מבצע "שומר החומות" אמנם נמשך כבר מעל לשבוע, אך גם המטחים הכבדים לעבר תושבי עוטף עזה לא מנעו מהם לחגוג אמש (א') את חג השבועות כמיטב המסורת - בבית וגם בקיבוצים בצפון המדינה. משפחות רבות מהדרום מצאו מפלט בהתיישבות העובדת, ובעיקר בקיבוצים, החוגגים מאז אמש את חג הביכורים.
עוד מימיהם הראשונים, אנשי הקיבוצים חוגגים את החגים החקלאיים - כל קיבוץ בצורה שונה - והשיא הוא בסדרי פסח המוניים ובחגיגות הביכורים בשבועות. עם זאת, המשותף לכולם הם טקסי "הבאת ביכורים", המלווים במופעים, ריקודים ושירים, שבהם לוקחים חלק כל ענפי המשק, בני הנוער וגם המבוגרים.
בכל קיבוץ מקפידים להציג גם את ביכורי התינוקות, שנולדו במהלך השנה האחרונה. לרוב משתתפים ההורים בריקודים עם הצאצאים הטריים, לצלילי השיר "מלאו אסמינו בר ויקבינו יין, בתינו הומים מתינוקות", אולם בשנים האחרונות נשמעים באירוע גם צלילים אחרים, כמו השיר של להקת הברירה הטבעית, "ילדים זה שמחה". בשיא הילודה השנה מחזיק קיבוץ מעגן מיכאל, שבו נולדו 33 תינוקות, ואחריו הקיבוצים נען ובית רימון, שבכל אחד מהם נולדו 30 תינוקות.
עשרות משפחות מעוטף עזה, שהתארחו במושבי הערבה התיכונה ובקיבוצי הצפון, הצטרפו לחגיגות המקומיות כמיטב המסורת בקיבוצים רבים נערכות תהלוכות של טרקטורים, הגוררים עגלות ועליהן תוצרת חקלאית ו"ביכורים" כגון עגלים וטלאים, ובעשורים האחרונים גם תוצרת של מפעלי התעשייה הקיבוצית. בחלק מהמקומות נערך רונדו, ריקוד של טרקטורים, ועם התבגרות החברים - גם ריקוד קלנועיות.
בקיבוץ דגניה א', הקיבוץ הראשון בישראל, חגגו 110 שנים לקיבוץ. בחגיגות השתתפו עשרות תושבים מקיבוץ דורות שבמועצה האזורית שער הנגב, מספר משפחות ממושב דקל ומשפחות נוספות מאשקלון. בסך הכול, קלט הקיבוץ כ-70 איש מתושבי הדרום המותקף, ובעמק הירדן כולו נקלטו קרוב ל-400 איש.
בין החוגגים בדגניה היה גם ניר מאיר, מזכ"ל התנועה הקיבוצית: "אחרי שנת הקורונה שמנעה מאיתנו, כמו מכולם, להתכנס לחגים המשותפים עם כל הקהילה, קיווינו שדווקא בחג השבועות, חג החקלאות והקיבוצים, נוכל לעשות זאת שוב. הלחימה בדרום, שמאיימת מדי פעם גם על השפלה, הדרום והשרון, עצרה את ניהול החיים הרגיל, וגם את חג השבועות. הקיבוצים בצפון פתחו מיידית את בתיהם ואת ליבם לחברינו מהקיבוצים בדרום, אבל לא רק מהקיבוצים, והם לוקחים חלק - לפעמים חלק פעיל ביותר - בחגיגות השבועות. הקיבוצים מסמנים את גבולות המדינה, תמיד היינו שם, ונמשיך לצמוח, לגדול ולחגוג את חגינו".
עם זאת, בקיבוץ יד מרדכי שבעוטף עזה כמה מהתושבים בחרו דווקא להתכנס במקלט ולחגוג את החג, בזמן שמשפחות רבות יצאו להפוגה מחוץ לטווח הטילים. התושבים שנותרו בקיבוץ, ברובם בעלי תפקידים חיוניים, אילתרו ארוחת גבינות קלה ושרו שירים. "אנחנו שומרים על מורל גבוה ואופטימיות, וחוגגים במסגרת האפשר", סיפרה נאוה גל מהקיבוץ. "חילקנו מתנה צנועה לכל מי שהגיע והיה מאוד כיף ומרומם. אני מאמינה ומייחלת לימים טובים יותר, ומקווה לראות בקרוב את כל התושבים חוזרים הביתה אל השקט".