כשמבצע החיסונים באירופה מתקדם ומספר הנדבקים יורד, ביבשת ממשיכים להסיר הגבלות ולפתוח את חופי הרחצה - בתקווה שעוד לא מאוחר מדי להציל את עונת התיירות.
במבצע החיסונים המשותף של האיחוד האירופי, שעד לאחרונה התנהל בעצלתיים, חולקו עד כה כ-200 מיליון מנות של חיסונים לקורונה. לפי המרכז האירופי לבקרת מחלות ומניעתן כ-31.6% מהאזרחים הבוגרים ב-30 מדינות ביבשת קיבלו עד כה מנה אחת של החיסון, ו-12% קיבלו את שתי המנות הדרושות. נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, אמרה שבאיחוד מקווים לעמוד ביעד ולהספיק לחסן 70% מהאוכלוסייה הבוגרת עד הקיץ.
בסוף השבוע הסירה ספרד מצב חירום שנמשך חצי שנה, ואפשרה לתושבים לנסוע בין אזורים ברחבי המדינה. במדריד ובברצלונה יצאו צעירים לחגוג ברחובות את סופו של הסגר, בתמונות שמזכירות את חגיגות השנה החדשה. "חופש!", קראו החוגגים ברחובות. "הצעירים, כמו כולם, היו מוגבלים מאוד", אמרה פאולה גרסיה, בת 28, בעלים של חנות בחוף של ברצלונה. "עכשיו הגיעה הזמן לתת לנו קצת חופש וליהנות קצת מהקיץ".
התמונות של החגיגות הדאיגו את הרשויות בספרד, שחוששות משאננות. הצעירים לא עטו מסכות ולא שמרו מרחק. שר המשפטים, חואן קרלוס קאמפו, הדגיש ש"סכנת הנגיף עדיין קיימת" וקרא לנהוג באחריות. "סוף מצב החירום לא אומר שזה סוף ההגבלות", אמר.
כמו מדינות נוספות באירופה, גם יוון פתחה היום את בתי הספר. כמו כן חופי הרחצה ביוון נפתחו והיא ממתינה לתיירים. "אנחנו תולים את התקוות שלנו בתיירות", אמר ניקוס ונייריס, שמנהל חוף באלימוס בפרברי אתונה. יוון תפתח את שעריה לתיירים מחוסנים מ-15 במאי. באיחוד האירופי ישיקו בחודש הבא את "התו הירוק" למחוסנים ולמחלימים, ואירופים שבמשך חודשים היו תקועים בבתים מתחילים סוף סוף לתכנן את חופשת הקיץ שלהם.
בגרמניה נהנו בסוף השבוע ממזג אוויר אביבי וממצב רוח מעודד. שר הבריאות ינס שפאן אמר שהגל השלישי של המגפה נבלם, אך עם זאת ציין כי "מצב הרוח טוב יותר מהמציאות עצמה". שיעור התחלואה נשאר גבוה יחסית ועומד על 119 ל-100,000 איש. שפאן אמר שהנתונים מדגישים כמה חשוב להאיץ את מבצע החיסונים. במדינות האיחוד האירופי שיעור התחלואה הממוצע הוא 185 ל-100,000. מדובר בנתון גבוה בהרבה מדינות שבהן מבצע החיסונים נחשב להצלחה כמו ישראל (6) בריטניה (31) וארה"ב (123).
באירופה היו מודאגים מהחיסונים לקורונה של אסטרה-זניקה וג'ונסון אנד ג'ונסון, בעקבות דיווחים על מתחסנים בודדים שקיבלו את החיסונים וסבלו מקרישי דם מוחיים. לאור הקביעה שיתרונות החיסונים עולים בהרבה על הסכנה האפשרית, החליטה גרמניה ששני החיסונים המדוברים יהיו זמינים לכל מי שירצה לקבל אותם - כל עוד הם מתייעצים עם רופא.
המטרה היא להביא למתחמי החיסונים את הצעירים - שאחרת ייאלצו לחכות בתור , מכיוון שגרמניה טרם סיימה לחסן את האזרחים הוותיקים שלה. גם בנורבגיה החליטו על צעד דומה. חלק מהאזורים באיטליה מציעים את שני החיסונים לאנשים מתחת לגיל 60.
בבריטניה נערכים לסבב נוסף של הסרת הגבלות כשמספר הנדבקים היומי עומד על כ-2,000 - לעומת קרוב ל-70,000 בחודש ינואר. ראש הממשלה בוריס ג'ונסון אמר הערב שמ-17 במאי הממשלה לא תאסור על תושבי אנגליה לחבק את בני המשפחה והחברים, אך המליץ להם לנהוג ב"זהירות ובאיפוק" לגבי מגע עם קרובים בזמן מגפה. בנוסף יוכלו האנגלים לשבת במסעדות ובפאבים - שעד כה היו פתוחים רק לישיבה בחוץ.
צרפת תסיר את הגבלות הסגר ב-19 במאי ותפתח בהדרגה את בתי הקפה, הפאבים והמסעדות. שיעור התחלואה בצרפת יורד וכך גם העומסים בבתי החולים. עד אמצע מאי מספר מנות החיסונים אמור להגיע ל-20 מיליון. היעד: 30 מיליון מנות עד אמצע יוני.