המלחמה בקורונה אילצה כבר מדינות רבות לנקוט צעדים מרחיקי לכת שעד לפני זמן לא רב לא היו מעיזות אפילו לחשוב עליהם, והערב (יום ב') הצטרפה יוון לרשימה, כשבמהלך יוצא דופן הודיעה כי תחייב רופאים מהמגזר הפרטי באזור אתונה להתגייס לעזור למערכת הבריאות הציבורית שם, אחרי שקריאותיה לרופאים כאלו להתנדב מרצונם החופשי לא זכו להיענות מספקת.
יוון סובלת מתחלואה גבוהה של קורונה, ובמחלקות לטיפול נמרץ בבתי החולים באזור אתונה יש עומס אדיר. הממשלה הודיעה כי היא זקוקה לכ-200 רופאים מכמה תחומי התמחות העובדים במגזר הפרטי, אבל לדבריה רק 61 נענו לקריאה והתנדבו, ולפיכך לא נותרה לה ברירה אלא לנקוט צעד כוחני יותר.
שר הבריאות וסיליס קיקיליאס הודיע היום כי המשרד יחייב רופאים כלליים, רופאים מומחים למחלות ריאה ורופאים אחרים להתגייס למערכת הבריאות הציבורית כדי למנוע ממנה לקרוס. "במשך שבועות ביקש משרד הבריאות מרופאים פרטיים לתגבר את בתי החולים הציבוריים אל מול הגל השלישי של הקורונה, אבל למרבה הצער רק מעט מאוד רופאים התנדבו", הסביר השר.
הודעתו של קיקיליאס באה אחרי שביום שישי הכריז כי אם לא יושגו 200 רופאים מתנדבים בתוך 48 שעות, הוא ימליץ לראש הממשלה להורות על גיוס רופאים כאלה גם בניגוד לרצונם. בשבוע שעבר, כשקרא לרופאים מהמגזר הפרטי להתנדב, אמר קיקיליאס: "זהו קרב על חיי אדם, זהו קיום של שבועת היפוקרטס. אזרחינו זקוקים לכם, יוון זקוקה לכם".
בבתי החולים ביוון מתאשפזים כעת כ-500 חולי קורונה חדשים בכל יום, כ-200 מתוכם באזור אתונה לבדו. היום דיווחה יוון על עוד 1,707 חולים חדשים ביממה האחרונה ועל 69 מתים שנוספו למניין הכללי, העומד כעת על יותר מ-7,500. יוון חיסנה עד כה במנה אחת של חיסון לקורונה כ-930 אלף בני אדם – כ-9.8% מאוכלוסייתה. היא מתכננת להאיץ את מבצע החיסונים באפריל, לקראת פתיחת ענף התיירות שלה למבקרים מחו"ל. כלכלת יוון נשענת במידה רבה מאוד על ההכנסה מתיירות.
גרמניה: מספר הנדבקים כמעט הוכפל
אוסטריה נאלצה להודיע הערב כי היא דוחה את פתיחתם של בתי הקפה, המסעדות והברים שאמורה הייתה להיעשות ב-27 בחודש, וזאת בשל העלייה במספר הנדבקים. ב-8 בפברואר ריככה אוסטריה את הגבלות הקורונה, והיא התירה אז את פתיחתן של חנויות שהוגדרו לא-חיוניות, אף ששיעור התחלואה שלה היה עדיין גבוה. מאז חלה עלייה במספר הנדבקים, וביום שישי הגיע מספר הנדבקים היומי ליותר מ-3,500 – המספר הגבוה ביותר מאז תחילת דצמבר. היום נועדה הממשלה עם מושלי תשעת המחוזות של אוסטריה, ובישיבה הוחלט לסגת מהכוונה לפתוח את המסעדות והברים החל מסוף השבוע הקרוב.
בגרמניה התחזקה היום ההערכה שהרשויות ייאלצו להאריך עד לאמצע אפריל את ההגבלות הנוקשות שחלות כעת במדינה ושהיו אמורות להיות מוסרות בסוף החודש, וייתכן שהן אף יוקשחו בחלקן, בצל העלייה במספר הנדבקים. הקנצלרית אנגלה מרקל נועדה הערב עם ראשי הממשלות של 16 מדינות המחוז שמהן מורכבת גרמניה, האחראים על הטלת ההגבלות והסרתן.
בתחילת החודש החליטו מנהיגי גרמניה על הסרה הדרגתית של הגבלות, אבל בינתיים חלה עלייה עקבית במספר הנדבקים בצל התפשטות הווריאנט הבריטי במדינה. כעת חותרת הקנצלרית להאריך את תוקף ההגבלות, כך שבמקום ב-28 במרץ הן יוסרו לכל המוקדם ב-18 באפריל.
יום הגיע מספר הנדבקים בגרמניה ל-107 לכל 100 אלף איש. לשם השוואה, לפני שלושה שבועות עמד המספר על מעט יותר מ-60. נכון לאתמול, 9% מתושבי גרמניה קיבלו לפחות זריקה אחת של החיסון נגד קורונה, ורק 4% קיבלו את שתי הזריקות.
בינתיים בצרפת, שהטילה בסוף השבוע סגר חלקי על שלל אזורים בה, בהם אזור הבירה פריז, ממשיך מספר הנדבקים היומי לעלות, והערב הגיע מספר המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ בבתי החולים לשיא של ארבעה חודשים. 15,792 נדבקים חדשים התגלו ביממה האחרונה, יותר מפי שניים לעומת יום שני בשבוע שעבר, אז התגלו 6,471 נדבקים חדשים. זהו מספר הנדבקים היומי הגבוה ביותר שנרשם בצרפת מאז שיא הגל השני בתחילת נובמבר. מספר המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ הגיע ל-4,548. עוד 343 בני אדם מתו מקורונה ביממה האחרונה, ובכך הגיע מספר המתים הכללי בצרפת ל-92,621.