמעים". דברים דומים נשמעו גם ביחידת השיטור הימי בכינרת, שם ציינו כי "אין נפש חיה בחופים".
כפר הנופש בעין גב נותר שומם: "מחלקת ההזמנות הפכה למחלקת ביטולים"
גם כפר הנופש בעין גב נשאר ריק מאורחים - ובמקום העריכו כי ההפסדים המצטברים, יחד עם אלה של הסגר הראשון - יסתכמו במיליוני שקלים. "מראש השנה ועד סוכות זו העונה החמה ביותר", אמר מנכ"ל כפר הנופש, חיים סתתיהו. "את מחלקת ההזמנות הפכנו למחלקת ביטולים. אנשים הזמינו מקום מראש לפני שנה - ופשוט התאכזבו לקבל את ההודעה על אודות הסגירה.
"זה הרס של המקום הזה בלי סיבה. בחודשים מאי-ספטמבר נפשו פה עשרות אלפים", הוסיף סתתיהו, "רק מעטים נאלצו להיכנס לבידוד. זה כל הסיפור. שמרנו על הכללים". אלא שגם זה לא עזר - והמנכ"ל הוסיף בייאוש כי נאלץ להוציא שוב 150 עובדים לחל"ת. לדבריו, עד עתה הוא לא קיבל כל פיצוי על תקופת הסגר הראשון: "אני גם לא אופטימי שנקבל משהו בסגר השני. התחושה היא שלמעלה יושבים אנשים חכמים שמקבלים החלטות מטופשות".
באילת חוששים מקריסה כלכלית
אחרי התקופה הקשה שעברה העיר הדרומית בסגר הקודם, הביעו תושבים באילת חשש מכך שהסגר הנוכחי ייתן את אותותיו גם הפעם - וביתר שאת, משום שמדובר בעונת התיירות העמוסה ביותר בשנה. יצוין כי עד הרגע האחרון ניסתה עיריית אילת לבטל את רוע הגזרה בניסיון להחריג את העיר משאר הארץ.
בעירייה אף שקדו על תוכנית מיוחדת שכללה מחסומים משטרתיים ובדיקות קורונה בשתי הכניסת לעיר - אך ללא הועיל.
כבר אתמול שבו המראות העצובים של עיר הנופש הדרומית: חופי ים ריקים מאדם וטיילת נטושה. הקרב הוכרע מראש והעיר, שרוב תושביה מתפרנסים מתיירות - נותרו מתוסכלים ומודאגים מההווה ומהעתיד לבוא.
הפארקים בת"א נותרו ריקים, מפגינים מחו בחוף: "הסגר פוליטי"
גם פארק הירקון שבתל אביב, שבימי שגרה עמוס במנגלים והמוני אזרחים שמגיעים כדי לערוך פיקניקים - נותר ריק; הדמויות היחידות שנראו חולפות היו של מי שיצא לרוץ במקום - למרות החום הכבד. מערבה משם, גם חופי הים של העיר נותרו ריקים ושקטים. מעט האנשים שכן הגיעו לחופים הביעו בלבול מההנחיות. חלקם שאלו האם מותר להיכנס לים או לשהות על החוף לשם פעילות ספורטיבית בלבד.
כמה מהם, ששהו על החוף, התבקשו על-ידי פקחי העירייה לעזוב את המקום. ל', שהגיעה לאחד החופים, אמרה ל-ynet: "אני לא מבינה את החוקים. הגענו ושיחקנו בפריזבי. זו פעילות ספורטיבית. כשהחלטנו לשבת ולנוח מעט - אמרו לנו ללכת".
מאמנת הכושר התל אביבית מאיה גאיסין (37) הגיעה לחוף למרות האיסור והביאה עמה כדורגל למקרה שפקח יעבור. "אני לא מאמינה בסגר הזה", אמרה. "אני חושבת שזה ספין פוליטי, אני לא מרגישה שדואגים לבריאות שלי. קודם כל, חשוב לשמור על פעילות גופנית. צריך לעשות ספורט ולהיות בריאים כי גוף בריא שווה לנפש בריאה".
גאיסין לא הופתעה ממראה החופים הריקים לדבריה. היא הביעה תקווה שאחרי ראש השנה החופים יתמלאו: "לאנשים פשוט יימאס במהלך השבוע והם ייצאו החוצה".
שברו את הסגר: מפגינים רקדו בחוף בתל אביב
בתוך כך, כפי שצוין, מוקדם יותר מחו כ-200 בני אדם מארגוני המחאה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בחוף פרישמן בתל אביב. הם הפגינו נגד הסגר שנכנס אתמול לתוקף לפני כניסת החג.
המפגינים נשאו דגלי ישראל, דגלים שחורים ושלטים שעליהם נכתב, בין היתר: "עם ישראל - לא כצאן לסגר" ו"הממשלה נגד העם". במקביל להפגנה נכנסו המפגינים והמפגינות לים כשרחפן משטרתי כרז מעליהם שהשהייה על החוף אסורה. למרות זאת, נראה שהשוטרים לא היו בטוחים באשר לסמכותם לרשום דו"חות למפגינים. השוטרים שהיו בחוץ התייעצו ואחד מהם נשמע אומר:"אולי ניתן דו"חות?", אך הקצין שהיה במקום השיב: "אין לך עילה".
יניב סגל, ממארגני ההפגנה מטעם "החזית הוורודה", הסביר: "נכנסנו אתמול לעוד סגר שאנחנו לא מבינים. למה אנחנו סגורים? זה לא ברור. אנחנו לא מבינים מה החוקים, מה מותר, מה אסור, למי מותר מה? לחלק מותר יותר, לחלק מותר פחות.
"הסגר הזה מסריח מכל הבחינות. גם אנשי הרפואה אומרים שזה לא יעזור, כי מי שלא קרס בגל הראשון - יקרוס בגל השני. אנחנו אמרנו 'די'. זה סגר פוליטי. כמו שמנסים להגביל את ההפגנות בבלפור - מנסים להגביל את כולנו מלצאת לרחוב. אנחנו לא מוכנים לזה. באנו להפגין ועובדה שבאו הרבה אנשים למרות החום הכבד".
יותר מאלף דו"חות במהלך הסגר
על פי נתוני המשטרה, נכון לאתמול בחצות, נרשמו 1,106 דו"חות על הפרת הוראות הקורונה במהלך הסגר השני, ובסך הכל מאז פרצה המגפה חולקו לא פחות מ-223,429 דו"חות.
212 דו"חות נרשמו במהלך הסגר על הפרות בידוד, 480 דו"חות על אי עטיית מסכה, 2 דו"חות על הפעלת גן אירועים בניגוד לתקנות, 22 דו"חות על הפעלת מקום ציבורי או עסקי בניגוד לתקנות. בנוסף נרשמו 37 דו"חות על הגעה למקום בידוד בתחבורה ציבורית, 552 דו"חות על יציאה לא מותרת מהבית, 7 דו"חות על מתן שירות למי שאינו חובש מסכה, ודו"ח אחד על סירוב להוראת שוטר להתפזרות מהתקהלות.
מאיר אוחיון, רועי רובינשטיין, אחיה ראב"ד, איתי בלומנטל ואלי סניור השתתפו בהכנת הידיעה