הלחץ להשגת חיסונים לקורונה עושה את שלו: בלשכת ראש הממשלה טוענים הבוקר (יום ה') כי הושגה פריצת דרך נוספת בדרך להשגת חיסונים של פייזר לישראל לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח הלילה שוב עם מנכ"ל החברה אלברט בורלה. יודגש כי לישראל אין הסכם עם פייזר והיא תידרש כעת לחתום עליו בלחץ של זמן.
יש חלון זמנים מצומצם לסגירת ההסכם משום שהחברה יכולה לספק רק עוד 50 מיליון מנות עד סוף דצמבר ו-1.3 מיליארד ב-2021. אם ישראל לא תחתום בזמן הקרוב - ייתכן שלא תקבל מנות חיסון או שתסתפק בכמות זעומה. לפי דיווח ב"כאן", פייזר העולמית הבהירה לישראל כי מאחר שמשרד הבריאות מתמהמה בסגירת עסקה לרכישת חיסונים, היא מעוניינת להתקדם הלאה למדינות אחרות. משרד הבריאות עדכן את משרד ראש הממשלה, שהחל בסבב טלפונים במאמץ לקדם את עסקת הרכישה.
מדינות שונות בעולם, כגון ארה"ב, בריטניה, קנדה, יפן ואחרות, כבר חתמו על הסכם מקדים עם פייזר המאפשר להן קבלת חיסונים כאשר תקבל החברה אישור. האיחוד האירופי, למשל, יקבל 200 מיליון מנות חיסון עבור המדינות באיחוד ויש לו אופציה לרכישת עוד 100 מיליון. לישראל יש הסכם עם מודרנה ועם ארקטורוס האמריקניות המפתחות אף הן חיסונים לקורונה.
בשיחה שהתקיימה ב-02:00 לפנות בוקר בין נתניהו למנכ"ל פייזר השתתפו גם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רועי שיינדורף וכן היועץ המשפטי של חברת פייזר. המטרה הייתה להסיר את כל החסמים והקשיים הביורוקרטיים ולחתום על הסכם.
הבוקר נמסר מלשכת ראש הממשלה כי "בשיחה נרשמה התקדמות משמעותית אשר תאפשר חתימה על הסכם בין מדינת ישראל לחברת פייזר כבר בימים הקרובים".
גם אתמול, כפי שצוין, שוחח ראש הממשלה עם מנכ"ל החברה שדיווחה על תוצאות מעודדות מאוד בניסוי חיסון הקורונה, ואמר כי הוא "משוכנע" שהמשא ומתן עמה יושלם בהצלחה. בהודעה מטעמו אמר נתניהו כי שוחח עם מנכ"ל "פייזר" וציין כי הוא משוכנע שאחרי אותה שיחה "נשלים את החוזה איתה".
בכיר במערכת הבריאות התייחס אתמול למשא ומתן עם פייזר ואמר ל-ynet: "ביקשנו מספר גדול מאוד של חיסונים לשכבה מאוד גדולה של האוכלוסייה. אנחנו נקבל את המנות הראשונות ברגע שפייזר יתחילו להוציא את המנות מחוץ לארה"ב. אנחנו במקום טוב ברשימה. גם הכמויות הגדולות יגיעו בטפטוף משום שאין יכולת ליותר מזה. עד החתימה עובדים על זה מאוד חזק". לדברי אותו גורם, מדובר ב"עסקה גדולה מאוד, וזה לא חיסון זול, אנחנו קונים הרבה".
החיסון של פייזר דורש אחסנה והובלה של החיסון בהקפאה עמוקה, בטמפרטורה של מינוס 70 מעלות. על כך אמר הגורם: "הנושא הזה עוד בטיפול, דרישות הקירור העדכניות מתחילות להיראות סבירות יותר. יש היערכות לכך". הוא הבהיר כי אינו יודע להגיד בדיוק מתי יגיעו החיסונים, "יש הרבה תקלות שיכולות לקרות בדרך וזה מרוץ מטורף. לגבי מועד החתימה, אנחנו עובדים על זה סביב השעון ואנחנו עובדים על זה מאוד חזק. יש רצון טוב של כולם וכולם מתכווננים".