לפני שנים ספורות רעשה הארץ סביב הטענה שהמחבלים הכלואים בישראל זוכים לתנאים מפליגים. אז הוקמה ועדה, שנועדה לצמצם את תנאי המחבלים הכלואים, ולפני כשנתיים וחצי אימץ השר לביטחון פנים דאז, גלעד ארדן, את מסקנותיה - ואמר ש"לא תהיה יותר חינגה". אבל מבדיקת המצב בימים אלה, על-רקע אפשרות לעסקת חילופי שבויים עם חמאס, נראה שלא הרבה השתנה.
ההחלטות שהתקבלו בינואר 2019 כללו חמש נקודות עיקריות: הפסקת האוטונומיה בבתי הכלא (כלומר הפסקת ההפרדה בין אסירי חמאס לאסירי פתח), ביטול מוסד "דובר האסירים", קיצוץ בכספים המופקדים בבתי הכלא עבור מחבלים, הפסקת הבישול באגפי הכליאה וצמצום צריכת המים. כעת, לפי מענה לבקשת חופש המידע שהגיש ארגון "אם תרצו" לשב"ס, שלושה מתוך חמשת הסעיפים לא מיושמים עד היום.
לפי המענה של שירות בתי הסוהר, האוטונומיה בבתי הכלא עדיין מתקיימת, והאסירים שוכנים באגפים על-פי שיוך ארגוני - כלומר עם הפרדה בין אסירי חמאס לאסירי פתח. גם מוסד הדובר, שעל ביטולו המליצה הוועדה, עדיין פועל כרגיל. בנוגע להמלצה על הפסקת הבישול, טען שירות בתי הסוהר כי היא לא הובאה לדיון בקבינט המדיני-ביטחוני, ושטרם התקבלה החלטה לאמץ אותה.
נתונים נוספים שנחשפו נוגעים לביקורי האסירים: ב-2018 זכו 6,454 מחבלים ל-45,339 ביקורי משפחות, ובשנה שלאחר מכן זכו 5,351 מחבלים ל-36,609 ביקורים. בהמשך, ב-2020, חלה ירידה חריפה בביקורים, 3,574 מחבלים זכו ל-10,788 ביקורים, אך נראה שהדבר נבע ממגבלות הקורונה.
אלון שוורצר, ראש אגף המדיניות של תנועת אם תרצו, אמר בתגובה לנתונים: "צמצום תנאי המחבלים בבתי כלא הוא אינטרס של כל ישראלי המבקש להרתיע את הטרור הערבי. צר לנו שגם שנתיים וחצי לאחר פרסום מסקנות הוועדה המצב בבתי הכלא נשאר כמעט כפי שהיה כאשר המחבלים זוכים להטבות מפליגות ביותר. בעולם מתוקן הן שב"ס והן ממשלת ישראל היו פועלים בכל העוצמה על מנת לממש את מסקנות הוועדה, אך נראה שבמציאות המעוותת שלנו ישנו ניסיון למסמס זאת. תנועת אם תרצו קוראת לדרג המדיני לכנס מיד את הקבינט ולקדם את מימוש מסקנות הוועדה. במקביל, על שב"ס לפעול ללא קשר לצמצום ההטבות למחבלים בבתי הכלא, ויפה שעה אחת קודם".