בצפון הודו מנסים הבוקר (יום ב') לחלץ יותר מ-30 פועלים שלכודים במנהרה, בעקבות קריסת הקרחון אתמול בהרי ההימלאיה. בגלל קריסת הקרחון האזור הוצף ובתים נהרסו. תושבים של כפרים רבים באזור האסון במדינת המחוז אוטראקהאנד נדרשו להתפנות.
באסון נהרגו 18 בני אדם ולפי ראש ממשלת אוטראקהאנד לפחות 200 מוגדרים נעדרים. יותר מ-2,000 חיילים, שוטרים ומתנדבים לוקחים חלק בחיפושים ובמבצעי החילוץ בעמק.
הקרחון "ננדה דבי" קרס במחוז שאמולי באוטראקהאנד. בעקבות קריסתו שוחררה כמות עצומה של מים שנכלאה תחתיו. המים זרמו במורד ההרים וסחפו איתם סלעים והריסות של בתים בעמק. זרם המים העז שבר סכר בין ההרים וסחף את חלקיו. לסכר שני נגרם נזק.
עשרות מהנעדרים הם פועלים בשתי תחנות כוח הידרו-אלקטריות שפעלו בסכרים שנפגעו למרגלות ההימלאיה. הרשויות בהודו מנסות לחלץ 37 עובדים שלכודים במנהרה באורך 2.5 ק"מ באחת מתחנות הכוח. הצוותים הצליחו לחלץ 12 פועלים שנלכדו במנהרה נוספת.
דחפורים נשלחו לעזור במבצע החילוץ של הפועלים הלכודים, שהקשר איתם נותק בעקבות האסון. "אם האירוע היה מתרחש בערב, אחרי שעות העבודה, המצב לא היה חמור כל כך כי העובדים כבר היו בבית", אמר ראש ממשלת אוטראקהאנד טריבנדרה סינג רוואט.
"המנהרה מלאה בהריסות שהגיעו מהנהר. אנחנו משתמשים במכונות כדי לפנות את הדרך", אמר גורם שלוקח חלק במבצע החילוץ. הצוותים חוששים שרבים מהנעדרים מתים. הם שטים בסירות, וצועדים לאורך גדות של שני נהרות במורד ההרים, כדי לחפש גופות.
עשרות הודים תיעדו את האסון והעלו לרשת סרטונים שמזכירים סצנות מסרטי אסונות. "היינו 300 מטר בתוך המנהרה, עבדנו. פתאום נשמעה שריקה וצעקו לנו לצאת", אמר ראג'ש קומאר, פועל בן 28. "התחלנו לרוץ אבל המים זרמו פנימה. זה היה כמו סצנה מסרט הוליוודי. חשבנו שלא נספיק". תושב האזור סיפר שהזרם "סחף הכול: אנשים, חיות ועצים".
מומחים מעריכים שקריסת הקרחון בהרי ההימלאיה קשורה להתחממות הגלובלית. היום יגיע לאזור צוות של מדענים כדי לחקור את האירוע.