ארבעה ימים אחרי הפיצוץ המסתורי שפקד את נשוויל, טנסי, בבוקר חג המולד, החוקרים שם ממשיכים לנסות להבין מה היה המניע למעשיו של אנתוני וורנר, המחבל בן ה-63 שפוצץ קרוון באמצע הרחוב וגרם נזק אדיר לרכוש ולמערכות תקשורת באזור. מהממצאים שאספו עד כה עולה כי בימים האחרונים שלפני הפיצוץ, שבו וורנר נהרג ועוד שלושה בני אדם נפצעו, הוא שינה את חייו באופן המרמז כי לא הייתה לו שום כוונה לשרוד את האירוע.
מהמידע שנאסף עד כה עולה כי לפני היציאה למה שנראה כמו ניסיון פיגוע מסר וורנר את מכוניתו, והצהיר בפני האדם שקיבל אותה ממנו כי הוא חולה בסרטן, אם כי לא ברור אם הוא אכן היה חולה. עוד התגלה שכחודש לפני הפיצוץ הוא חתם על מסמך שבו הוא מעביר את הבעלות על הבית שבו החזיק במשך שנים רבות בפרברי נשוויל לידי צעירה בת 29 מלוס אנג'לס בשם ליסה סווינג – אבל ללא שום תמורה, ולטענתה הוא עשה זאת ללא ידיעתה. לא ידוע מה הקשר שלה אליו, והיא סירבה לחשוף פרטים נוספים בעניין. לבעל סוכנות נדל"ן שהעסיק אותו כיועץ מחשבים סיפר וורנר ימים לפני הפיצוץ כי החליט לפרוש לגמלאות.
על כל פנים, החוקרים עדיין מבולבלים משום שוורנר לא השאיר אחריו שום עדות דיגיטלית או רמז ברור אחר שילמד מדוע פוצץ את הקרוון בלב נשוויל ביום שישי שעבר בשעת בוקר מוקדמת, וגם לא מדוע שידר לפני כן מתוך הרכב הודעה הקוראת לאנשים הנמצאים בסביבת הרכב להתרחק. לפני הפיצוץ שידר מתוך הקרוון גם את השיר Downtown של פטולה קלארק, שהיה להיט בשנת 1964.
השיר של פטולה קלארק שהשמיע וורנר לפני הפיצוץ:
אחד משכניו של וורנר, ריק לאודה, סיפר אתמול לסוכנות הידיעות AP כי אחרי הפיצוץ נזכר בפגישה ושיחה קצרה שהייתה לו עם השכן המוזר שבוע לפני חג המולד. הוא סיפר שראה את וורנר עומד מחוץ לביתו, ושאל אותו מה שלום אמו הקשישה. אחר כך שאל אותו, כבדרך אגב, "סנטה הולך להביא לך משהו טוב לחג המולד?", והשכן וורנר חייך והשיב: "הו, כן, נשוויל והעולם לא ישכחו אותי לעולם".
לאודה העיד כי לא ייחס משמעות רבה להצהרה ההיא, וכי חשב שוורנר התכוון רק שמשהו טוב מבחינה כלכלית עומד לקרות לו. כשנודע לו שוורנר הוא האדם שפוצץ את הקרוון בטנסי בשבוע שעבר, היה המום. "שום דבר בבחור הזה לא הדליק לי נורות אזהרה", טען.
לצורך החקירה החרימו החוקרים רכוש השייך לוורנר, בכלל זה מחשב וכונן נייד, והם ממשיכים לתשאל עדים בניסיון להבין מה היה המניע למעשה. בחינה של רישומי הכספים שלו העלתה כי הוא רכש רכיבים להכנת פצצה, אבל בעבר הוא לא סומן על-ידי המשטרה כגורם מסוכן, והפעם היחידה שבה נעצר הייתה ב-1978, בגלל עבירות מריחואנה.
החוקרים עדיין לא קובעים מדוע בחר וורנר לפוצץ את הקרוון דווקא במקום שבו פוצץ אותו, אבל אחת האפשרויות שהם בודקים היא שהיעד לפיצוץ היה הבניין הסמוך של תאגיד התקשורת הבינלאומי AT&T. הפגיעה בבניין זה כתוצאה מהפיצוץ גרמה שיבושים קשים למערכות תקשורת – בין השאר של מטוסים, של המשטרה ושל בתי חולים – בטנסי, באלבמה, בקנטקי ובג'ורג'יה. השיבושים גרמו לביטולים ועיכובים של טיסות, והשביתו גם את הקו החם של נשוויל שבו מוזמן הציבור להתייעץ בעניינים הקשורים לקורונה.
שלשום דווח בארה"ב כי החוקרים בודקים את האפשרות שלוורנר הייתה פרנויה בנוגע לטכנולוגיית 5G ושהוא חשד שהטכנולוגיה הזו משמשת לריגול אחרי אמריקנים. רשתות ה-5G הן רשתות סלולר מהדור ה-5 הנפרסות בשנים האחרונות ברחבי העולם, והן אמורות לאפשר העברת נתונים במהירות אדירה של כג'יגה אחד בשנייה, ברמת אמינות גבוהה וללא השהיה. אף שמומחים בינלאומיים לענייני קרינה קבעו כי מהדור החדש לא נשקפת סכנה לבני האדם, בשנים האחרונות התפתחה תנועה משמעותית של מתנגדים לפריסת הרשתות, והם מתעקשים כי הן עלולות לפגוע בבריאות או כי הן נועדו לרגל אחרי אזרחים תמימים.
מאז פרוץ מגפת הקורונה יש בקרב המתנגדים גם מי שקושרים את הנגיף ל-5G. בין השאר טענו כי הנגיף מתפשט במדינות ובערים שבהן נפרסה רשת 5G, וכי זו עדות לקשר בין הרשת לווירוס. מומחים דחו את הטענה הזו והדגישו כי התפרצויות גדולות של קורונה נרשמו גם במקומות שאליהם הרשת טרם הגיעה.
לפי תיאוריית קונספירציה אחת שנפוצה מאז תחילת השנה, רשת ה-5G פוגעת במערכת החיסונית, ולפי תיאוריה נוספת, הנגיף מנצל באופן כלשהו את גלי הרדיו של הרשת כדי להתפשט במהירות רבה יותר ולפגוע בבני אדם. מאז תחילת השנה דווח באירופה על כמה וכמה מקרים של הצתת אנטנות שהוצבו במסגרת פריסת טכנולוגיית ה-5G.