הנשיא הפלסטיני אבו מאזן חתם הערב (שישי) על צו שמורה על בחירות ברשות הפלסטינית. לפי הצו, הבחירות שייערכו לראשונה מאז 2006 יתקיימו בהדרגה לשלושה מוסדות: המועצה המחוקקת שהיא הפרלמנט הפלסטיני, הנשיאות הפלסטינית והמועצה הלאומית הפלסטינית. הבחירות למועצה המחוקקת ייערכו ב-22 במאי, והבחירות לנשיאות הפלסטינית ייערכו ב-31 ביולי. הבחירות צפויות להיערך במקביל בגדה המערבית וברצועת עזה בהתאם להסכמות שהושגו בין פתח לחמאס.
בעשור האחרון פורסמו כמה פעמים צווי בחירות למוסדות השונים ברשות הפלסטינית אולם כולם בוטלו בטיעונים שונים. בפגישה שנערכה עם יו"ר ועדת הבחירות הפלסטינית חנא נאסר בשבוע שעבר הוחלט כי הבחירות לכל אחד מהמוסדות צפויות להתקיים בנפרד ובצורה עוקבת. כעת צפוי להיערך דיאלוג בין הפלגים הפלסטיניים שבו יוחלט על אופן קיומן.
ההחלטה על קיום הבחירות התקבלה אחרי שמנהיג חמאס איסמעיל הנייה שלח לאבו מאזן איגרת רשמית לפני כמה שבועות, ובה הוא הציע לו להביא לסיום הפילוג בין הצדדים תוך שהוא מוותר על התנאי שחמאס התעקש עליו - קיום בחירות במקביל לשלוש המוסדות: הפרלמנט, הנשיאות והמועצה הלאומית הפלסטינית. אבו מאזן קיבל בברכה את האיגרת ובכירים פלסטינים הכריזו כי הוא צפוי להודיע על קיום בחירות הדרגתיות לשלושת המוסדות אחרי שמדינות ערב ורוסיה הביעו גם הן את תמיכתן.
חמאס בירך על הצו הנשיאותי שהוצא אחרי 15 שנים ללא בחירות, ומסר כי הארגון פועל כדי שהעם הפלסטיני יוכל לבחור את הנהגתו. בארגון הטרור ציינו כי חמאס קורא לייצר אווירה שתאפשר בחירות חופשיות והוגנות כדי שלא יופעל לחץ על אף אדם.
הבחירות אמורות להתקיים גם בגדה המערבית וגם ברצועת עזה תחת פיקוח בינלאומי, אך לא ברור אם ישראל תאפשר את קיומן במזרח ירושלים. ייתכן שבישראל ינסו לסכל את קיומן של הבחירות בבירה - ובכך לספק לפלסטינים תירוץ לאי-קיומן בשל הסירוב הישראלי.
עם זאת, בפעם האחרונה ישראל דווקא אפשרה את קיום הבחירות בירושלים, וייתכן שהפעם גם אם תרצה לאסור זאת - בירושלים לא יעמדו בלחץ הבינלאומי בעיקר לאור כניסת ממשל ביידן שיעודד אותן כדי להציג סממנים של דמוקרטיה ברשות הפלסטינית.