איטליה דיווחה הערב (יום ד') כי ביממה האחרונה אובחנו בה 21,994 נדבקים חדשים בנגיף הקורונה, המספר הגבוה ביותר שידעה מאז תחילת המגפה, וכי מספר המתים היומי שלה עומד על 221 לעומת 141 ביום שלפני כן. זו הפעם הראשונה שבה נרשמים באיטליה יותר מ-200 מתים ביום מאז שיא המגפה שם, באמצע מאי.
איטליה, נזכיר, הייתה בתחילת השנה למדינה הראשונה באירופה שהמגפה משתוללת בה. באותם ימים דיווחו בתי חולים שם, במיוחד באזור לומברדיה שהוכה קשות, על קריסה, ורופאים מותשים מצאו עצמם נאלצים לבחור אילו מטופלים להציל ועל אילו לוותר בשל העומס האדיר. עד כה מתו בה 37,700 בני אדם, והתגלו יותר מ-564 אלף נדבקים.
גם בהתפרצות הנוכחית באיטליה מסתמן כי מחוז לומברדיה הוא זה שסופג את המכה הקשה ביותר. 5,035 נדבקים אובחנו שם ביממה האחרונה. האזור שסופג את המכה השנייה בחומרתה הוא האזור הדרומי קמפניה, שם התגלו עוד 2,761 נדבקים.
אתמול נרשמו באיטליה מהומות, כשמאות פעילי מחאה הפגינו ברחובות נגד ההגבלות החדשות שהטילו הרשויות, הגבלות הכוללות סגירה של ברים ומסעדות. בכמה ערים, בהן מילאנו וטורינו, התפתחו ההפגנות לאירועים אלימים, שכללו יידוי בקבוקי תבערה על שוטרים וניפוץ חלונות ראווה של חנויות יוקרה.
שעות אחרי איטליה דיווחה גם צרפת על עלייה דרמטית במספר המתים היומי: 523 בני אדם מתו שם מהנגיף ביממה האחרונה – המספר הגבוה ביותר מאז 22 באפריל. ביממה האחרונה גם התגלו בצרפת 33,417 נדבקים חדשים.
עלייה דרמטית במספר המתים מהנגיף נרשמת כעת גם בבריטניה. הערב דיווחה הממלכה על 367 מתים בתוך יממה אחת – המספר הגבוה ביותר מאז 27 במאי. זהו מספר קרוב מאוד ל-374 המתים שנרשמו ב-30 במרץ, בשבוע שבו הוכרז סגר כללי בבריטניה. בריטניה ספגה את מספר המתים הגבוה ביותר באירופה מהנגיף, יותר מ-45 אלף, וגם את ההתכווצות הכלכלית החמורה ביותר מבין מדינות ה-G7 במהלך הגל הראשון. כעת, עם בואו של הגל השני, היא מנהיגה תוכנית רמזור שבמסגרתה מוטלים סגרים מקומיים על אזורים שבהם עולה שיעור התחלואה. ביממה האחרונה התגלו בה עוד 22,885 חולים.
בלגיה תשקול סגר ארצי
שיא נדבקים נרשם היום גם ביוון, מהיעדים המבוקשים ביותר של ישראלים המתעקשים בכל זאת לנפוש בחו"ל בימים אלה. היום דיווחה יוון על 1,259 נדבקים בתוך יממה אחת. מדובר בעלייה משמעותית מאתמול, אז נרשמו שם 715 נדבקים חדשים. ביוון חלה עלייה עקבית בשיעור המאובחנים כנשאים מאז תחילת אוקטובר, ובבירה אתונה ובעיר סלוניקי נכנס בסוף השבוע לתוקפו עוצר לילי הנמשך מ-00:30 עד 05:00 בבוקר.
גם בגרמניה גובר החשש כי בקרוב תיאלץ הממשלה לנקוט צעדים חריפים יותר. שר הכלכלה פטר אלטמאייר אמר היום שארצו מתמודדת עם עלייה אקספוננציאלית במספר הנדבקים, וכי עד סוף השבוע צפוי המספר היומי להגיע ל-20 אלף. שיא במספר הנדבקים נרשם בימים האחרונים גם בארה"ב, רוסיה, צרפת, שבדיה, פולין ומדינות אחרות. בסך הכול נדבקו עד כה בקורונה ברחבי העולם יותר מ-43.4 מיליון בני אדם. מספר המתים הרשמי עומד על 1,158,056 איש.
אחת המדינות האירופיות שבהן מכה כעת הנגיף קשה מכול היא בלגיה, שם נרשם ב-20 באוקטובר שיא יומי של יותר מ-18 אלף נדבקים – כמעט פי עשרה מהשיא בגל הראשון של המגפה שם, באביב. הממשלה בבריסל צפויה להחליט עד לסוף השבוע אם יש צורך להטיל סגר ארצי.
לפסימיות מוסיף גם מחקר בבריטניה שלפיו שיעור הנוגדנים לנגיף הקורונה ירד במהלך הקיץ מהר בגופם של בריטים שנדבקו בו – ממצא המעלה את האפשרות שההגנה מפני הנגיף אחרי שנדבקים בו פעם אחת אינה ממושכת. לפי המחקר, המטופלים המחלימים מהנגיף עלולים לסבול גם מירידה בתפקוד המוחי.