בעקבות האסון במירון שגבה את חייהם של 45 בני אדם, שיגר אחר הצהריים (יום שישי) יו״ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן איגרת תנחומים לנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. בהמשך גם נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן התקשר אל ראש הממשלה בנימין נתניהו, הביע תנחומים - והורה לצוותו להציע לישראל את עזרת ארה"ב להתמודדות עם האסון.
באיגרת הביע מחמוד עבאס את צערו "על האסון שגרם למותם של עשרות קורבנות". הוא הוסיף: "אנו מתפללים עבור הקורבנות ומאחלים החלמה לפצועים".
גם המלכה אליזבת שלחה איגרת תנחומים לנשיא ריבלין: "הצטערתי מאוד לשמוע על האסון בחגיגות ל"ג בעומר במירון. מחשבותיי עם כל הפצועים ועל כל בני המשפחה והחברים של אלו שאיבדו את חייהם. לבי איתם".
מלך ירדן עבדאללה השני התקשר לריבלין ומסר את תנחומיו בשם העם הירדני "על אובדן החיים הנורא באסון הר מירון". ריבלין הודה למלך ירדן ומסר כי "החיבוק האמיץ שלו זוכה מדינת ישראל בשעה קשה זו מידידיה ברחבי העולם מרחיב לב ומחזק".
נשיא ארה"ב ביידן התקשר אל נתניהו והביע תנחומים על האסון במירון. "שוחחתי עכשיו עם הנשיא ביידן, הוא התקשר אליי וביקש להביע את תנחומיו וצערו על הטרגדיה שהתרחשה כאן", אמר נתניהו. "אני מודה לו בשמכם אזרחי ישראל. כמו גם לנשיא פוטין, לראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, למנהיגי אירופה, מנהיגים בעולם הערבי - מבחריין, האמירויות ומנהיגים רבים אחרים שמשתתפים בצערנו ובצערם של כל אזרחי ישראל".
בהודעה מטעם הבית הלבן נמסר כי ביידן גם הורה לצוותו להציע לישראל עזרה להתמודדות עם האסון.
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג׳ונסון, התייחס לאסון בחשבון הטוויטר הפרטי שלו. הוא ציין את "המראות הנוראיים באירוע ל״ג בעומר בישראל" והוסיף: "מחשבותיי עם הציבור בישראל ועם אלה שאיבדו את יקיריהם בטרגדיה הזאת".
אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה, אמרה כי היא "מביעה צערה מקרב לב על התקרית". הדובר של מרקל הביע בשמה ובשם ממשלת גרמניה כולה צער על התוצאות המחרידות של האסון בהר מירון. "מרקל והממשלה מביעים תנחומים בפני משפחות הקורבנות שרק יצאו לפסטיבל השמחה הדתי".
נשיא אוסטריה, סבסטיאן קורץ, אמר כי הוא "עצוב מאוד" לנוכח הטרגדיה. "אני מביע את תנחומיי הכנים למשפחות ולחברים של הקורבנות, ומאחל החלמה מלאה ומהירה לפצועים".
גם שרי החוץ של גרמניה וקפריסין הביעו כאבם על "המראות הנוראיים" שהגיעו מההילולה בהר מירון. שר החוץ של גרמניה, הייקו מאס, ציין כי "מחשבותינו עם משפחות הקורבנות ויקיריהם", בעוד ששר החוץ הקפריסאי הביע את תנחומיו הכנים למשפחות וציין כי הוא בקשר עם שר החוץ הישראלי, גבי אשכנזי, בעניין זה.
הודעות תנחומים נוספות פורסמו גם מצד גורמים נוספים באיחוד האירופי. בנוסף, מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן הביע בשם ארצות הברית את תנחומיו בעקבות האסון. "אנחנו עצובים מאוד לשמוע על הטרגדיה שהתרחשה בהר מירון", כתב בלינקן בחשבון הטוויטר שלו. "אנחנו מתאבלים על החיים שאבדו, מביעים את תנחומינו העמוקים למשפחות ומתפללים שהפצועים יחלימו במהירות".
שר החוץ אשכנזי הודה לבלינקן וציין בפניו כי ישראל פועלת לסייע למשפחות ההרוגים בעלי אזרחות אמריקנית ודואגים להבאת המשפחות לישראל בהקדם האפשרי. עוד סיפר שר החוץ למזכיר המדינה כי משעות הבוקר הגיעו אליו ולמשרד החוץ עשרות הודעות תנחומים, וכי הבעת סולידריות זו עם העם הישראלי מעודדת ומחממת את הלב.
תנחומים מבחריין ואיחוד האמירויות: "ליבנו כואב, משתתפים בצער המשפחות"
התייחסות לאסון נשמעה גם מצד ידידותיה החדשות של ישראל - בחריין ואיחוד האמירויות - עמן נחתמו הסכמי שלום לאחרונה. יורש העצר וראש ממשלת בחריין, הנסיך סלמאן בן חמד אא׳ל-חליפה, שלחת איגרת תנחומים לראש הממשלה בנימין נתניהו על קורבנות התקרית בהר מירון.
עוד נכתב בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית של בחריין כי חליפה איחל החלמה מהירה לפצועים. כמו כן, שגרירות איחוד האמירויות בישראל פרסמה הודעה בה ציינה כי ״ליבנו כואב ומשתתף בצערם של משפחות ההרוגים באסון הכבד בהר מירון במהלך חגיגות ל״ג בעומר. השגריר, צוות השגרירות וכל העם האמירתי שולחים תנחומיהם למשפחות ורפואה שלמה לפצועים".
שר החוץ האמיראתי עבדאללה בן זאיד התקשר לשר החוץ גבי אשכנזי והביע תנחומים. אל לשכת שר החוץ ולמשרד החוץ הגיעו במהלך היום הודעות ניחומים ממספר מדינות ערביות, לרבות ממדינות שעמן אין לישראל יחסים דיפלומטיים.
בנוסף לתגובות בעולם, התקשורת הבינלאומית מסקרת בהרחבה את האסון. האירוע במירון הגיע לכותרות הראשיות בכמה אתרי חדשות בינלאומיים. בתאגיד השידור הבריטי BBC נכתב: "נתניהו מתחייב לחקור את האסון הנורא". ברשת CNN האמריקנית ציינו בכותרת הראשית כי "לפחות 45 אנשים מתו באירוע דתי המוני". עוד ציטטו ברשת גורם בכיר בשירותי ההצלה שטען כי "התקרית היא אחד האסונות האזרחיים הקשים ביותר שישראל ידעה".
בכלי תקשורת בינלאומיים נוספים ניסו להסביר לקוראים מה המשמעות של האירוע השנתי בהר מירון בל"ג בעומר. גם התקשורת הערבית לא נשארה אדישה ודיווחה בהרחבה על האסון. ברשת אל-ג'זירה הקטארית נכתב בכותרת הראשית כי ראש הממשלה נתניהו ביקר במקום האירוע תחת מחאות.
הקונסוליה הישראלית בניו יורק עומדת בקשר עם נציגי משפחותיהם של חמישה מהרוגי האסון, והשגרירות בארגנטינה בקשר עם משפחה אחת. הנציגויות מסייעות לבני המשפחה המעוניינים להגיע לארץ ללוויות יקיריהם.
בתוך כך, בעקבות החלטת הממשלה על יום אבל לאומי, יורדו דגלי המדינה לחצי התורן ב-107 נציגויות ישראל ובמגורי ראשי הנציגויות ברחבי העולם החל מהיום ועד יום ב', 3 במאי. ספר תנחומים ייפתח במשרד החוץ ביום באותו יום וספר תנחומים וירטואלי ייפתח לטובת הודעות תנחומים מהעולם.
נתניהו עצמו הגיע אחר הצהריים לתרום דם בבית החולים שערי צדק בירושלים, כחלק מהמאמץ הלאומי להשגת תרומות דם. לצד ראש הממשלה, תרם דם גם מנכ"ל המרכז הרפואי שערי צדק פרופ' עופר מרין.
"כמו רבים מאזרחי ישראל באתי לתרום דם כאקט של הזדהות עם הפצועים וכאקט של הזדהות עם הטרגדיה הנוראית שקרתה כאן", אמר נתניהו. "ברגעי מבחן העם שלנו מתלכד וזה מה שאנחנו עושים ברגע זה גם כן. אני אעשה הכל, ממשלת ישראל תעשה הכל, לעזור למשפחות הנספים. אנחנו יודעים את הצער העמוק שלכם, אנחנו יודעים שעולמכם חרב - אנחנו נעזור לכם להשתקם בכל דרך שנתונה בידינו".