לאחר יותר משנה שבה נדרשו לעטות מסכה במרחב הפתוח, הישראלים מסתגלים למציאות חדשה. רבים מהם הסתובבו היום (א') ברחובות בפנים גלויות וללא מסכה. עבור חלק מדובר ב"חזרה לשגרה", אבל אחרים עדיין מרגישים שמשבר הקורונה "עוד לא נגמר לגמרי".
"אין שום תחושה חדשה ממה שהייתה קודם", אומר דורון כהנא מתל אביב, שנח על ספסל בכיכר דיזינגוף, "אנחנו הולכים לים, לטיילת, יום יום והמסכה בכיס. היום בפעם הראשונה לי אין מסכה בכיס אבל זה לא שינה לי שום דבר כי במקום שהיה צריך מסכה שמנו אותה על הפנים".
"אנחנו חיים את השנה הזו במודעות מוחלטת למה שקורה עם העניין של הקורונה ואנחנו שמרנו על עצמנו", הוסיף כהנא, "אנחנו לא מצטופפים, לא הולכים להצגות, לא הולכים לסרטים, לא הולכים למופעים גדולים איפה שישנו קהל רב מתוך חשש שאנחנו נדבק. מסכות זה דבר שהוא חיובי, אנחנו ראינו את זה בעולם בהרבה מקומות בעולם, בעיקר במזרח הרחוק. המסכה כנראה עוזרת במשהו, למרות שפה החכמים אומרים שזה לא היה חיוני בכלל".
"החיים נמשכים כרגיל", אומרת ליהי מתל אביב, "יש לנו עדין מסכות, אנחנו עדיין נזהרים, אבל זה לא נגמר לגמרי. אבל בינתיים זה סבבה. נראה לי שזאת חזרה לשגרה". חברתה אריאל הוסיפה: " כשנתב"ג ייפתח לגמרי, כשהחברים שלנו מחו"ל יוכלו לבוא והמשפחה שלנו תוכל לבוא - נראה לי שאז זה ממש ירגיש הכי חזרה לשגרה".
"אנחנו ממשיכות להסתובב עם מסכה בתיק", אמרה אריאל, "עדיף להישמר מאשר להצטער. עדיף שיהיה בתיק אם תצטרך את זה".
הממונה על המאבק בקורונה, פרופ' נחמן אש, אמר הבוקר בריאיון לאולפן ynet כי הוא מעריך שלא יהיו הדבקות בחוץ גם לאחר ביטול חובת עטית המסכות בשטח פתוח החל מהיום, אך דואג מהשלכות הצעד: "אני חושש שלא יקפידו על מסכות בתוך מבנים, זה עלול להביא להדבקות".
לדברי אש, עדיין אין הערכה מתי יהיה אפשר לבטל את חובת עטית המסכות גם במבנים סגורים: " כרגע אנחנו עדיין לא עוסקים בכך. נצטרך לעקוב אחרי נתונים שבודקים את העניין הזה של ההדבקות בקרב מחוסנים גם בתוך חללים. כשנראה את הנתונים אז אולי נוכל לשקול את זה מחדש".